Verlichtingsonderdelen


Categorieen


Producten 1-24 van 3181

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. OSRAM QUICKTRONIC® FIT 8 3X18,4X18
  OSRA QUICKTRONIC QTFIT8318  
  € 34,42 € 28,45 As low as € 33,73
 2. OSRAM HALOTRONIC®-PROFESSIONAL HTL 225/230…240
  Dimbaar
  OSRA HALOTRONIC HTL225  
  € 72,56 € 59,97 As low as € 71,11
 3. Elpro PCI 1x35W HID-PV C 35/S Inbouw
  Elpro PCI 1x35W HID-PV C 35/S Inbouw  
  € 95,00 € 78,51 As low as € 88,94
 4. MEGAMAN DRIVER BERTO MULTI OUTPUT
  MEGAMAN DRIVER BERTO MULTI OUTPUT  
  € 23,30 € 19,26 As low as € 22,83
 5. Bailey LED Spot PAR30 E27 DIM 13W (100W) 1000lm 830 40D IP65
  Dimbaar
  |
  13W
  |
  IP65
  Bailey LED Spot PAR30 E27 DIM 13W (100W) 1000lm 830 40D IP65  
  € 13,67 € 11,30 As low as € 13,09

Producten 1-24 van 3181

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Verlichtingsonderdelen


“Verlichtingsonderdelen” Verlichtingsonderdelen worden vandaag de dag door steeds meer mensen gebruikt om hun eigen verlichtingsarmatuur samen te stellen. Dat kan beroepsmatig zijn, maar ook hobbymatig wordt er flink aan de weg getimmerd en worden in sommige gevallen de meest interessante creaties met de verschillende verlichtingsonderdelen samengesteld.

Er zijn vele verlichtingsonderdelen denkbaar, die hiervoor gebruikt kunnen worden. Fittingringen, snoeren, een lampfitting, kroonklemmen, trekontlastingen, diverse lampen en misschien zelfs wel met die ene stoffen mantel die net wat extra’s geeft.

Elk onderdeel heeft zo zijn specifieke kenmerken en specificaties die bijdragen aan de totale samenstelling.

Het kan voorkomen dat iets niet helemaal (meer) naar behoren functioneert. Als een armatuur niet of niet meer werkt, is het belangrijk om na te gaan waar dat aan zou kunnen liggen. Begin met een aantal zaken uit te sluiten en ga dan verder na wat er aan de hand zou kunnen zijn door telkens iets te vervangen en te testen of dat het onderdeel geweest is waardoor het totaal niet meer werkt.

Hollandlamp heeft een groot assortiment en een uitgebreide voorraad verlichtingsonderdelen in veel verschillende kleuren en uitvoeringen. Wanneer u grote hoeveelheden nodig heeft, of eerst eens met ons van gedachten wil wisselen over de onderdelen die u denkt nodig te hebben, komen wij natuurlijk graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Het is belangrijk om voor een installatie goed voorbereid te zijn. Er kunnen onveilige situaties ontstaan wanneer u onvoldoende voorbereid of zonder voldoende elektrotechnische kennis van start gaat.

Armatuur kapot, welk verlichtingsonderdeel heb ik nodig?


Bovenstaande vraag krijgen we regelmatig: de lamp doet het niet, waar ligt dit aan en welkonderdeel moet ik vervangen?

Voordat u deze vraag stelt kunt u zelf nagaan waar het aan zou kunnen liggen en op deze manier kunt u al een paar zaken uitsluiten.

Probeer de lichtbron eens te vervangen of kijk of deze het op een andere armatuur wel doet. Heeft het armatuur een starter of ontsteker?

Misschien ligt het probleem hier. Wanneer beide niet de reden zijn van de storing dan is het vaak het voorschakelapparaat of de trafo.

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om bij twijfel meerdere onderdelen te vervangen om zo de lamp weer betrouwbaar te maken.

Als u dit namelijk doet kunt u er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vanuit gaan dat u de aankomende tijd niet weer de ladder op hoeft om het volgende verlichtingsonderdeel te vervangen.

Ga ik een verlichtingsonderdeel vervangen of …


Het is wel eens een afweging. U heeft een verlichtingsarmatuur en daar is na 15 jaar het voorschakelapparaat van defect. Wat doet u dan?

Vervangt u het de desbetreffende verlichtingsonderdelen, of besluit u mogelijk een nieuw verlichtingsarmatuur aan te kopen?

Het is goed om na te gaan wat verstandig is. Veel hangt af van uw budget of de eenvoud van het vervangen van dit armatuur. Wanneer u kiest om het 15 jaar oude armatuur te repareren , wat en wanneer zou dan het volgende onderdeel zijn wat aan vervanging toe is? De ontsteker? De lampfitting? Misschien wel de condensator?

Wanneer al deze onderdelen zijn vervangen kunt u bijna spreken van een volledig nieuwe armatuur. Dit klopt, maar u zou ook kunnen kiezen voor een compleet nieuwe en veel efficiëntere armatuur. Zeker wanneer men kijkt naar de ontwikkelingen en mogelijkheden in Led verlichting zien we steeds kortere terugverdientijden van de investering die gedaan wordt bij aanschaf.

Overweegt u dit maar is er een vorm van twijfel tussen een nieuw armatuur kopen of de verlichtingsonderdelen vervangen, belt u eens met één van onze specialisten. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken, en dan kan het in sommige gevallen zomaar zijn dat het vervangen van een onderdeel de meest verstandige keuze is.

Met verlichtingsonderdelen mijn eigen armatuur repareren?


Ja dat kan. U kunt met diverse verlichtingsonderdelen uw eigen armatuur repareren.

Er is echter één maar; het is echt van belang dat als u een verlichtingsonderdeel gaat gebruiken, dat u:

 • Het juiste onderdeel toepast, dus niet een net even sterker voorschakelapparaat voor een TL buis.
 • De normen kent als het gaat om de wijze van installeren.
 • Weet dat indien u een aanpassing doet aan een verlichtingsarmatuur, u ook verantwoordelijk bent geworden voor het armatuur en dat dus keurmerken op het armatuur zullen vervallen.
 • Beschikt over voldoende kennis van elektrotechniek.

Vooral het laatste punt is erg belangrijk. We willen mensen waarschuwen om niet aan een armatuur te sleutelen indien men niet weet exact weet hoe stroom werkt.

Stel: u sleutelt aan de waterleiding en dat gaat niet helemaal zoals het zou moeten. Zodra de waterdruk er weer op gezet wordt, is al gauw duidelijk door lekkage waar de fout zich bevindt en kan deze zonder al te veel gevolgen hersteld worden, door uzelf of door een loodgieter.

Als er met het vervangen van een verlichtingsonderdeel of het plaatsen van een verlichtingsarmatuur per ongeluk twee draden omgedraaid worden, heeft u een fout gemaakt die niet direct zichtbaar is, maar waar (zeer) gevaarlijke situaties door kunnen ontstaan voor u en uw omgeving.

Ons advies is dus: Zorg ervoor dat u de kennis heeft als u een verlichtingsonderdeel gaat vervangen. Is dit niet het geval, haal er dan een professional bij.

Speciaal onderdeel als aanvulling op uw armatuur


Er zijn in de markt zeer veel producten beschikbaar. Stel u heeft een Led paneel gekocht, en wilt deze pendelen, dan heeft een pendelset nodig van het specifieke Ledpanel.

Mogelijk kan het met een universele pendelset. Zo’n onderdeel vindt u dan bij de mechanische toebehoren van een armatuur.

Zoekt u een specifieke lens voor uw Philips downlight armatuur, dan vindt u dat weer bij de licht technische toebehoren en een connector set voor uw montagebalk vindt u weer bij de elektrotechnische toebehoren.

Zo zijn deze categorieën relatief eenvoudig ingedeeld op de specifieke specificatie van het verlichtingsonderdeel. Maar als u daar dan kijkt, ziet u enorm veel mogelijkheden.

Het is dan ook goed te kijken naar het merk en de serie van het product wat u nodig heeft, dan zal uw zoektocht een stuk sneller gaan en u brengen bij het juiste verlichtingsonderdeel.

Ik zoek een verlichtingsonderdeel en kan deze niet vinden


Het gebeurt vaker hoor, dat als iemand een onderdeel zoekt van een armatuur, hij deze niet goed kan vinden.

Er is zoveel keuze en niet elk onderdeel van een aantal jaren geleden is nog verkrijgbaar, dus heeft u een alternatief nodig.

Doordat er zo ontzettend veel verlichtingsonderdelen zijn, zien veel mensen door de bomen het bos niet meer.

Geen zorgen: Hollandlamp help u het onderdeel te vinden van het verlichtingsarmatuur. Pak in dit geval echter niet meteen de telefoon om het telefonisch na te vragen, maar doe dit zoveel mogelijk per mail.

Als het kan, zien wij graag de volgende zaken bijgevoegd in de bijlage bij deze mail:

- Foto’s van het onderdeel dat vervangen moet worden, bij voorkeur met leesbare gegevens die erop staan;

- De afmetingen van het oude onderdeel;

- Een foto van het armatuur waar het onderdeel ingaat;

- Gegevens van het armatuur, zoals de hoeveelheid lampen, welk lampvermogen en welke lampen er gebruikt worden;

- En tenslotte: of het armatuur dimbaar is of niet.

Dat wij vragen om een e-mail te sturen met zulke specifieke zaken lijkt misschien bureaucratisch, echter aan de hand hiervan kunnen wij u goed helpen aan een nieuw product of alternatief.

Indien u belt, moeten wij u alsnog vragen bovenstaande gegevens aan te leveren.

Op deze manier kunnen wij u het snelste helpen en het gezochte onderdeel helpen vinden.

Zelf je eigen armatuur creëren met verlichtingsonderdelen?Mensen worden steeds creatiever als het gaat om het maken van eigen producten die men ergens heeft gezien in een bedrijf of woning, en ook via Pinterest zijn zeer veel creaties te zien van zaken die mensen zelf gemaakt hebben. Dit zien wij ook steeds vaker.

Mensen willen dan voor hun bedrijf iets bijzonders maken en hebben daar diverse verlichtingsonderdelen voor nodig. Denk hierbij aan snoer, fittingen, lasklemmen etc.

Dit om bijvoorbeeld in een groot stuk hout een paar spotjes te monteren, wat natuurlijk een leuk idee is, of in een pot van augurken een eigen pendellampje te maken.

Ideeën zijn er volop. Belangrijk is ook hier dat het vooral weer veilig gebeurt!

Daarom is het belangrijk om kwalitatief goede verlichtingsonderdelen te kopen en dat doet u bij Hollandlamp.

Wij hebben verschillende verlichtingsonderdelen waarmee u feitelijk elke creatie kunt maken die u maar wenst.

Vindt u nou niet dat ene specifiek verlichtingsonderdeel, naam dan contact op met één van onze experts en wij gaan u helpen.