Installatiemateriaal


Categorieen


Producten 1-24 van 15462

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Schneider Electric IC60N 1P+N B6 SCHNEIDER ELECTRIC INST. AUT IC60N 1P+N B6  
  € 43,96 € 36,33 As low as € 43,08
 2. Hager Miniverdeler 4 modulen HGR inst kst leeg Miniverdeler, wit, (hxbxd) 180x110x82mm, DIN-rail  
  € 17,01 € 14,06 As low as € 16,67
 3. ÖLFLEX H07V-K 1X10 BK Lapp inst drd H07V-K 70°, nom. gel diam 10mm², kl 5 = soepel  
  € 3,11 € 2,57 As low as € 3,01
 4. Radiall RADI MJ CAT6 RJ45 UTP DS25 RDC Radiall mod connector plug (steker) Plug, transp, conn typ RJ45 8(8), 6  
  € 28,29 € 23,38 As low as € 27,72
 5. Schneider Electric IC60N 3P C16 SCHNEIDER ELECTRIC INST. AUT IC60N 3P C16  
  € 102,57 € 84,77 As low as € 100,51
 6. Schneider Electric iC60N 4P C16 SCHNEIDER ELECTRIC INST. AUT IC60N 4P C16  
  € 102,43 € 84,65 As low as € 100,38
 7. HUMMEL HSK-K M25 Grijs lange tap RITL wartel kabel-buisinv recht HSK-K, kunstst, lichtgrijs  
  € 2,26 € 1,87 As low as € 2,19
 8. Eaton Gr.kast Systeem 55, leeg EATON INDUSTRIES inst kst leeg 55, zw, (hxbxd) 131x230x395mm, DIN-rail  
  € 228,54 € 188,88 As low as € 225,12

Producten 1-24 van 15462

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Installatiemateriaal


“Installatiemateriaal” Het belang van goed installatiemateriaal wordt vaak onderschat bij het aanleggen van een installatie.

Of er nu een armatuur wordt aangesloten, een prikspot in de tuin wordt aangelegd of er moet een schakelaar op een snoer worden gemaakt: het gebruik van kwalitatief goed installatiemateriaal is noodzakelijk om alles goed te laten werken.

Toch zien we nog regelmatig dat het installatiemateriaal nog wel eens als sluitpost wordt gebruikt.

Een installatieproject wordt voornamelijk op de hoofdzaken ontworpen en uitgewerkt, terwijl de details en benodigde materialen die gebruikt gaan worden, niet altijd de aandacht krijgen die wel degelijk nodig is.

Hollandlamp heeft kabels, snoeren, stekkers, inbouwdozen, kroonstenen, verlengsnoeren en contactdozen van de allerhoogste kwaliteit en van de beste merken, allemaal verkrijgbaar in onze gebruiksvriendelijke webshop.

Door gebruik te maken van de filters op deze pagina, vindt u snel het type installatiemateriaal dat nodig is. Van kabel tot inbouwdoos, en van isolatietape tot lasdop.

Veilige installatie staat altijd voorop


Wij leveren installatiemateriaal van de beste merken, zoals ABB, Draka, Hemmink, Cellpack, Attema, Obo en Pipelife. Daarmee is nog niet gezegd dat met deze artikelen een veilige installatie altijd gegarandeerd is. Om deze veiligheid te helpen garanderen is er de NEN1010. Niet zozeer een harde wet, maar eerder een aantal belangrijke en concrete veiligheidsbepalingen voor installatie procedures. Deze praktische richtlijnen zijn door de elektrotechnische installatiebranche zelf opgesteld en helpen de veiligheid te waarborgen.

Als u precies weet hoe u alles dient te installeren, dan is dat natuurlijk helemaal goed. Als u dat niet precies op orde heeft, of u twijfelt, vraagt u ons dan gerust advies of besteedt het installatiewerk zelfs in zijn geheel aan ons uit.

U kunt eenvoudig een installatie offerte aanvragen bij Hollandlamp, zodat u zeker weet dat de uiteindelijke installatie veilig en volgens de norm is geplaatst. Wij zien uw bericht of telefoontje graag tegemoet!

Welk installatiemateriaal heb ik nodig?


Welk installatiemateriaal nodig is, is een vraag die veel gesteld wordt, zowel door mensen die zelf hun installatie gaan maken als door elektriciens. Dit komt omdat de keus op het gebied van installatiemateriaal aanzienlijk is. Kijken we bijvoorbeeld naar een product als installatiekabels, dan merkt u al dat hier grote verschillen zijn in specificaties, merken en prijzen.

Het is daarom goed om te weten welke kabel nu echt van toepassing is voor uw situatie. Komt u daar niet helemaal uit of heeft u hier twijfels over?

Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten, zodat u zeker weet dat u het juiste materiaal aanschaft en in huis haalt.

Waar houd ik rekening mee als ik installatiemateriaal aanschaf?


Als u installatiemateriaal nodig heeft, dan bent u van plan om een nieuwe installatie aan te leggen of om een bestaande installatie aan te passen.

In het eerste geval, het aanleggen van een nieuwe installatie, bent u in zekere zin vrij om te kiezen voor een bepaald merk en om de installatie te maken zoals u dat wenst.

Uiteraard binnen de geldende regels voor het installeren van een elektrische installatie.

In het tweede geval, het aanpassen of uitbreiden van een bestaande installatie, is het van belang dat u kijkt naar de al toegepaste materialen.

Dit zorgt in de eerste plaats voor eenheid, maar zorgt er ook voor dat de nieuwe materialen aansluiten op het eerder geplaatste materiaal. Gebruikt u dus zoveel mogelijk materiaal van één merk of serie.

Verschillen in installatiemateriaal


Installatiemateriaal is eigenlijk alles wat nodig is om een complete installatie te kunnen verrichten. Dit gaat van kabel tot inbouwdoos, van spijker tot schuurpapier en van lasdop tot siliconenkit.

De verschillen in materialen onderling kunnen heel groot zijn.

Op één belangrijk onderdeel zijn alle installatiematerialen bij Hollandlamp gelijk: de kwaliteit.

Wanneer u installatiemateriaal bij Hollandlamp koopt, haalt u altijd materiaal van A-merken in huis. Hierdoor is de kwaliteit van het materiaal gewaarborgd, daar staat Hollandlamp voor.

Waarom installatiemateriaal kopen bij Hollandlamp?


Zoals u al heeft gelezen is het erg belangrijk dat u de juiste installatiematerialen koopt, om er zo voor te zorgen dat de installatie juist werkt én veilig is.

Maar waarom zou u dit doen juist bij Hollandlamp?

De volgende punten zouden u daar voldoende van moeten overtuigen:

 • Hollandlamp heeft alleen A-merk installatiemateriaal. Dat betekent kwalitatief zeer goed materiaal, waar kunststof niet zomaar afbreekt of scheurt, waar de kabels lekker flexibel zijn en het afstrippen geen straf is. Waar de lasdoppen de juiste klemkracht hebben en daardoor de beste verbinding maken en waar de grondmoffen zorgen voor een snelle droging van de hars en daardoor minimaal milieubelastend zijn.
 • Hollandlamp heeft een heel breed assortiment met veel merken en diverse soorten installatiemateriaal. Wij hebben de materialen op voorraad en dit wil dus zeggen dat we deze vrijwel direct kunnen verzenden.
 • Hollandlamp hanteert zeer lage prijzen voor deze installatiematerialen, zeker als u deze vergelijkt met de prijzen in de lokale bouwmarkt.

Dus heeft u installatiemateriaal nodig, dan koopt u dat voordelig en snel bij Hollandlamp.nl

Installatie volgens NEN1010


Installatiemateriaal dat u bij Hollandlamp koopt, is kwalitatief hoogwaardig installatiemateriaal. U weet zelf hoe u een veilige installatie moet maken, of u heeft een kennis die dit goed kan.

Houd er daarbij rekening mee dat als u een installatie aanlegt, aanpast of uitbreidt, dit volgens de gestelde normen dient te gebeuren. De belangrijkste installatie norm is de NEN1010.

Daarin staat concreet beschreven wat u wel en niet mag, of wordt bij een bepaalde situatie verwezen naar een andere norm. Op deze wijze waarborgen we met elkaar de kwaliteit van de installaties en zorgen we er met elkaar voor dat een installatie veilig is. Deze NEN1010 is wel regelmatig aan verandering onderhevig en staat in relatie tot het geldend bouwbesluit.

Nu is het dus zo dat indien u als consument een kleine aanpassing doet op zolder, in de keuken of de tuin, u daar zelf verantwoordelijk voor bent. Natuurlijk doet u dat dus met voldoende verstand en kennis en zorgt u dat installatiematerialen veilig zijn geïnstalleerd.

Heeft u een klusbedrijf of bent u elektricien, dan weet u dat u zich moet houden aan de normen die gelden voor het bouwbesluit voor bestaande gebouwen. U zult dan de installatie volgens norm NEN1010 uit moeten voeren.

Weet u nu niet precies wat juist is, vraag ons dan om de expertise, zodat u niet in de toekomst voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wilt u het werk toch liever uitbesteden, dan hebben wij monteurs die u alles graag uit handen nemen en uw installatiematerialen veilig en volgens norm installeren.