Een perfect passend lichtplan voor elke ruimte


Er is in organisaties niet altijd genoeg aandacht voor het juist verlichten van ruimtes waarin mensen een groot deel van de tijd verblijven.

De invloed van de hoeveelheid en ook de kwaliteit van het licht wordt vaak onderschat. Het opstellen van een lichtplan zorgt voor een precies passende verlichting.

blog-post-09-perfect-lichtplan

Compleet uitgewerkt lichtplan

Een lichtplan (of ook wel: verlichtingsplan) is een compleet uitgewerkt concept waarin is opgenomen welke verlichtings armaturen nodig zijn om een ruimte optimaal te verlichten.

Het juiste aantal lampen wordt nauwkeurig bepaald en ook de precieze plaats in de ruimte wordt er zorgvuldig in aangegeven.

Specifieke kenmerken van een ruimte


Met een goed lichtplan is vooraf te zien welke invloed het licht zal gaan hebben. Alle specifieke kenmerken van een gekozen ruimte dienen als uitgangspunt voor het ontwerp. Waar wordt de ruimte voor gebruikt?

Hoeveel mensen gebruiken de ruimte en hebben deze mensen misschien op verschillende momenten verschillende intensiteit van verlichting nodig? Ook de aankleding en de kelur van de vloer en de wanden spelen in dit alles belangrijk mee.

Verlichtingsplan op maat


Hollandlamp maakt in overleg voor iedereen een passend verlichtingsplan. Alles wordt zorgvuldig uitgevraagd en in kaart gebracht. Of het nu gaat om een verlichtingsplan voor een garage, kantoor, kapsalon, winkel, showroom of fabriekshal: Hollandlamp heeft voor elke ruimte de kennis als het gaat om het maken van een passend concept.

Op basis van alle gegevens wordt een berekening gemaakt en er wordt op maat een lichtplan ontworpen. Voor de uren die hiermee gemoeid zijn, brengen wij een vooraf vastgesteld bedrag in rekening. Wanneer wij vervolgens voor u het lichtplan gaan uitvoeren, wordt deze eerste factuur in mindering gebracht op het totaalbedrag van het project.

Advies van Hollandlamp


Ook voor advies op het gebied van noodverlichting bent u bij Hollandlamp aan het juiste adres. Een lichtplan voor noodverlichting geeft exact aan waar bijvoorbeeld de pictogram armaturen en waar antipaniek verlichting geplaatst worden. Een dergelijk verlichtingsplan is essentieel en wordt vaak ook door de gemeente en/of brandweer geëist.

Hollandlamp beschikt over de know-how en ervaring om voor elke ruimte een perfect passend lichtplan op te stellen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Loading...
Wacht a.u.b...