0

Bedrijfsverlichting goed geregeld

Goede verlichting is een must voor elk bedrijf. Verlichting zorgt voor productieve medewerkers die zich opgewerkt voelen en daardoor beter presteren. Slim plannen zorgt bovendien voor een flinke besparing op uw stroomkosten.

Het aanleggen of vernieuwen van uw bedrijfsverlichting, begint met het maken van een lichtplan. In een lichtplan legt u vast wat u nodig heeft voor de perfecte belichting. Een lichtplan omvat onder andere:

  • Het lichtniveau
  • De vereiste NEN-normen
  • De benodigde lampen en armaturen

In dit artikel leest u hoe u bepaalt wat u nodig heeft en welke opties er zijn om uw bedrijf van de juiste lampen en armaturen te voorzien.

bedrijfsverlichting aangelegd door hollandlamp

Welk lichtniveau is nodig?

Het aanbevolen (of vereiste) lichtniveau, hangt af van de werkzaamheden er worden verricht in uw bedrijf.

  • Werkplaatsen: bij grove werkzaamheden volstaat een lichtniveau van 300 lux. Bij fijne handelingen of arbeid waarbij uw personeel machines bedient, is een lichtniveau van 500 lix het minimum.
  • Kantoren: Een kantoor heeft een lichtniveau van 500 lux nodig
  • Magazijnverlichting: de verlichting op de gangpaden dient minimaal 150 lux te zijn, in de expeditie is 350 lux het minimum.

NEN-normen

Voor de bedrijfsverlichting gelden keurmerken en normen, zoals de NEN 12464-norm. Dit betekent dat er bepaalde voorwaarden gelden voor het aanleggen of vernieuwen van de verlichting. Het is belangrijk om te weten aan welke normen u moet voldoen.

Holland Lamp helpt u niet alleen met het opstellen van het lichtplan en het leveren van de materialen. Wij helpen u desgewenst met het vinden van oplossingen die voldoen aan alle actuele wet- en regelgevingen.

 

 

 

De bestverkochte bedrijfsverlichting

Verschillende soorten armaturen vormen de basis van uw bedrijfsverlichting. De meest verkochte opties op een rij, met uitleg van voor welk bedrijf ze het meest geschikt zijn.

 

Inlegarmaturen

 

 

Inlegarmaturen zijn geschikt voor systeemplafonds en worden vaak gebruikt in kantoren. Deze armaturen zijn vrijwel onderhoudsvrij, gebruiken weinig energie en genereren weinig warmte, waardoor de eventueel aanwezige airco minder wordt belast. De armaturen zijn 60 x 60 centimeter of 30 x 120 centimeter groot.

 

Halstralers

 

 

Halstralers worden vaak gebruikt in werkplaatsen en magazijnen. Puntverlichting met halstralers zorgt dat u met een relatief klein aantal armaturen toch een grote ruimte kunt verlichting.

Het nadeel van halstralers is dat er meer schaduwen ontstaan, omdat het aantal armaturen lager is. In de groffe metaalverwerking wordt veelal gekozen voor halstralers.

 

Lijnverlichting

 

 

Lijnverlichting d.m.v. lichtlichting wordt in magazijnen en werkplaatsen toegepast, en heeft de flexibiliteit om het lichtniveau per locatie hoger of lager in te stellen. Lijnverlichting geeft bovendien weinig schaduw. De aanschafprijs is meestal iets hoger dan bij bijvoorbeeld puntverlichting.

 

Losse trogarmaturen

 

 

Spatwaterdichte armaturen en losse trogarmaturen zorgen voor weinig schaduw. Ze worden vaak gebruikt in werkplaatsen. De prijs is iets lager dan die van lijnverlichting. Het installeren kost doorgaans meer tijd dan het installeren van lijnverlichting.

 

Winkel ingericht door Hollandlamp

 

Verlichting: zelf doen of laten doen?

Bedrijfsverlichting aanleggen is maatwerk en begint bij het aanschaffen van de juiste materialen. Welke lampen, armaturen en schakelmaterialen u nodig heeft, hangt af van hoe groot uw bedrijf is en welke werkzaamheden u verricht. Het is mogelijk om alles zelf aan te leggen, want alle materialen zijn te koop in onze webwinkel.

Wilt u dat een expert u helpt met het aanleggen van de verlichting? Ook dat is mogelijk. Jeroen Workum is de oprichter van Hollandlamp en helpt al jarenlang bedrijven en ondernemers met het aanleggen van de beste verlichting. Jeroen komt graag bij uw bedrijf langs voor een advies op maat.

Een bezoek van Jeroen begint met een wandeling door uw bedrijf. De omgeving bepaalt namelijk wat u precies nodig heeft. Hoeveel natuurlijk licht is er, welke werkzaamheden worden uitgevoerd en welke plekken zijn lastig te belichten?

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vragen, die Jeroen u gaat stellen om tot een goed lichtadvies te komen. Zo komt u samen met onze adviseur tot een lichtplan wat bij u past.

 

 

Dáárom Hollandlamp

  • Advies afgestemd op u en uw bedrijf
  • In één keer alles geregeld, van lampen tot schakelmateriaal
  • Volledig inzicht in de potentiële besparing die moderne LED-lampen mogelijk maken

 

 

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software