Hollandlamp Blog | Professionele Halverlichting voor Kantoren en Bedrijven Hollandlamp Blog | Professionele Halverlichting voor Kantoren en Bedrijven

 

Een wereld vol LED in halverlichting

Welkom bij onze blog, waar we de wereld van halverlichting verkennen en hoe Hollandlamp een adviserende rol speelt bij het creëren van de perfecte verlichtingsoplossingen.

Halverlichting is cruciaal voor het creëren van de juiste sfeer en functionaliteit in elke ruimte, eventueel thuis maar vooral in een professionele omgeving, op het werk, of toegepast in grotere hallen van bedrijven of bijvoorbeeld sporthallen. Als toonaangevende leverancier van verlichtingsproducten begrijpt Hollandlamp de behoeften van klanten en biedt het deskundig advies om aan die behoeften te voldoen.

In deze blog zullen we de voordelen van LED-verlichting in halverlichting onderzoeken, waarbij we de energie-efficiëntie, duurzaamheid en veelzijdigheid ervan benadrukken. Van subtiele sfeerverlichting tot heldere functionele verlichting, LED's bieden een breed scala aan mogelijkheden die passen bij verschillende behoeften en stijlen.

Ontdek met ons hoe Hollandlamp en LED-verlichting samenwerken om de perfecte halverlichting te realiseren die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is.


LED T8 BUIZEN BIJ VERLICHTING HAL

Vaak wordt bij het verlichten van een hal gekozen voor het gebruik van LED T8 buizen. Deze zijn energiezuinig, gaan langer mee en verminderen onderhoudskosten aanzienlijk. Ze bieden helderheid zonder flikkeringen, wat resulteert in een comfortabele en stabiele verlichtingservaring, en zijn bovendien milieuvriendelijk vanwege hun lage kwikgehalte, wat de impact op het milieu vermindert.

Een van de grootste voordelen van de overstap naar LED T8 buizen is de mogelijkheid om bestaande armaturen eenvoudig te upgraden via een retrofit, wat kosten en tijd bespaart. Deze investering resulteert niet alleen in energiebesparingen op lange termijn, maar verbetert ook de algehele verlichtingskwaliteit, wat leidt tot helderdere en consistentere verlichting.

Bovendien draagt het gebruik van LED-technologie bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk, waardoor het voldoet aan duurzaamheidsdoelstellingen. Kortom, de overstap naar LED T8 buizen is een verstandige keuze voor wie streeft naar efficiëntie, kostenbesparing en milieubewustzijn.

LED TL BUIZEN 150 CM VEEL GEKOZEN

Specifieke lampen die verder veel worden gebruikt zijn LED TL-buizen van 150 cm met starter. Deze buizen kunnen rechtstreeks worden aangesloten op 230 volt of worden geïnstalleerd in armaturen met een ingebouwde starter.

Door zowel de TL-buis als de starter te vervangen door de LED-varianten, realiseert u aanzienlijke voordelen. Een standaard TL-buis van 150 cm verbruikt 58 watt, plus het voorschakelapparaat, wat het totale verbruik op zo'n 65 watt brengt.

Met een LED TL-buis van bijvoorbeeld 23 watt kunt u tot wel 42 watt per buis besparen. Bij een gemiddeld jaarlijks gebruik van 2.600 uur en een energieprijs van €0,20 per kWh betekent dit een jaarlijkse besparing van ruim €21,- per buis.

Bovendien produceren LED TL-buizen aanzienlijk minder warmte dan conventionele TL-buizen, waardoor het binnenklimaat verbetert en de behoefte aan airconditioning vermindert.

Met hun langere levensduur en verminderde onderhoudskosten zijn LED TL-buizen van 150 cm een rendabele investering op de lange termijn.


HALVERLICHTING

Bij het verlichten van hallen, groot of klein, komt het specifieke karakter van elke ruimte naar voren. De functie van de hal bepaalt de eisen voor zowel de inrichting als de verlichting. Hollandlamp biedt een uitgebreide selectie geschikte lampen voor halverlichting en staat klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

Naast de keuze van armaturen is ook de lichtkleur en het aantal lumen van cruciaal belang voor de uiteindelijke beslissing. Bij het selecteren van verlichting voor een hal, zijn er twee opties: puntverlichting en lijnverlichting. Puntverlichting biedt de mogelijkheid om specifieke delen van de hal gericht te verlichten, terwijl lijnverlichting zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van licht over de gehele ruimte. 

Je leest er HIER alles over op onze pagina over halverlichting.


< WEEK AANBIEDING >

 

PHILIPS MAS LEDtube 1500mm UO 21.7W 840 T8

Deze Led TL buis van PHILIPS komt uit de serie MASTER en bespaart je zeer veel energie. Deze besparing kan oplopen tot wel 80% ten op zichtte van jouw conventionele TL buizen. Door de jarenlange garantie weet u dus zeker dat u de investering in deze PHILIPS Led TL buizen gaat terug verdienen.

De verwachte levensduur van de PHILIPS MAS LEDtube 1500mm UO 21.7W 840 T8 is 75000 uur. Wilt u precies weten wat u bespaart met de PHILIPS Led TL buis, dan rekenen we dat graag voor u uit.

ALLEEN DEZE WEEK IN DE AANBIEDING! KLIK HIER >>PRODUCTIE EN IMPORT TL BUIZEN VERBODEN

Veel mensen en bedrijven vertrouwen nog steeds op TL-buizen voor verlichting, maar sinds september 2023 is de productie en import van deze buizen verboden.

Dit betekent dat TL-buizen binnenkort niet meer beschikbaar zullen zijn.

Voor velen is het nog steeds een uitdaging om een geschikte vervanging te vinden.

De Philips MasterLED 1500 van 20,7 watt biedt een uitstekende oplossing als vervanger, die door Hollandlamp in veel projecten voor klanten al is toegepast. 

Met deze LED-buis kunnen gebruikers genieten van vergelijkbare prestaties als bij traditionele TL-buizen, maar dan met alle voordelen van LED-technologie.

BIJZONDER INTERESSANTE BESPARING MOGELIJK

Met een LED-buis bespaar je ongeveer 45 watt aan energie in vergelijking met een traditionele TL-buis (het verbruik van de TL-buis plus het voorschakelapparaat minus het verbruik van de LED-buis).

Bij professioneel gebruik, gemiddeld 2500 uur per jaar, komt dit neer op een besparing van ruim 122 kWh. Stel dat je 50 cent per kWh betaalt, dan betekent dit een energiebesparing van 61 euro per jaar.

Bereken je winst door deze besparing te vermenigvuldigen met het aantal LED-buizen dat je gebruikt en het aantal jaren dat je ze verwacht te gebruiken.

Bij vragen kun je natuurlijk gerust altijd even contact met ons opnemen


< HOLLANDLAMP PROJECT >

 

TOPSPORT CENTRUM | ROTTERDAM

Het Topsportcentrum, een van de grootste sportfaciliteiten in Nederland, omvat meerdere sporthallen, twee eersteklas sportzalen, een opleidingscentrum, parkeergelegenheid, horecafaciliteiten en diverse kantoren en vergaderruimtes.

Voorheen werd er aanzienlijk veel energie verbruikt door conventionele verlichting in al deze ruimtes. In samenwerking met het centrum hebben we onderzocht hoe we dit konden verbeteren en vrijwel alle verlichting omgezet naar LED. Soms betekende dit eenvoudigweg het vervangen van lampen, terwijl in andere gevallen complete nieuwe armaturen werden geïnstalleerd.

Met name in de topsportzalen werden specifieke wensen direct geïmplementeerd, samen met aanvullende verbeteringen. Dankzij deze gezamenlijke inspanning hebben we aanzienlijk veel energie bespaard en prachtige projecten afgerond.

LEES HIER MEER >>>

ZELF OOK EEN PROJECT LICHTPLAN NODIG? KLIK HIERONDER !

RELEVANTE ARTIKELEN EN MEER INFORMATIE

< maak hieronder uw keuze >

 


< DEZE PAGINA SAMENGEVAT IN URL'S >

 

PROJECTPAGINA HAL VERLICHTING | KLIK HIER

LED TL BUIZEN T8 | KLIK HIER

LED TL BUIZEN 150 CM | KLIK HIER

LICHTPLAN LATEN MAKEN| KLIK HIER

WEEKAANBIEDING | KLIK HIER

LED TL BUIS | KLIK HIER

PROJECT TOPSPORTCENTRUM ROTTERDAM | KLIK HIER


< MOGELIJK OOK INTERESSANT >