Trapverlichting

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Hera® LED recessed luminaire
  3000K
  |
  1W
  Hera downlightspotschijnwerper LED Eye, vinb mont  
  € 20,95 € 17,31 As low as € 20,52
 2. Delta Light HELI 1 SCREEN LED WW W
  3000K
  |
  1W
  Delta Light plafond-wandarmatuur HELI, m, lamptype LED, 1W, vinb mont  
  € 96,16 € 79,47 As low as € 94,23

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Hoe kies je de juiste verlichting voor de trap?

Trapverlichting is niet alleen een functionele toevoeging, maar ook een manier om je trap op een stijlvolle en veilige manier te verlichten. Er zijn verschillende opties beschikbaar om de perfecte trapverlichting te kiezen, en de keuze hangt af van je smaak en specifieke situatie.

De meest voorkomende trapverlichtingsopties zijn wandlampen die langs de trap worden geplaatst en LED-strips die onder de treden worden gemonteerd. Beide opties geven een luxe uitstraling aan je trap en maken het tot het pronkstuk van de ruimte.

LED-wandlampen bieden een subtiele en klassieke uitstraling, terwijl LED-strips onder de treden een modern en eigentijds gevoel geven. Er is ook de mogelijkheid van inbouwtrapverlichting voor een naadloze look.

De keuze van de juiste trapverlichting is dus een kwestie van persoonlijke smaak en praktische overwegingen. Wat je ook kiest, trapverlichting voegt niet alleen stijl toe aan je interieur, maar zorgt ook voor extra veiligheid tijdens het gebruik van de trap. Een weloverwogen beslissing voor een stralende trap!

 

Welke soorten LED trapverlichting zijn er?

Een trap is niet alleen een praktisch element in vrijwel elk gebouw; het kan ook een statement maken in je interieur. De vorm, het materiaal en de bekleding spelen hierbij een rol, maar trapverlichting wordt steeds belangrijker. De juiste trapverlichting kan je trap omtoveren tot een elegant pronkstuk in je huis. Er zijn verschillende manieren om je trap te laten opvallen:

 • LED trapverlichting in de traptreden: Dit is een moderne optie waarbij LED-strips in de traptreden worden geïntegreerd. Het creëert een strakke, eigentijdse look en zorgt voor veilige verlichting op de treden.
 • LED trapverlichting in de trapleuning: Hierbij worden Ledlampen in de leuning van de trap geplaatst. Dit geeft een uniek effect waarbij de leuning zelf als lichtbron fungeert.
 • LED trapverlichting in of op de muur van de trap: Door Ledverlichting langs de wanden van de trap te plaatsen, ontstaat een indirecte en sfeervolle verlichting die de contouren van de trap benadrukt.
 • LED trapverlichting in of op het plafond: Dit creëert een verfijnde plafondverlichting die de trap van bovenaf verlicht. Het geeft een elegant effect en helpt bij de oriëntatie op de trap.

Voor al deze mogelijkheden zijn er diverse opties beschikbaar, zoals spots, plafondlampen, wandlampen (inbouw en opbouw), inbouw LED-panelen en plintverlichting. De keuze voor LED trapverlichting hangt af van je persoonlijke voorkeur en de gewenste uitstraling voor je trap. Ongeacht de optie die je kiest, LED trapverlichting voegt niet alleen stijl toe, maar verhoogt ook de veiligheid en functionaliteit van je trap.

 

Bediening van de LED trapverlichting

Het aanbrengen van Ledverlichting op je trap is niet alleen stijlvol, maar kan ook bijdragen aan de veiligheid en functionaliteit van de ruimte. Als het gaat om de bediening van deze verlichting, heb je verschillende opties om het gebruiksgemak te vergroten.

 • Handmatige bediening: De meest eenvoudige manier om je trapverlichting te bedienen is handmatig. Schakelaars of knoppen zijn geïnstalleerd waarmee je de verlichting eenvoudig aan en uit kunt zetten op het gewenste moment.
 • Bewegingssensoren: Voor ultiem gemak en energiebesparing kun je bewegingssensoren installeren. Deze sensoren detecteren wanneer iemand de trap nadert en schakelen automatisch de verlichting in. Na een bepaalde tijd zonder beweging schakelt de verlichting vanzelf weer uit.
 • Afstandsbediening: Met een afstandsbediening kun je de trapverlichting regelen vanaf een comfortabele afstand. Dit is handig als je de verlichting wilt aanpassen zonder de trap op te hoeven gaan.
 • Dimfunctie: Een andere handige functie is de mogelijkheid om de helderheid van de verlichting aan te passen. Met dimbare trapverlichting kun je de sfeer aanpassen aan je behoeften, van helder en functioneel tot subtiel en sfeervol.

De keuze voor de bediening van je LED trapverlichting hangt af van je persoonlijke voorkeur en het gewenste gebruiksgemak. Ongeacht de optie die je kiest, zal de trapverlichting niet alleen je trap doen opvallen, maar ook zorgen voor extra veiligheid en comfort in je huis.