Hollandlamp Blog | Lichtkleur en Lichtsterkte in de Praktijk(verlichting) Hollandlamp Blog | Lichtkleur en Lichtsterkte in de Praktijk(verlichting)

 

Verlichting op basis van werktaak en oogtaak

Of je nu een arts, een tandarts, een kapper, een restauranteigenaar of een ander type professional bent, goede verlichting is essentieel voor het efficiënt en effectief uitvoeren van je werk.

Praktijkverlichting heeft een enorme impact op zowel de functionaliteit als de sfeer van je ruimte, en het kiezen van de juiste verlichting kan het verschil maken tussen een vlotte werkdag en een moeizame. Op deze pagina zullen we dieper ingaan op het belang van praktijkverlichting, de verschillende soorten verlichting die beschikbaar zijn, en hoe je de juiste verlichting kunt kiezen die past bij jouw specifieke behoeften.

Een belangrijke stap bij het kiezen van de juiste praktijkverlichting is om te begrijpen wie er in de ruimte werkt en welke taken er worden uitgevoerd. Door een grondige analyse van deze werkzaamheden en de 'werktaak' die daaruit voorkomt, kunnen we ook bepalen wat de 'oogtaak' is en wat de behoeften zijn op het gebied van zichtbaarheid en comfort voor de ogen.

Denk eens na over waar iemand naar kijkt tijdens het werk en hoe vaak ze hun kijkrichting veranderen. Het is vervelend als het licht constant verandert, maar een stabiele lichtbron kan de belasting op de ogen aanzienlijk verminderen. We moeten ook rekening houden met het gebruik van beeldschermen, omdat het licht niet hinderlijk mag reflecteren op het scherm.

Laten we samen ontdekken hoe de juiste verlichting jouw praktijk naar een hoger niveau kan tillen!

 


HET JUISTE LICHT OP ELKE PLEK

Bij praktijkverlichting draait het niet alleen om algemene verlichting, maar ook om specifieke werkplekverlichting en de verlichting van apparatuur. Hollandlamp biedt een scala aan speciale lampen die voldoen aan diverse normen, inclusief lampjes met afwijkende maten en lampvoeten, toegespits op elke specifieke situatie.

Terwijl helder licht essentieel is voor behandelingen en administratie, streven we ook naar een ontspannen sfeer in wachtruimtes. Daarom bieden we armaturen met warmere lichtkleuren aan voor een comfortabele ambiance.

Hoewel we een uitgebreide selectie in onze webshop hebben, kan het voorkomen dat het specifieke lampje dat u zoekt niet direct beschikbaar is. Laat ons weten wat u nodig heeft en wij doen ons best om het voor u te vinden tegen scherpe prijzen.

NOODVERLICHTING IN DE PRAKTIJK

Noodverlichting speelt een cruciale rol in praktijkruimtes, waar veiligheid en continuïteit natuurlijk van groot belang zijn. In geval van stroomuitval zorgt noodverlichting ervoor dat mensen snel en veilig de weg naar de uitgang kunnen vinden. Het is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook vanuit het oogpunt van veiligheid en verantwoordelijkheid jegens patiënten en personeel van groot belang.

Het installeren van noodverlichting in praktijkruimtes is dan ook een prioriteit voor elke eigenaar of beheerder. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de noodverlichting regelmatig wordt getest en onderhouden, zodat deze te allen tijde optimaal functioneert. Een goed doordacht noodverlichtingssysteem kan levens redden en de veiligheid van een praktijkruimte waarborgen.


PRAKTIJKVERLICHTING

Verlichting in een praktijkruimte is van vitaal belang voor de efficiëntie en het comfort van zowel personeel als patiënten. Het gaat niet alleen om het creëren van voldoende helderheid voor medische procedures en administratieve taken, maar ook om het bevorderen van een kalme en geruststellende sfeer. Specifieke factoren zoals de juiste kleurtemperatuur, verblinding, en gelijkmatige verlichting spelen een cruciale rol.

Daarnaast moeten praktijkruimtes voldoen aan strenge normen en regelgeving voor verlichting, met name op het gebied van noodverlichting en veiligheidsverlichting. Op onze projectpagina gaan we dieper in op de verschillende aspecten van verlichting in praktijkruimtes en hoe deze kunnen worden geoptimaliseerd voor optimale functionaliteit en comfort.

Je leest er HIER alles over op onze pagina over praktijkverlichting.


< WEEK AANBIEDING >

 

ABB Van Lien Decentraal 2 watt Led armatuur

Het centrale LED-noodverlichtingsarmatuur van Van Lien, uit de Solo-serie, biedt efficiënte oplossingen. Als decentraal armatuur wordt het inclusief accu geleverd, wat aanzienlijk energie bespaart - tot wel 80% vergeleken met conventionele armaturen. Dit armatuur is ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes.

Met een goede garantie is de investering in dit LED-noodverlichtingsarmatuur van Van Lien gegarandeerd de moeite waard. We berekenen graag de exacte besparingen voor je, neem daarvoor even contact met ons op als je vragen hebt.

ALLEEN DEZE WEEK IN DE AANBIEDING! KLIK HIER >>VERLICHTING BIJ DIVERSE TOEPASSINGEN

In een praktijkruimte die voor diverse doeleinden wordt gebruikt, is de keuze van verlichting van cruciaal belang. Of het nu gaat om acupunctuur, massage of fysiotherapie, elke toepassing vereist specifiek aangepaste verlichting.

Tijdens een acupunctuursessie is gedimd licht wenselijk om ontspanning te bevorderen, terwijl een fysiotherapeut baat heeft bij helder en continu licht voor effectieve behandelingen. Het integreren van verschillende lichtscènes in één ruimte kan een uitdaging zijn, maar het biedt flexibiliteit en gemak voor verschillende gebruikers.

Het verminderen van verblinding is ook essentieel. Bij behandelingen waarbij patiënten omhoog kijken, zoals bij massages, is het belangrijk dat het licht niet te fel is om verblinding te voorkomen.

LICHTSTERKTE EN LICHTKLEUR

De keuze van lichtkleur en -sterkte is cruciaal bij het ontwerpen van effectieve praktijkverlichting. Licht beïnvloedt niet alleen de zichtbaarheid, maar ook de sfeer in een ruimte.

Een tandartspraktijk bijvoorbeeld vereist kleurechte verlichting voor nauwkeurige behandelingen, terwijl een rustige ambiance in de wachtruimte gewenst is om patiënten op hun gemak te stellen, vooral jonge kinderen die vaak angstig zijn voor tandartsbezoeken.

Hollandlamp heeft uitgebreide expertise in praktijkverlichting en helpt u graag bij het kiezen van de juiste lichtkleur en -sterkte voor uw praktijk. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat, zodat uw praktijkruimte optimaal verlicht wordt voor zowel functionaliteit als comfort.


< HOLLANDLAMP PROJECT >

 

FYSIOTHERAPIE PRAKTIJK | BOLSWARD

Deze fysiotherapiepraktijk in Bolsward wilde energie besparen en vroeg ons om advies over het vervangen van de bestaande TL-armaturen in het systeemplafond.

Er was ook behoefte aan minder verblinding voor de behandelde klanten. We stelden een perfect LED-armatuur voor dat één op één kon worden vervangen. Zo werd niet alleen aan de doelstelling van energiebesparing voldaan, maar ook aan
de verminderde verblinding voor een comfortabele behandeling van de klanten. 

LEES HIER MEER >>>

ZELF OOK EEN PROJECT LICHTPLAN NODIG? KLIK HIERONDER !

RELEVANTE ARTIKELEN EN MEER INFORMATIE

< maak hieronder uw keuze >

 


< DEZE PAGINA SAMENGEVAT IN URL'S >

 

PROJECTPAGINA PRAKTIJK VERLICHTING | KLIK HIER

NOODVERLICHTING MET ACCU | KLIK HIER

NOODVERLICHTING | KLIK HIER

LICHTPLAN LATEN MAKEN | KLIK HIER

WEEKAANBIEDING | KLIK HIER

LICHTADVIES | KLIK HIER

OVERSTAPPEN NAAR LED | KLIK HIER

PROJECT FYSIOTHERAPIE BOLSWARD | KLIK HIER

 


< MOGELIJK OOK INTERESSANT >