Schroefrand armaturen

Op zoek naar praktische en stijlvolle verlichtingsoplossingen? Ontdek onze hoogwaardige schroefrand armaturen. Ideaal voor diverse omgevingen, van industriële settings tot buitenlocaties. Met een modern design en compatibiliteit met verschillende wattages, bieden onze armaturen flexibiliteit en betrouwbaarheid. Dankzij ons advies en expertise ben je verzekerd van de perfecte verlichtingsoplossing voor jouw behoeften.

12 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

12 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat zijn schroefrand armaturen?

Schroefrand armaturen zijn een bekend fenomeen en bestaan al lange tijd. Veel mensen herkennen ze als de verlichting in badkamers of toiletten. Maar wat zijn schroefrand armaturen precies? Ze bestaan feitelijk uit drie onderdelen: het basis armatuur met schroefdraad, waarop een glazen of kunststof ballon of schutglas wordt gedraaid. Hierin wordt vervolgens de lamp geplaatst. Hoewel je deze armaturen niet meer vaak ziet in moderne huizen, worden ze nog wel veel gebruikt in andere omgevingen, zoals kippenstallen.

Schroefrand armaturen bieden een eenvoudige en effectieve manier om ruimtes te verlichten. Ze zijn praktisch en functioneel, en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd en onderhouden. Hoewel LED-verlichting tegenwoordig populairder is vanwege de energie-efficiëntie en duurzaamheid, kunnen schroefrand armaturen nog steeds een geschikte optie zijn voor bepaalde toepassingen.

Of het nu gaat om het verlichten van een industriële ruimte of het bieden van functionele verlichting in een specifieke omgeving, schroefrand armaturen blijven een relevante keuze voor verschillende toepassingen.

Voor welke toepassing zijn schroefrand armaturen geschikt?

Schroefrand armaturen vinden hun toepassing in diverse omgevingen, hoewel ze minder vaak worden gebruikt vanwege hun traditionele uitstraling. Deze armaturen zijn echter nog steeds geschikt voor specifieke doeleinden. Ze zijn ideaal voor industriële settings, schuren, kippenstallen en bepaalde buitenlocaties. Hun veelzijdigheid maakt ze geschikt voor verschillende omstandigheden.

Tegenwoordig zijn schroefrand armaturen niet alleen verkrijgbaar in grijs, maar ook in zwart, waardoor ze esthetisch aantrekkelijker worden. Een zwart armatuur met een glazen schutglas kan een opvallende en moderne uitstraling geven aan een ruimte. Bovendien zijn schroefrand armaturen betaalbaar, wat ze aantrekkelijk maakt voor diverse inrichtingen. De combinatie van een betaalbaar prijskaartje en een eigentijdse uitstraling maakt schroefrand armaturen een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar praktische en stijlvolle verlichtingsopties.

Hoe werkt dat met de maten van een schroefrand armatuur?

Bij schroefrand armaturen is het belangrijk om rekening te houden met de maten, vooral als het gaat om het schutglas. Bij ons vind je schroefrand armaturen en schutglazen van het merk Corodex. Het is essentieel om te weten dat wanneer je een schroefrand armatuur aanschaft van bijvoorbeeld 60 watt, je alleen een schutglas van Corodex van 60 watt kunt gebruiken. Andere merken of schutglazen met een ander wattage passen niet op elkaar. Als je toch een ander wattage schutglas wilt gebruiken, kun je een verloopstuk gebruiken om bijvoorbeeld van 60 watt naar 100 watt te gaan.

Bij Corodex hanteren ze nog steeds de traditionele aanduidingen zoals 40, 60 en 100 watt, die vroeger werden gebruikt vanwege de warmteontwikkeling van gloeilampen. Tegenwoordig geeft dit echter geen indicatie meer van het lampvermogen, maar het geeft wel aan welk schutglas op het schroefrand armatuur past. Het is dus belangrijk om hierop te letten bij het kiezen van de juiste onderdelen voor je schroefrand armatuur.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Schroefrand armaturen in restaurant

Kiara, de eigenaar van een restaurant in Zaltbommel, raakte in paniek toen een van de verlichtingsarmaturen in haar eetgelegenheid het begaf.

Met gasten die later die week zouden komen voor een gezellige avond uit eten, kon ze zich geen slecht verlichte ruimte veroorloven. Gelukkig bood Hollandlamp als adviseur de oplossing.

Kiara ontdekte dat deze armaturen niet alleen functioneel waren, maar ook esthetisch aantrekkelijk, wat perfect paste bij de ambiance van haar restaurant. Door snel te handelen en de armaturen te installeren, was Kiara in staat om haar gasten een warm en uitnodigend verlichte omgeving te bieden. Dankzij het advies en de expertise van Hollandlamp kon Kiara haar focus houden op het bieden van een onvergetelijke eetervaring voor haar klanten.


Voordelen van schroefrand armaturen op een rij:

  • Veelzijdige toepassing: Geschikt voor industriële settings, schuren, kippenstallen en buitenlocaties.
  • Modern design: Beschikbaar in zowel traditionele grijze als moderne zwarte uitvoeringen.
  • Merkkwaliteit: Wij bieden schroefrand armaturen en schutglazen van het gerenommeerde merk Corodex.
  • Compatibiliteit: Het schutglas van Corodex moet overeenkomen met het wattage van het armatuur voor optimale prestaties.
  • Flexibiliteit: Mogelijkheid tot het gebruik van verloopstukken voor het aanpassen van het wattage van het schutglas.
  • Betrouwbaarheid: Traditionele aanduidingen zoals 40, 60 en 100 watt helpen bij het selecteren van het juiste schutglas.
  • Duurzaamheid: Schroefrand armaturen zijn praktisch en functioneel, waardoor ze langdurig meegaan.
  • Esthetische waarde: Een combinatie van betaalbare prijzen en een moderne uitstraling maakt ze aantrekkelijk voor diverse inrichtingen.
  • Eenvoudige installatie: Gemakkelijk te installeren en onderhouden, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende omgevingen.
  • Efficiënte verlichting: Geschikt voor het bieden van praktische verlichting in diverse ruimtes, van industriële omgevingen tot buitenlocaties.