Tuinverlichting

Welkom bij onze uitgebreide pagina over LED tuinverlichting! bekijk hoe de juiste verlichting je buitenruimte kan transformeren. Van het creëren van een gezellige sfeer tot het verbeteren van de veiligheid, tuinverlichting speelt een cruciale rol in het optimaliseren van jouw tuinervaring. Leer hoe je de perfecte lichtkleur kiest, welke armaturen het meest geschikt zijn en hoe je een harmonieus verlichtingsplan creëert voor jouw tuin.

Producten 1-24 van 610

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. MEGAMAN TEKA PRIKSPOT 9.5W ZWART
  IP66
  |
  3000K
  |
  10W
  MEGAMAN TEKA PRIKSPOT 10.5W ZWART  
  € 82,12 € 67,87 As low as € 80,48
 2. DISANO 1264 VEGA CLD CELL ZWART
  IP65
  |
  4000K
  |
  12W
  Disano plafond-wandarmatuur Vega, m, lamptype LED, 17W  
  € 143,06 € 118,23 As low as € 140,92
 3. STEINEL Steinel Sensor Buitenspot XLED Curved antraciet
  IP44
  |
  3000K
  |
  9W
  Steinel tuin-voetpadverlichtingsarmatuur Xled  
  € 110,17 € 91,05 As low as € 107,97
 4. K.S. Verlichting KS BODEMINB SPOT VIERKANT
  KS Verlichting tuin-voetpadverlichtingsarmatuur Tuin-grondspots, verl arm  
  € 192,32 € 158,94 As low as € 189,44
 5. K.S. Verlichting KS BODEMINB SPOT ROND
  KS Verlichting tuin-voetpadverlichtingsarmatuur Tuin-grondspots, verl arm  
  € 192,32 € 158,94 As low as € 189,44
 6. K.S. Verlichting KS ARMT STILO 3
  KS Verlichting tuin-voetpadverlichtingsarmatuur Modern  
  € 53,16 € 43,93 As low as € 52,09
 7. Sylvania ST eco BOLLARD-L M 830 ZW
  IP65
  |
  3000K
  |
  8W
  Sylvania ST eco BOLLARD-L M 830 ZW  
  € 89,39 € 73,88 As low as € 87,60
 8. SLV SLOTS 300, antraciet, 4,5W LED, warmwit
  IP44
  |
  3000K
  |
  5W
  SLV SLOTS 300, antraciet, 4,5W LED, warmwit  
  € 150,33 € 124,24 As low as € 148,08
 9. DISANO 1264 VEGA CLD CELL GRIJS
  IP65
  |
  4000K
  |
  12W
  DISANO 1264 VEGA CLD CELL GRIJS  
  € 171,92 € 142,08 As low as € 169,34
 10. DISANO 1264 VEGA CLD CELL ZWART
  IP65
  |
  4000K
  |
  25W
  DISANO 1264 VEGA CLD CELL ZWART  
  € 177,92 € 147,04 As low as € 175,24

Producten 1-24 van 610

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat zijn de voordelen van Tuinverlichting in Led?

LED tuinverlichting biedt talloze voordelen. Allereerst bespaar je met LED-verlichting tot wel 90% energie in vergelijking met traditionele gloei- en halogeenlampen. Deze energiebesparing is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Een ander voordeel van LED tuinverlichting is de lange levensduur. Je hoeft de lampen zelden te vervangen, wat tijd en geld bespaart. Bovendien kun je LED-verlichting eenvoudig bedienen met een schemerschakelaar. Zo gaat de verlichting automatisch aan bij schemering en uit wanneer het licht genoeg is.

Met LED tuinverlichting creëer je dus niet alleen een sfeervolle ambiance in je tuin, maar bespaar je ook op energiekosten en onderhoud. Kies voor LED en geniet van een duurzame en efficiënte verlichtingsoplossing voor je tuin.

Op welke plekken kan ik Tuinverlichting toepassen?

Tuinverlichting kan op verschillende plekken worden toegepast om jouw buitenruimte te verfraaien en functioneel te maken. In de tuin zelf zijn er diverse mogelijkheden, afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Prikspots zijn ideaal voor het uitlichten van bijvoorbeeld boompjes, terwijl grondspots geschikt zijn om de achtergevel van jouw woning te accentueren. Wandlampen bij de schuur en garage zorgen voor een veilige omgeving, terwijl kleine bolder armaturen langs het pad een sfeervol effect creëren.

In een grotere tuin kunnen lantaarnpaaltjes van 2 tot 2,5 meter hoogte worden geplaatst om de tuin te verlichten. Belangrijk is echter om verblinding te voorkomen, aangezien dit erg hinderlijk kan zijn. Zorg dus bij het plannen van jouw tuinverlichting voor goed doordachte plaatsing van de lampen. Op deze manier geniet je niet alleen van een mooi verlichte tuin, maar creëer je ook een aangename sfeer om van te genieten tijdens lange zomeravonden.

Welke IP-beschermingsklasse is van toepassing voor Tuinverlichting en kan dat overal?

LED Tuinverlichting is een essentieel onderdeel van buitenruimtes, maar het succes ervan hangt af van verschillende factoren, waaronder de IP-beschermingsklasse. Deze classificatie, zoals bijvoorbeeld IP65, biedt inzicht in de mate van bescherming tegen stof en vocht.

Het eerste cijfer in de IP-code (bijvoorbeeld de 6) geeft aan hoe goed de tuinverlichting bestand is tegen stof, terwijl het tweede cijfer (bijvoorbeeld de 5) de bescherming tegen vocht aangeeft. Een rating van 5 betekent dat de verlichting geschikt is voor gebruik in alle weersomstandigheden.

Bij een rating van 4 is voorzichtigheid geboden: hoewel de verlichting bestand is tegen spatwater, kan langdurige blootstelling aan regen en wind leiden tot vochtschade en uiteindelijk defecten.

Woon je in een kustgebied met een zilte lucht? Dan is extra bescherming nodig, omdat ongecoate armaturen na verloop van tijd kunnen corroderen en beschadigd raken. De snelheid van dit proces hangt af van de omgevingsfactoren waarin de tuinverlichting wordt geplaatst.

Het kiezen van de juiste IP-beschermingsklasse voor jouw tuinverlichting is dus cruciaal voor een langdurige en betrouwbare werking, ongeacht de omgeving waarin je woont.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Passend assortiment in tuinverlichting

Marc uit Warmenhuizen had altijd al problemen met het gebrek aan verlichting in zijn tuin. Vooral tijdens de avonden miste hij een gezellige sfeer en voelde hij zich niet veilig wanneer hij 's nachts naar buiten moest. Hij wist niet waar hij moest beginnen met het oplossen van dit probleem, totdat hij advies vroeg aan Hollandlamp.

Dankzij het deskundige advies van Hollandlamp koos Marc voor een assortiment tuinverlichting dat perfect bij zijn behoeften paste. Hij installeerde warm witte LED-lampen met verschillende armaturen, waaronder grondspots om zijn tuinpad te verlichten en wandlampen om zijn terras te accentueren.

Nu geniet Marc elke avond van de gezellige sfeer in zijn tuin en voelt hij zich veiliger dankzij de heldere verlichting. Hij is Hollandlamp dankbaar voor hun professionele advies en de oplossing die ze hem hebben geboden.


Waar moet ik rekening meer houden bij de aanschaf van Tuinverlichting?

Bij het kiezen van LED tuinverlichting zijn er twee belangrijke overwegingen, vooral als je verschillende soorten verlichting aanschaft. Ten eerste is de lichtkleur essentieel voor de sfeer van je tuin. Over het algemeen wordt warm wit licht, tussen de 2200 en 2700 Kelvin, verkozen voor een gezellige ambiance. Vermijd het mixen van verschillende kleurtemperaturen om een onsamenhangend effect te voorkomen. Een subtiele variatie tussen twee tinten wit kan nog wel, maar te veel diversiteit leidt tot een onrustige uitstraling.

Daarnaast is het belangrijk om niet te kiezen voor te fel licht. Een tuin hoeft niet zo helder verlicht te zijn dat je er een boek kunt lezen, maar moet juist een gepaste sfeer bieden. Het verdelen van bijvoorbeeld 10 lampjes die een subtiel licht verspreiden over de tuin, is vaak aantrekkelijker dan slechts twee lampen die een overdaad aan licht geven. Tuinverlichting moet simpelweg in balans zijn met de omgeving, voor een harmonieus geheel.

Tien voordelen van goede tuinverlichting:

 • Verbeterde sfeer: Tuinverlichting creëert een gezellige ambiance in je buitenruimte.
 • Lichtkleurkeuze: Met warm wit LED-licht tussen 2200 en 2700K kun je de perfecte sfeer instellen.
 • Consistente uitstraling: Vermijd een kakofonie van lichtkleuren voor een harmonieus effect.
 • Subtiel licht: Verdeel meerdere lampjes voor een zachte, aangename verlichting in plaats van fel licht.
 • Veiligheid: Goed geplaatste tuinverlichting verhoogt de veiligheid rondom je huis.
 • Accentuering: Met gerichte verlichting kun je specifieke elementen in je tuin accentueren.
 • Functionaliteit: Tuinverlichting maakt het mogelijk om 's avonds buiten te zitten en te genieten van je tuin.
 • Verlengd buitenseizoen: Dankzij verlichting kun je ook na zonsondergang van je tuin genieten.
 • Beveiliging: Goede verlichting schrikt ongewenste bezoekers af.
 • Duurzaamheid: LED-tuinverlichting is energiezuinig en gaat lang mee, wat goed is voor het milieu en je portemonnee.