Prikkabel

Ontdek hoe prikkabels van Hollandlamp de perfecte oplossing bieden voor het creëren van een sfeervolle ambiance, zowel binnen als buiten. Met een ruime keuze aan fittingen en lampen, bieden prikkabels een flexibele en eenvoudige manier om verlichting aan te brengen voor feesten, evenementen of gewoon om de sfeer te verhogen op terrassen en in tuinen. Leer meer over de voordelen van prikkabels en hoe ze kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften.

16 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Bailey Light String 10M 10pcs E27 IP44
  IP44
  BAILEY PRIKKABEL 10M 10XE27 IP44  
  € 68,04 € 56,23 As low as € 66,68
 2. Bailey Light String 25M 25pcs E27 IP44
  IP44
  BAILEY PRIKKABEL 25M ZWART E27  
  € 141,23 € 116,72 As low as € 139,11
 3. Bailey Light String 50M 50pcs E27 IP44
  IP44
  BAILEY PRIKKABEL 50M ZWART E27  
  € 258,47 € 213,61 As low as € 255,88
 4. Bailey Light String 10M 10pcs B22d IP44
  IP44
  BAILEY PRIKKABEL 10M 10XB22 IP44  
  € 64,36 € 53,19 As low as € 63,08
 5. Bailey Light String 5M 10pcs E27 IP44
  IP44
  BAILEY PRIKKABEL 5M 10XE27 IP44  
  € 54,24 € 44,83 As low as € 53,16

16 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Waar woorden Prikkabels toegepast?

Prikkabel is niet alleen het meest gebruikte type verlichting voor feesten en partijen, maar wordt ook vaak ingezet om de ambiance op een terras bij een restaurant te verbeteren. Het gebruik van prikkabel verhoogt de sfeer aanzienlijk. Vaak worden verschillende kleuren toegepast, maar steeds vaker zien we ook prachtige filament LED lampjes die zorgen voor een betoverende glinstering.

Of je nu een feestje wilt organiseren of gewoon de sfeer wilt verbeteren, prikkabel is de ideale keuze. Door te kiezen voor LED lampjes ben je niet alleen verzekerd van een sfeervolle verlichting, maar ook van energiezuinige en duurzame verlichting. LED lampjes gaan namelijk veel langer mee dan traditionele lampen en verbruiken aanzienlijk minder energie, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Kies dus voor prikkabel met LED verlichting en creëer de perfecte ambiance voor elke gelegenheid!

Hoe werkt de toepassing van Prikkabels?

Prikkabel dankt zijn naam aan de vlakke kabel waar fittingen in geprikt worden. Vaak worden complete prikkabels van bijvoorbeeld 10 of 20 meter aangeschaft, al voorzien van fittingen. Maar het is ook mogelijk om losse onderdelen te bestellen. Hierbij kun je tientallen meters kabel nemen met verschillende fittingen, waarbij je zelf de onderlinge afstand bepaalt. Zo kun je de prikkabel volledig op maat maken voor jouw specifieke toepassing.

Aan het begin van de kabel bevindt zich een specifieke prikkabelstekker die perfect op de kabel aansluit. Aan het einde van de kabel kun je een haak monteren om de prikkabel op te hangen, maar je kunt er ook een contrastekker aan bevestigen, zodat je deze kunt koppelen met een andere prikkabel. Met deze flexibiliteit kun je eenvoudig de gewenste verlichtingsopstelling creëren voor elke situatie.

De juiste fitting en aantallen selecteren voor Prikkabels

Het selecteren van de juiste fittingen en aantallen voor prikkabels is cruciaal voor een succesvolle verlichtingsopstelling. Er zijn twee veelvoorkomende fittingen voor prikkabels: E14 (kleine fitting) en E27 (grote fitting). Over het algemeen biedt de E27 fitting meer mogelijkheden, omdat er een breder scala aan lampen beschikbaar is. Daarom raden we aan om, indien mogelijk, voor prikkabels met E27 fittingen te kiezen.

Het is belangrijk om te weten dat prikkabels buiten kunnen worden gebruikt, maar alleen als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Gebruik bijvoorbeeld rubberen afdichtingen op de randen van de fittingen om te voorkomen dat er water tussen de lamp en fitting komt tijdens regenbuien. Anders loop je het risico op kortsluiting in je prikkabel. Ook is niet elke LED-lamp geschikt voor gebruik in een prikkabel.

Als je hulp nodig hebt bij het samenstellen van je prikkabel of twijfelt over welke fittingen en lampen het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie, aarzel dan niet om ons om advies te vragen. We helpen je graag verder.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Prikkabels in een snackbar in Roermond

Anja uit Roermond, eigenaar van een drukbezochte snackbar, stond voor een uitdaging toen haar buitenruimte nogal somber en slecht verlicht was, wat haar klanten ontmoedigde om buiten te zitten. Ze wist dat ze de sfeer moest verbeteren, maar wist niet waar te beginnen. Gelukkig raadde een vriend haar aan om contact op te nemen met Hollandlamp voor advies.

Na een gesprek met een adviseur van Hollandlamp, besloot Anja om prikkabels te gebruiken om haar buitenruimte te verlichten. De adviseur hielp haar bij het kiezen van de juiste fittingen en lampen voor haar specifieke situatie. Anja was onder de indruk van de flexibiliteit van prikkabels en hoe eenvoudig ze te installeren waren.

Nu straalt de buitenruimte van Anja's snackbar met warme, sfeervolle verlichting dankzij de prikkabels. Haar klanten genieten nu van een gezellige ambiance buiten, wat heeft geleid tot een toename van het aantal klanten en een verbeterde algehele ervaring. Anja is Hollandlamp dankbaar voor hun deskundige advies en effectieve oplossing.


Tien punten met betrekking tot prikkabels op een rij:

 • Ruime keuze aan fittingen: E14 en E27, waardoor er opties zijn voor verschillende lampen.
 • Meer lampopties beschikbaar voor E27 fittingen, waardoor meer diversiteit mogelijk is.
 • Mogelijkheid om prikkabels op maat te maken door losse onderdelen te bestellen.
 • Flexibiliteit in het bepalen van de onderlinge afstand tussen fittingen.
 • Geschikt voor gebruik buitenshuis met gebruik van rubberen afdichtingen op fittingen.
 • Voorkomt risico op kortsluiting door waterdichtheid van fittingen.
 • Duurzaamheid en energie-efficiëntie met LED-lampen.
 • Creëert sfeervolle verlichting voor feesten, partijen en terrassen.
 • Eenvoudig te installeren en aan te passen aan verschillende situaties.
 • Deskundig advies beschikbaar voor het samenstellen van prikkabels.