0

Blog

De voordelen van Ledverlichting (die je nog niet kent)

Dat we gloeilampen moeten gaan vervangen voor een ander alternatief dat is voor de meeste mensen al duidelijk. Dat Ledlampen zuiniger zijn en hiervoor een alternatief zijn weten velen ook. Maar waarom moet je kiezen voor Ledverlichting?

Wat is het verschil tussen een Ledlamp en een spaarlamp?

Wat is nou precies het verschil tussen een Ledlamp en een spaarlamp? Een spaarlamp is erg goedkoop qua aanschafkosten in vergelijking met een Ledlamp en heeft en gaat in totaal maar 7.000 branduren mee. Een Ledlamp gaat in vergelijking met een spaarlamp een stuk langer mee en heeft namelijk maar liefst 20.000 branduren. 

De gebruiksvriendelijkheid is ook een groot verschil. Zo gaat een  spaarlamp niet goed aan en uit en is dit bij een Ledlamp geen enkel probleem. Het opstart proces van een Ledlamp is ook korter dan bij een spaarlamp, daarnaast heeft een Ledlamp geen last van het aan en uitschakelen van de verlichting.

Besparen met verlichting.

Met een Ledlamp kun je tot maar liefst 90% op jouw energiekosten besparen, dit levert bij een gemiddeld huishouden al snel 500 euro per jaar op, ook gaat een Ledlamp 20.000 branduren mee en hoef je dus minder vaak een lampje te vervangen. Dat scheelt tijd!

Veiligheid van Ledverlichting.

Met Ledverlichting hoef je niet meer bang te zijn dat jouw kinderen hun vingers mogelijk kunnen verbranden. Led wordt namelijk niet heet en is daarom ook minder gevaarlijk voor kinderen.

 

 

 

6 tips om je energieleverancier te slim af te zijn

Aan het eind van het jaar geld terug op je energierekening? Eigenlijk is het heel simpel, als je maar weet hoe. Dit zijn de 6 tips waarvan de energieleveranciers liever niet willen dat jij ze weet.

Tips voor een lagere energierekening

1: Hou je koelkast in de gaten

Heb je een oudere koelkast? Let dan goed op. De rubberen randjes van de deur worden na tien jaar poreus. Je koelkast kan dan niet meer goed meten hoe koud hij is. Gevolg: je oude beestje probeert om de hele kamer te koelen, wat je per jaar honderden euro’s kost. Als je koelkast te vaak aanslaat, is een nieuwe dus al snel goedkoper.

 

2: Je kamer vol met kaarsen

Eén waxinelichtje geeft niet veel warmte. Maar heb je er wel eens 20 tegelijk aangestoken? Probeer het eens! Met twee dozijn kaarsen heb je een kleine huiskamer al snel warm en het is nog romantisch ook. Zelfs na Valentijnsdag!

 

3: Investeren in LED verlichting

Een LED-lamp kost meestal een paar euro meer dan een normale lamp, maar gaat tot dertig keer langer mee. En nog mooier: hij is meer dan zeventig procent zuiniger. Bij een gemiddelde van 2,5 branduren per dag, heb je de hogere aanschafprijs na een half jaar al terugverdiend.

 

4: Maak van je douche een bad

Het doucheputje legen is een klus die niemand graag doet. En waarom zou je ook? Tip: ‘vergeet’ een tijdje om je doucheputje te legen, want je kunt dan in bad voor de prijs van een douche

 

5: Slim stoken

Staat jouw radiator ook bij de buitenmuur? Die van ons in ieder geval wel, net als die van driekwart van de wereld. Maar de helft van de energie slaat naar buiten. Om te voorkomen dat je de hele straat gaat stoken, koop je bij de bouwmarkt isolerende folie. Die plak je tussen de radiator en de muur, waardoor je warmte als een pinpongballetje weer naar binnen kaatst.

 

6: Samen douchen

Douche tegelijk met je kinderen of je partner. Scheelt je al snel de helft van de energie en het is nog gezelliger ook.

Copyright © 2016 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.