0

Noodverlichting armaturen

Vind hier uw noodverlichting, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals decentraal (incl. accu) en centraal (zonder accu). Heeft u vragen, stelt u deze vragen gerust geheel vrijblijvend aan Hollandlamp.

Noodverlichting, waar pas is deze toe?

Noodverlichting is zoals de naam al doet vermoeden een armatuur welke in nood wordt gebruikt. In het aller beste geval hoeft u nooit gebruik te maken van een nood armatuur. Indien u weleens gebruik dient te maken van een nood armatuur, dan zal u hopelijk een goed werkend exemplaar treffen.

Uw nood armatuur kan van levensbelang zijn, daarom zijn er strenge regels als het gaat om de toepassingen van nood armatuur en het onderhoud daarvan. Jammer genoeg valt niet zomaar te bepalen hoeveel armaturen u hiervan nodig heeft, omdat elk gebouw en het gebruik daarvan daarin een grote rol speelt. Daarnaast kan door de gemeente en brandweer per gemeente extra eisen stellen. Hollandlamp is een specialist op het gebied van noodverlichting en kan ook samen met u een heel noodverlichtingsplan maken.

 

Noodverlichtingsplan

Een noodverlichtingsplan is een plan waaruit valt op te maken hoeveel armaturen u nodig heeft, waar deze komen te hangen en welk model hiervoor is genomen. Het is namelijk zo dat elk armatuur andere lichtuitstraling heeft en dus soms het ene type beter gebruikt kan worden dan het ander en andersom. In veel gevallen kunnen we af met een bouwtekening, maar soms is het ook noodzakelijk om op locatie de situatie te bekijken. Hollandlamp kan dit allemaal voor u realiseren.

 

Noodverlichting, wat zijn de verschillen.

Noodverlichting is een algemene naam voor verschillende types nood armaturen. Deze kunt u onderverdelen in:

  • Vluchtwegsignalering: dit zijn armaturen met een pictogram die u de juiste richting sturen richting de uitgang
  • Vluchtwegverlichting: dit zijn armaturen die er voorzorgen dat u zich kunt oriënteren en niet struikelt over materialen o.i.d.
  • Vluchtwegsignalering + verlichting: dit zijn armaturen welke een combinatie zijn van vluchtwegsignalering en vluchtwegverlichting

 

Onderhoud

Als u een nood armatuur heeft binnen uw bedrijf, dan dient u deze jaarlijks te keuren en de keuring ook bij te houden zichtbaar op het armatuur of u dient hiervan een logboek bij te houden. Armaturen waarin een TL buis is geplaatst dient ten aller tijde jaarlijks te worden vervangen, defect of niet. Een batterij voor noodverlichting dient elke 4 jaar vervangen te worden. Hollandlamp kan voor u het volledige onderhoud uitvoeren voor uw noodverlichtingsinstallatie.

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software