0

Led armaturen

Vind op deze pagina het voor u passende Led armatuur van een van onze A-fabrikanten. Maak een keuze uit een van de categorieën, kies het juiste product en plaats veilig en vertrouwd uw bestelling in onze webshop.

Heeft u een vraag, of komt u er niet helemaal uit, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Led armatuur

Led armaturen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen. Zo kunt u bij Hollandlamp terecht voor onder andere opbouw, inbouw, noodverlichting, explosieveilige en Led TL armaturen.

Steeds meer wordt er voor gekozen om armaturen te vervangen door Led lampen. Deze zijn zeer efficiënt in vergelijking tot bijvoorbeeld een TL armatuur. 

Niet alleen bij vervanging wordt steeds vaker de omschakeling gemaakt naar Led, maar vooral ook preventief kiezen steeds meer mensen voor Led lampen. Het is vaak een kwestie van maar enkele jaren voordat deze investering terug is verdiend, in alle opzichten (dus) een goede keuze.  

 

De voordelen van een Led armatuur

Wanneer u overweegt de keuze te gaan maken om een Led armatuur toe te passen is het handig om alle feiten op een rij te hebben. Hieronder een bruikbaar overzicht van alle factoren die uw keuze helpen bepalen:

  • Energiebesparing: een belangrijke factor. Led bespaart maar liefst 85% ten opzichte van een traditionele armatuur.
  • Uitstraling: Led armaturen zijn qua uitstraling gelijk aan andere traditionele armaturen, waardoor de uitstraling van uw armatuur na vervanging dus niet zal veranderen.
  • Vervangingskosten: Led verlichtingsbronnen hoeven minder vaak vervangen te worden in vergelijking tot een traditionele lamp. 
  • Langere levensduur: een Led verlichtingsbron gaat (veel) langer mee dan een traditionele armatuur.
  • Terugverdientijd: de investering in Led is iets hoger dan die van bijvoorbeeld een TL armatuur of TL buis, maar wordt door de energiebesparing heel snel terug verdiend.
  • Modules: het voordeel van een armatuur met Ledmodule is dat dit systeem op elkaar is afgestemd en in de meeste gevallen kan worden toegepast in verschillende omgevingen zoals kantoren en bedrijven.

 

De lichtopbrengst van Led

Hoeveel licht geeft een Led armatuur? Om vast te stellen hoeveel licht een lamp in een armatuur oplevert, werd in het verleden vaak gekeken naar het opgenomen vermogen in Watt. Dit geeft een onjuist beeld. Het is beter om te kijken naar de lichtstroom in plaats van naar het opgenomen vermogen.

De lichtstroom van een Ledlamp wordt weergegeven in lumen (lm) en geeft aan hoeveel licht er uit het armatuur komt. Hieronder vindt u een schema waarmee eenvoudig een vergelijking is te maken tussen een Ledlamp en andere verlichtingsbronnen. Hiermee kan snel worden gezien welke lamp meer of minder licht geeft.

 

Lichtopbrengst in Lumen

 

Hollandlamp helpt u verder

Heeft u een vraag, wilt u een gebouw volledig gaan verlichten met Led verlichting en wilt u hiervoor een offerte aanvragen? Bij Hollandlamp staan wij altijd voor u klaar om u verder te helpen.

U kunt contact met ons opnemen per e-mail info@hollandlamp.nl of per telefoon 072 - 26 00 000. 

 

Heeft u vragen? Stelt u deze gerust

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software