Inbouw spots

Optimaliseer jouw ruimte met de veelzijdige en stijlvolle inbouwspots. Ontdek de nieuwste verlichtingstrend die functionaliteit en esthetiek combineert. Van badkamers tot kantoren, inbouw spots passen perfect in elke omgeving. Leer hoe deze spots flexibiliteit bieden met diverse maten, energiezuinige LED-opties en bescherming tegen vocht. Creëer de ideale sfeer en verbeter de verlichting in jouw ruimte met onze informatieve gids over inbouw spots.


Categorieen


Producten 1-24 van 797

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Lumiance INSET TR SW IP44 IND GU10 wit
  IP44
  Lumiance downlight starzwenkbaar Inset Trend Swing Indoor, bu diam 95mm  
  € 19,55 € 16,16 As low as € 19,17
 2. Lumiance INSET TR SW IP44 IND GU10 alu
  IP44
  Lumiance INSET TR SW IP44 IND GU10 alu  
  € 20,30 € 16,78 As low as € 19,89
 3. OPPLE LEDSpotRA HQ2 8W-Dim-2700-40D-WH-IP44
  Dimbaar
  |
  IP44
  |
  2700K
  Opple spotschijnwerper, energie-efficiëntieklasse A+  
  € 28,82 € 23,82 As low as € 28,24
 4. Lumiko Siena Fix COB ledspot, RVS look, 3,1W, 350mA, 4000K
  Dimbaar
  |
  IP44
  |
  4000K
  Klemko ledlamp Lumiko, wit, le 25mm, diam 62mm  
  € 36,65 € 30,29 As low as € 35,91
 5. Lumiko Valenza XPG meubelspot, RVS look, 2.1W, 700mA, 2700K
  Dimbaar
  |
  2700K
  |
  2W
  KLEMKO SPOTSCHW LED-IB-SPEWW-ST  
  € 30,12 € 24,89 As low as € 29,51
 6. NORTON HLK-A WIT GX5.3 NORTON HLK-A WIT GX5.3  
  € 5,97 € 4,93 As low as € 5,82
 7. Lumiance INSET TR SW IP44 OUTD GU10 ZW
  IP44
  Lumiance INSET TR SW IP44 OUTD GU10 ZW  
  € 21,05 € 17,40 As low as € 20,63
 8. Lumiko Venice XPG LED spot, Aluminium, 2.1W, 700mA, 4000K, IP44
  Dimbaar
  |
  IP44
  |
  4000K
  Lumiko Venice XPG LED spot, Aluminium, 2.1W, 700mA, 4000K, IP44  
  € 22,68 € 18,74 As low as € 22,23
 9. Lumiko Venice XPG LED spot, Wit, 2.1W, 700mA, 4000K, IP44
  Dimbaar
  |
  IP44
  |
  4000K
  Lumiko Venice XPG LED spot, Wit, 2.1W, 700mA, 4000K, IP44  
  € 22,68 € 18,74 As low as € 22,23
 10. MEGAMAN RICO DtW 6/50W WIT RA97
  Dimbaar
  |
  IP44
  |
  3000K
  MEGAMAN RICO DtW 6/50W WIT RA97  
  € 31,88 € 26,35 As low as € 31,24
 11. Lumiance INSET TR SW IP44 OUTD GU10 wit
  IP44
  Lumiance INSET TR SW IP44 OUTD GU10 wit  
  € 21,05 € 17,40 As low as € 20,63
 12. Lumiko Lumiko Valenza COB meubelspot, RVS look, 3,1W, 350mA, 2700K
  Dimbaar
  |
  2700K
  |
  3W
  Klemko ledlamp Lumiko, wit, le 15mm, diam 64mm  
  € 30,50 € 25,21 As low as € 28,80
 13. Hera® HERA INB.SPOT KB12LED WW EDS Hera downlightspotschijnwerper KB 12, armatuur spot, lamptype LED - EDELSTAAL  
  € 21,43 € 17,71 As low as € 21,01

Producten 1-24 van 797

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat zijn de voordelen van inbouwspots?

Inbouwspots vormen uiterst veelzijdige armaturen met talloze toepassingsmogelijkheden. Hun populariteit is te danken aan diverse voordelen ten opzichte van andere verlichtingsoplossingen. Of het nu een gipsplafond, betonnen plafond, systeemplafond, of zelfs een keukenkastje betreft, er is vrijwel altijd een geschikte inbouwspot beschikbaar. De variatie in toepassingen is indrukwekkend.

De esthetische meerwaarde van inbouwspots is opmerkelijk. Ze dragen bij aan een aangename sfeer in diverse omgevingen, zoals kantoren, woonkamers, showrooms en kantines. De moderne inbouwspots zijn vrijwel uitsluitend verkrijgbaar in LED-uitvoeringen, wat resulteert in maximale energiebesparing. Deze energiezuinige optie biedt niet alleen een milieuvriendelijk alternatief, maar resulteert ook in aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn.

Dankzij hun veelzijdigheid, esthetische waarde en energie-efficiëntie hebben inbouwspots zich gevestigd als de ideale keuze voor diverse verlichtingsbehoeften, waardoor ze een populaire en duurzame optie zijn in zowel residentiële als commerciële omgevingen.

Welke soorten inbouwspots zijn er verkrijgbaar?

Inbouwspots zijn verkrijgbaar in diverse varianten om aan verschillende behoeften te voldoen. Er bestaan uiteenlopende maten, zowel qua inbouwdiameter als inbouwhoogte. Wat betreft kleur zijn er talloze mogelijkheden, waarbij wit nog steeds de meest gangbare keuze is, maar metaalkleurig en zwart winnen aan populariteit.

Bovendien variëren inbouwspots in het type lamp dat ze bevatten. Sommige zijn uitgerust met een vaste LED-module, terwijl bij andere de mogelijkheid bestaat om zelf de lamp te kiezen door de juiste lichtbron apart aan te schaffen. Deze flexibiliteit maakt het eenvoudig om de inbouwspot aan te passen aan specifieke wensen en omgevingen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen en interieurstijlen.

Hoe bepaal ik de maat van een inbouwspot?

Bij het verlichten van een ruimte met inbouwspots is het vaak niet noodzakelijk om strikte eisen te stellen aan de inbouwmaat, omdat je de gaten nog kunt aanpassen voor de aangeschafte inbouwspots.

Echter, bij het vervangen van een bestaande inbouwspot, waarbij het plafond al een opening heeft, is het essentieel om nauwkeurig te meten. Vermijd aanpassingen aan het bestaande gat, aangezien dit lastig kan zijn. Meet het gat zorgvuldig op, bijvoorbeeld 76 mm, en selecteer vervolgens een inbouwspot met een zaagmaat of inbouwdiameter van 76 mm of kleiner. Belangrijk is dat de buitendiameter van de nieuwe spot minimaal 4 mm groter is dan het bestaande gat, bijvoorbeeld 80 mm. Hierdoor wordt gegarandeerd dat de nieuwe inbouwspot het bestaande gat netjes afsluit. Deze precisie zorgt voor een vlotte installatie zonder gedoe.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Zorgvuldig gekozen inbouwspots hielpen werkplekken verlichten

Wilma, eigenaar van een loodgietersbedrijf in Sloten, stond voor een verlichtingsdilemma in haar werkruimte. De bestaande plafondverlichting voldeed niet aan de eisen voor helderheid en flexibiliteit in de verschillende werkzones. Ze besloot in overleg met Hollandlamp over te stappen op inbouwspots en ontdekte al snel de veelzijdigheid ervan.

Met zorgvuldig gekozen inbouwspots kon Wilma specifieke werkplekken verlichten en de algemene sfeer in haar bedrijf verbeteren. De dimbaarheidsoptie bleek een gamechanger, waardoor ze de lichtsterkte kon aanpassen aan verschillende taken en sferen. Bovendien zorgden de inbouwspots voor een strakke uitstraling, wat perfect paste bij het professionele imago van haar loodgietersbedrijf.

Dankzij de veelzijdigheid, de efficiënte installatie en het stijlvolle ontwerp hebben de inbouwspots Wilma's werkruimte getransformeerd, waardoor ze nu geniet van een functionele en aangename werkomgeving in Sloten.


Worden inbouwspots gebruikt met een transformator of LED driver?

Inbouwspots kunnen worden toegepast in combinatie met een transformator of LED-driver. Het is echter belangrijk te weten dat veel inbouwspots direct op 230 volt kunnen worden aangesloten. Deze directe aansluiting vereenvoudigt niet alleen de installatie, maar resulteert ook in een robuuster systeem.

Met name bij LED-inbouwspots die op 230 volt worden aangesloten, is er altijd een ingebouwde LED-driver in de spot aanwezig, of deze is los naast de spot geplaatst. Dit komt doordat deze inbouwspots simpelweg niet kunnen functioneren op 230 volt zonder de noodzakelijke LED-driver. Door te kiezen voor inbouwspots die direct op 230 volt kunnen worden aangesloten, geniet je van een efficiëntere installatie en een duurzaam systeem dat minder gevoelig is voor complicaties.

Kunnen inbouwspots in de badkamer of buiten worden toegepast?

In zowel badkamers als buitenomgevingen, zoals een overstek, zijn inbouwspots uitstekend toepasbaar. Een cruciale factor is echter de bescherming tegen vocht, waarvoor een minimale IPX4-rating noodzakelijk is. Het eerste cijfer in deze classificatie geeft de bescherming tegen stof aan, terwijl het tweede cijfer de bescherming tegen vocht aangeeft. Een IPX4-rating is adequaat voor badkamers en buitengebruik.

Voor specifieke situaties, zoals wanneer de inbouwspot direct boven de douche hangt, is een hogere beschermingsgraad, bijvoorbeeld IPX5, vereist om schade te voorkomen. Het is van essentieel belang om deze classificaties zorgvuldig te overwegen, aangezien onvoldoende bescherming kan leiden tot defecten op de lange termijn.

Niet elke inbouwspot die vochtbestendig is, is automatisch geschikt voor buitengebruik. Lumiance biedt bijvoorbeeld een outdoor spot met een speciale coating om roestvorming te voorkomen. Deze extra bescherming maakt het mogelijk om inbouwspots buiten te gebruiken, zelfs onder diverse weersomstandigheden, waardoor duurzaamheid en prestaties worden gegarandeerd.

Zijn inbouwspots dimbaar?

Veel inbouwspots zijn dimbaar, maar het is belangrijk om hierop te letten als je van plan bent te dimmen. De dimbaarheid van een inbouwspot wordt duidelijk aangegeven op de spot zelf, samen met de specifieke dimmethode. Het is van belang om deze specificaties te controleren wanneer je een inbouwspot selecteert.

Let op, sommige inbouwspots worden geleverd zonder lamp. Dit biedt de mogelijkheid om zelf een lamp naar keuze bij te bestellen, zowel qua lichtkleur als sterkte. Hierdoor kun je de inbouwspot personaliseren volgens jouw wensen. Vergeet echter niet te controleren of de gekozen lamp dimbaar is, zodat je optimaal kunt genieten van de dimfunctie van de inbouwspot. Het zorgvuldig kiezen van zowel de spot als de lamp geeft je de vrijheid om een perfect dimbare inbouwverlichting te creëren.

Tien voordelen van inbouwspots op een rij:

 • Veelzijdige toepassing: Inbouw spots passen in diverse ruimtes zoals badkamers, buitenomgevingen en keukenkastjes.
 • Formaatvariëteit: Beschikbaar in verschillende maten, zowel inbouwdiameter als inbouwhoogte, voor flexibele installatie.
 • Esthetische meerwaarde: Biedt een aangename sfeer in diverse settings zoals kantoren, woonkamers, showrooms, en kantines.
 • Energiezuinige optie: Moderne inbouwspots zijn voornamelijk verkrijgbaar in LED-varianten, wat zorgt voor maximale energiebesparing.
 • Eenvoudige installatie: Direct op 230 volt aansluitbare inbouwspots vereenvoudigen het installatieproces en zorgen voor een robuust systeem.
 • Bescherming tegen vocht: Voor gebruik in badkamers en buitenomgevingen is een minimale IPX4-rating essentieel, waarmee duurzaamheid wordt gewaarborgd.
 • Dimbaarheidsopties: Veel inbouwspots zijn dimbaar, waardoor je de lichtsterkte naar wens kunt aanpassen.
 • Personalisatie van lichtbron: Mogelijkheid om een eigen lamp bij te bestellen, waardoor je de lichtkleur en sterkte kunt kiezen, inclusief dimbaarheid.
 • Speciale outdoor varianten: Fabrikanten zoals Lumiance bieden outdoor inbouwspots met een speciale coating om roestvorming te voorkomen.
 • Compatibiliteit met diverse plafonds: Geschikt voor verschillende plafondtypen, zoals gipsplafonds, betonnen plafonds, en systeemplafonds.