Inbouwspot 12V

Op deze categorie pagina alles over de veelzijdige mogelijkheden van 12V inbouwspots voor jouw verlichtingsbehoeften. Met hun veilige en energiezuinige ontwerp zijn deze spots perfect geschikt voor diverse ruimtes, van badkamers tot woonkamers en zelfs buitenruimtes. Lees verder om te leren hoe 12V inbouwspots met LED-verlichting kunnen bijdragen aan een sfeervolle en functionele verlichting in jouw huis of kantoor.

Producten 1-24 van 56

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. NORTON HLK-A WIT GX5.3 NORTON HLK-A WIT GX5.3  
  € 5,97 € 4,93 As low as € 5,59
 2. Hera® HERA INB SPOT ARF68 EDELSTAAL Hera downlightspotschijnwerper ARF 68, armatuur spot - EDELSTAAL  
  € 12,40 € 10,25 As low as € 11,98
 3. NORTON HLV-A WIT GX5.3 NORTON HLV-A WIT GX5.3  
  € 4,86 € 4,02 As low as € 4,55
 4. NORTON HLK-A ZWART GX5.3 NORTON HLK-A ZWART GX5.3  
  € 7,31 € 6,04 As low as € 6,85
 5. Hera® HERA INB SPOT ARF68 WIT Hera downlightspotschijnwerper ARF 68, armatuur spot - WIT  
  € 12,40 € 10,25 As low as € 11,98
 6. NORTON HLV-A ZWART GX5.3 NORTON HLV-A ZWART GX5.3  
  € 5,74 € 4,74 As low as € 5,37

Producten 1-24 van 56

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Voordelen van inbouwspot 12V

Inbouwspots met een spanning van 12 volt bieden diverse voordelen, met name in termen van veiligheid en efficiëntie. Een van de belangrijkste voordelen van een inbouwspot met 12 volt is dat deze werkt op een lagere spanning, wat inherent veiliger is. Hierdoor kan deze type spot veilig worden toegepast in vochtige ruimtes zoals badkamers, mits deze uiteraard voldoende beschermd is tegen vocht.

Wanneer een LED-lamp wordt gebruikt in een 12 volt inbouwspot, profiteer je direct van verschillende voordelen. LED-verlichting bespaart tot wel 90% energie ten opzichte van traditionele lampen, gaat veel langer mee en produceert beduidend minder warmte. Dit laatste is bijzonder belangrijk, vooral gezien de risico's die gepaard gingen met de hitteontwikkeling van oudere halogeenlampen, wat in het verleden tot verschillende brandincidenten heeft geleid.

Een ander voordeel van 12 volt inbouwspots is de flexibiliteit in lichtkleur en intensiteit. Omdat je zelf de lamp kunt kiezen die in de spot wordt geplaatst, kun je de gewenste lichtsfeer creëren die past bij de specifieke behoeften en ambiance van de ruimte.

Kortom, inbouwspots met een spanning van 12 volt bieden niet alleen een veilige en efficiënte verlichtingsoplossing, maar ook de mogelijkheid tot personalisatie en energiebesparing, vooral wanneer gecombineerd met LED-technologie.

Waar kunnen inbouwspot 12V worden toegepast?

Inbouwspots met een spanning van 12 volt worden op diverse locaties gebruikt vanwege hun veelzijdigheid en functionele voordelen. In woningen zijn ze te vinden in verschillende ruimtes, zoals badkamers, woonkamers, slaapkamers en keukens. Ook worden ze vaak geïnstalleerd in overkappingen of veranda's om buitenruimtes te verlichten en te accentueren.

Binnen het bedrijfsleven zijn 12 volt inbouwspots ook zeer populair. Ze worden gebruikt in diverse commerciële settings, waaronder winkels, kantoren, showrooms, horecagelegenheden en wachtkamers. Door het gebruik van deze inbouwspots creëert men een gezellige sfeer en kunnen accenten worden gelegd op specifieke elementen die men graag in de schijnwerpers wil zetten.

Kortom, inbouwspots met een spanning van 12 volt zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zowel in huiselijke als zakelijke omgevingen, en dragen bij aan een aangename en functionele verlichting.

Welke lampvoeten zijn geschikt voor een inbouwspot 12V?

Een inbouwspot met een spanning van 12 volt is compatibel met verschillende lampvoeten, afhankelijk van de specifieke behoeften en toepassingen. De volgende lampvoeten zijn geschikt voor 12 volt inbouwspots:

 • G4 lampjes: Deze lampvoet maakt gebruik van kleine steeklampjes. 12 volt inbouwspots met G4 lampjes zijn vaak compact van formaat en worden veelal toegepast in meubels, met name in keukens.
 • GU4 fittingen: Dit type fitting is geschikt voor 12 volt inbouwspots waarin kleine reflectorlampjes passen met een diameter van 35 mm.
 • GU5,3 fittingen: De GU5,3 fitting is een van de meest voorkomende lampvoeten voor 12 volt inbouwspots. Deze fittingen zijn ontworpen voor reflectorlampen met een diameter van 50 mm.

Het kiezen van de juiste lampvoet is essentieel voor een optimale werking en prestatie van de 12 volt inbouwspot, en het biedt de mogelijkheid om de verlichting aan te passen aan de specifieke vereisten van de ruimte.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Overstappen naar moderne 12V inbouwspots met LED-verlichting

Jesse, eigenaar van een reclamebureau in Mook en Middelaar, stond voor een uitdaging: zijn kantoorruimte had een verouderde verlichtingsinstallatie die niet alleen inefficiënt was, maar ook de productiviteit en sfeer beïnvloedde. Op zoek naar een oplossing wendde Jesse zich tot Hollandlamp voor advies.

Hollandlamp stelde voor om over te stappen op moderne 12V inbouwspots met LED-verlichting. Door de efficiëntie van LED en het dimbare aspect, kon de verlichting eenvoudig worden aangepast aan de verschillende taken en stemmingen in het kantoor. Bovendien zouden de LED-lampen aanzienlijk minder energie verbruiken en dus kosten besparen op de lange termijn.

Met het deskundige advies van Hollandlamp kon Jesse zijn kantoorruimte transformeren tot een heldere, energiezuinige en inspirerende werkplek. Dankzij deze oplossing kon Jesse niet alleen zijn verlichtingsprobleem oplossen, maar ook zijn bedrijf naar een hoger niveau tillen.


Toepassen van inbouwspot 12V in de badkamer of andere vochtige ruimten

Inbouwspots met een spanning van 12 volt kunnen zeker worden toegepast in vochtige ruimten zoals badkamers of buiten onder een overstek. Echter, het is cruciaal dat de 12 volt inbouwspot voldoende beschermd is tegen vocht. Voor installatie in zowel badkamers als buitenruimten is een minimale beschermingsklasse van IPX4 vereist. Het eerste cijfer in deze classificatie geeft de mate van bescherming tegen stof aan, terwijl het tweede cijfer de bescherming tegen vocht aanduidt. Een IPX4-rating is dus geschikt voor gebruik in badkamers en buiten, maar als de inbouwspot direct boven een douche wordt geplaatst, is zelfs een IPX5-rating nodig om vroegtijdige schade te voorkomen.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel sommige inbouwspots een bescherming tegen vocht hebben, niet elke inbouwspot geschikt is voor buitengebruik. Lumiance biedt bijvoorbeeld speciale outdoor inbouwspots aan met een extra coating om roestvorming te voorkomen, waardoor ze beter bestand zijn tegen de elementen.

Het kiezen van de juiste inbouwspot met de juiste bescherming tegen vocht is essentieel om de duurzaamheid en veiligheid van de verlichting te waarborgen, zowel binnen als buiten.

In welke afmetingen zijn inbouwspot 12V verkrijgbaar?

12 volt inbouwspots zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen om tegemoet te komen aan diverse installatiebehoeften. Over het algemeen varieert de diameter van deze inbouwspots van minimaal 50 mm tot maximaal 100 mm. Als je een groter gat hebt dan de standaardafmetingen, kun je dit vaak oplossen door gebruik te maken van speciale afdekringen, waarbij wij je graag assisteren.

Wat betreft de diepte van de inbouwspot, is deze doorgaans minimaal 16 mm en zelden hoger dan 90 mm. Bij het verlichten van een nieuwe ruimte met 12 volt inbouwspots hoef je meestal niet erg strikt te zijn in de inbouwmaat, aangezien je de gaten nog kunt maken op basis van de aangeschafte inbouwspots.

Echter, als je een bestaande 12 volt inbouwspot wilt vervangen, heb je al een gat in het plafond. Het is dan belangrijk om zeer nauwkeurig de afmetingen van het gat op te meten. Als bijvoorbeeld het gat een diameter van 65 mm heeft, heb je een 12 volt inbouwspot nodig met een zaagmaat of inbouwdiameter van 65 mm of kleiner. Het is echter van essentieel belang dat de buitendiameter van de nieuwe spot minimaal 4 millimeter groter is dan het bestaande gat, dus in dit geval zou dat 69 mm zijn. Op die manier zorg je ervoor dat de nieuwe 12 volt inbouwspot het bestaande gat netjes afdekt.

Is een inbouwspot 12V goed dimbaar?

Of een 12 volt inbouwspot dimbaar is, hangt af van de lamp die je in de spot plaatst. De meeste 12 volt inbouwspots worden geleverd zonder lamp, dus je hebt de vrijheid om zelf te kiezen.

Er zijn diverse dimbare lampen beschikbaar voor 12 volt inbouwspots. Als dimmen een vereiste is, let dan op deze specificaties bij het kiezen van een lamp. Of een lamp dimbaar is, wordt duidelijk aangegeven op de verpakking of bij de productbeschrijving. Daarnaast wordt ook aangegeven op welke manier de lamp gedimd kan worden.

Als dimmen niet nodig is, hoef je hier minder op te letten. Maar voor wie wel wil dimmen, is het belangrijk om deze kenmerken te controleren om te zorgen voor de gewenste verlichtingseffecten met 12 volt inbouwspots.

Worden inbouwspot 12V geleverd samen met een driver/ transformator en lichtbron?

Bij de aanschaf van een 12 volt inbouwspot moet je rekening houden met de noodzaak van een transformator. Deze wordt niet standaard meegeleverd en de keuze hangt af van het type lamp en het aantal spots dat je wilt gebruiken. Mocht je hierover twijfelen, staan we klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

In de meeste gevallen worden 12 volt inbouwspots geleverd zonder lamp, hoewel er uitzonderingen zijn. Het voordeel hiervan is dat je zelf de lamp kunt kiezen die het beste past bij jouw voorkeuren. Hierdoor heb je de vrijheid om de lichtkleur en intensiteit aan te passen aan je eigen wensen.

Kortom, terwijl een transformator niet standaard wordt meegeleverd en de lamp apart moet worden gekocht, biedt dit juist flexibiliteit en controle over de verlichting die uit de 12 volt inbouwspot komt.

Voordelen van Led inbouwspots 12V op een rij:

 • Flexibiliteit in verlichtingskeuze: Kies zelf de lamp voor de gewenste lichtkleur en intensiteit.
 • Geschikt voor diverse toepassingen: Ideaal voor gebruik in badkamers, keukens, woonkamers, en buitenruimtes.
 • Veiligheid: Werkt op een lage spanning van 12 volt, waardoor geschikt voor vochtige ruimtes met de juiste bescherming.
 • Energiezuinig: Met LED-lampen bespaar je tot wel 90% energie in vergelijking met traditionele lampen.
 • Langere levensduur: LED-lampen gaan veel langer mee dan conventionele lampen, waardoor je minder vaak hoeft te vervangen.
 • Vermindering van warmte: LED-lampen worden veel minder warm dan traditionele lampen, waardoor het risico op brandgevaar afneemt.
 • Personalisatie: Pas de verlichting aan met verschillende dimbare opties voor de gewenste sfeer.
 • Breed scala aan maten: Verkrijgbaar in diverse afmetingen, van 50 mm tot 100 mm, voor verschillende installatiebehoeften.
 • Gemakkelijke installatie: Eenvoudig te monteren in plafonds of wanden, met optionele ringen voor aanpassing aan grotere gaten.
 • Optimalisatie voor SEO: Gebruik van relevante zoektermen zoals 'Inbouwspot 12V' en gerelateerde trefwoorden voor betere vindbaarheid op internet.