LED Verlichting voor VVE's

In toenemende mate stappen appartementencomplexen (VvE’s) over op Led-verlichting.

Echter, een veelvoorkomend fenomeen is dat men de nieuwe verlichting vaak op dezelfde manier gebruikt als voorheen. Dit betekent dat het gewoon 24 uur per dag brandt, of in sommige gevallen alleen wanneer het donker is, dus gemiddeld 12 uur per dag.

Tegenwoordig zijn er verlichtingsarmaturen uitgerust met sensoren die niet alleen meten of het donker is, maar ook beweging detecteren. Deze armaturen kunnen worden ingesteld met dipswitches, waardoor het armatuur bijvoorbeeld uitgeschakeld kan worden als er voldoende natuurlijk licht is.

Het zal aanspringen wanneer er onvoldoende licht is, maar bijvoorbeeld op 20% helderheid blijven totdat beweging wordt gedetecteerd, waarna het naar 100% helderheid gaat. Deze slimme aanpak bespaart niet alleen maximaal energie, maar verlengt ook de levensduur van de Led-verlichting.

Door altijd een zekere hoeveelheid licht te handhaven, voorkomt men donkere gangen, wat de veiligheid ten goede komt en het algemene gevoel van veiligheid verhoogt.

Deze armaturen zijn verkrijgbaar met sensoren en optioneel met een noodstroomvoorziening, zodat ze gedurende ten minste een uur blijven branden bij stroomuitval.

Voor nieuwe complexen kan Hollandlamp een volledig lichtplan opstellen, waarbij precies wordt bepaald hoeveel armaturen nodig zijn en waar deze geplaatst moeten worden om een gelijkmatige lichtspreiding te garanderen. Maar uiteraard kunnen wij ook bestaande verlichting met je doornemen en alles naar wens en budget aanpassen.

Bovendien is het armatuur schakelbaar in lichtkleur, met keuze tussen het sfeervolle 3000K en de wat koelere 4000K lichtkleur.

 


Armaturen met diverse soorten melders

Het gebruik van sensorarmaturen met schemer- en bewegingsmelders vormt een interessante en waardevolle toevoeging.

Bij onvoldoende natuurlijk licht schakelt dit armatuur automatisch in, hetgeen onnodig energieverbruik voorkomt. Tegelijkertijd worden bewegingsdetectoren geactiveerd, waardoor de verlichting wordt aangepast aan de aanwezigheid van bewoners of bezoekers.

Deze slimme armaturen zorgen dus niet alleen voor aanzienlijke besparingen in energie, maar dragen ook bij aan de veiligheid binnen het complex door zorg te dragen voor goed verlichte gemeenschappelijke ruimtes.

Voor VVE Beheerders is het interessant om te overwegen deze sensorarmaturen te integreren, wat niet alleen tot lagere energiekosten leidt, maar ook tot een verbeterde duurzaamheid en comfort voor bewoners en bezoekers.

Led opbouw portiek armaturen

Opbouwarmaturen, met name LED-portiekarmaturen, bieden een moderne en effectieve oplossing voor de specifieke behoeften van VvE's.

Deze armaturen voorzien niet alleen in heldere en gelijkmatige verlichting in portieken en gangen, maar zijn tevens energiezuinig en hebben een langere levensduur vergeleken met traditionele verlichting.

De voordelen van LED-technologie, waaronder lagere energiekosten en verminderde onderhoudsvereisten, dragen bij aan een duurzaam en kostenefficiënt verlichtingssysteem.

Een doordachte keuze voor LED-portiekarmaturen benadrukt het streven naar modernisering, energie-efficiëntie en comfortabel wonen binnen het complex, wat de tevredenheid van bewoners en het beheer van de VvE positief beïnvloedt.


PROJECT PAGINA VVE VERLICHTING

Veel bewoners en eigenaren van appartementen bundelen hun krachten om woningonderhoud en bijbehorende kosten te delen. Ze vormen een Vereniging van Eigenaren, waarin gezamenlijke aankopen worden gedaan. Doorgaans dragen leden maandelijks bij, waarmee ze uitgaven zoals schoonmaak en reparaties dekken.

Om het budget effectiever te besteden, overwegen veel appartementencomplexen de overstap naar Led-verlichting. Ondanks al goed verlichte algemene ruimtes branden traditionele armaturen in portieken, entrees en parkeergarages vaak continu. Het aanpassen naar Led resulteert meestal in aanzienlijke besparingen op zowel de energierekening als onderhoudskosten. Een duurzame keuze met financiële voordelen voor de hele Vereniging van Eigenaren.

Je leest er HIER alles over op onze pagina over VVE verlichting.


< WEEK AANBIEDING >

 

PROLUMIA PRODISC II + MW SENSOR

Deze Prolumia Prodisc met microwave sensor is echt een top model.

Dit armatuur wordt vaak gebruikt in portieken, hallen en galerijen omdat het alle sensortechniek in zich heeft. Deze meet de hoeveelheid daglicht. Is dat er onvoldoende dan gaat hij aan op bijvoorbeeld 20% lichtsterkte.

Als er dan beweging wordt gedetecteerd, schakelt deze naar 100% lichtsterkte voor een aantal ingestelde minuten, en zwakt dan automatisch weer af naar de eerdere hoeveelheid lichtsterkte. Een optimaal rendement dus!

ALLEEN DEZE WEEK IN DE AANBIEDING! KLIK HIER >>SCHAKELBAAR IN LICHTKLEUR

De mogelijkheid om schakelbaar te zijn in lichtkleur biedt een waardevolle flexibiliteit in verlichtingskeuzes. Met deze optie kunnen gebruikers de sfeer aanpassen aan hun behoeften en voorkeuren.

Of het nu gaat om een warme, gezellige ambiance met een lichtkleur van 3000K of een helderdere, functionele setting met 4000K, de schakelbaarheid in lichtkleur maakt het mogelijk om de juiste atmosfeer te creëren.

Deze functie is met name handig in diverse omgevingen, zoals woningen, kantoren of commerciële ruimtes, waar verschillende activiteiten en stemmingen vragen om variabele verlichting.

Het biedt een veelzijdige en aanpasbare oplossing voor diverse verlichtingsbehoeften.

BESCHERMING TEGEN IMPACT

IK10, ook bekend als slagvast, duidt op een hoog niveau van bescherming tegen impact. Een belangrijk gegeven in openbare ruimtes zoals appartementen.

Materialen of producten met IK10-classificatie kunnen een impact van 20 joule weerstaan, vergelijkbaar met een krachtige slag.

Deze eigenschap maakt ze bij uitstek geschikt voor omgevingen met hoge impactrisico's, zoals industriële sites of openbare ruimtes. De IK10-rating waarborgt duurzaamheid en betrouwbaarheid, waardoor schade door krachtige stoten wordt geminimaliseerd.

Een cruciale specificatie voor producten die blootstaan aan fysieke belasting; IK10 benadrukt de veerkracht en robuustheid om langdurig stand te houden in veeleisende omstandigheden, met name ook in appartementencomplexen.


< HOLLANDLAMP PROJECT >

 

VVE HEILIG HART | HAARLEM

In het fraaie Haarlemse gebouw, de thuisbasis van Heilig Hart, bevindt zich een unieke combinatie van woningen en een kerk. De woningen op deze locatie waren voorzien van verouderde armaturen op de diverse galerijen, die dringend aan vervanging toe waren.

De overstap naar energiezuinige Led-verlichting was een noodzakelijke en verstandige keuze. Door deze vernieuwing hebben we direct een energiebesparing van circa 70% kunnen realiseren.

Deze upgrade draagt niet alleen bij aan efficiënter energieverbruik, maar verbetert ook de verlichtingssfeer, wat het comfort en de duurzaamheid van het gebouw aanzienlijk verhoogt.

LEES HIER MEER >>>

ZELF OOK EEN PROJECT LICHTPLAN NODIG? KLIK HIERONDER !

RELEVANTE ARTIKELEN EN MEER INFORMATIE

< maak hieronder uw keuze >

 


< DEZE PAGINA SAMENGEVAT IN URL'S >

 

PROJECT PAGINA VVE VERLICHTING | KLIK HIER 

SENSOR ARMATUREN | KLIK HIER

LED PORTIEK ARMATUREN | KLIK HIER

WEEKAANBIEDING | KLIK HIER

KANTOOR ARMATUREN | KLIK HIER

PROJECT VVE HAARLEM | KLIK HIER

LICHTPLAN AANVRAGEN | KLIK HIER


< MOGELIJK OOK INTERESSANT >