0

TL armatuur

TL armaturen worden veel toegepast en geven relatief veel licht ten opzichte van het opgenomen vermogen. Bij Hollandlamp koopt u uw producten uitsluitend van A-merken waardoor u verzekerd bent van hoge kwaliteit.

TL armatuur toepassingen

TL armaturen worden vaak toegepast op vele verschillende locaties met elk een ander doel. Hieronder geven wij u een aantal veel voorkomende TL toepassingen:

 

Verschillen in conventioneel en HF

Er zijn soms grote verschillen in TL armaturen zonder dat deze direct zichtbaar zijn aan het armatuur zelf. Zo kunt u onderscheid maken tussen conventioneel en HF (hoogfrequent). Als het om een TL armatuur gaat met een losse starter dan spreken we over een conventioneel TL armatuur wat ook wel aangeduid wordt met parallel gecompenseerd. Een TL armatuur wat hoogfrequent is verbruikt direct tot wel 15% minder energie en zullen de TL buizen tot wel 2 x langer mee gaan. 

 

T8 of T5

Als u een TL armatuur aankoopt dan is deze ook vaak verkrijgbaar in twee type buizen. T8 en T5. Optisch verschil tussen deze twee buizen is dat de T5 aanzienlijk dunner is dan de T8 buis welke we vaak herkennen als 18 watt, 36 watt en 58 watt. Een T5 buis verbruikt in de regel ongeveer 35% minder energie dan een armatuur met een T8 buis. Dat betekent dat als u een conventioneel inleg armatuur heeft van 4 x 18 watt kunt vervangen voor een 3 x 14 watt T5 armatuur. Dit gaat niet in alle gevallen op, dus als u zeker wilt zijn van u zaak, kunt u ons gerust om advies vragen.

 

Energie besparen

Zoals eerder besproken kunt u door een bepaald type TL armatuur aan te kopen energie besparen. U kunt tegenwoordig nog meer energie besparen door te kiezen voor Led armaturen. U kunt t.o.v. een conventioneel armatuur wel tot 70% aan energie besparen.

 

Stel uw vragen aan Hollandlamp

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software