Circulaire Verlichting


Met circulaire verlichting koop je niet zozeer Led lampen, maar koop je licht!

De traditionele manier van verlichting kopen is wel bekend: het armatuur wordt aangeschaft en geïnstalleerd op de juiste plek. Vervolgens is het onderhoud voor eigen rekening. Wanneer iets niet meer werkt, moet dat vervangen worden.

circulaire-verlichting-hollandlamp


Spullen gaan kapot

Van oudsher zijn we gewend om artikelen aan te schaffen en dan te gebruiken. Nadat iets gekocht is, wordt het door de eigenaar in gebruik genomen totdat het kapot is en er iets nieuws voor in de plaats moet komen.

Dat is natuurlijk vervelend, maar met een beetje geluk gebeurt dat pas na lange tijd, of binnen de garantieperiode zodat aanspraak gemaakt kan worden op vergoeding of vervanging.

Zonder garantie betekent dit dus dat het kapotte artikel opnieuw aangeschaft moet worden.

Abonnement op licht met Circulaire verlichting


Circulaire verlichting werkt anders. Het is veel meer kosten efficiënt en laat zich uiteindelijk misschien wel het beste vergelijken met een abonnement. Je betaalt in feite voor het gebruik. Met circulaire verlichting koop je niet zozeer alleen maar het artikel, maar koop je de verlichting op zichzelf.

De armaturen, het bijbehorende onderhoud, garanties en op termijn vervanging zijn niet langer meer uw zorg. Met circulaire verlichting betaal je altijd een vast bedrag waarvoor je op elk moment kunt beschikken over licht. Er wordt door Hollandlamp gezorgd voor dat er continu voldoende licht conform de norm en gemaakte afspraken zal zijn.

De klant heeft daar verder geen omkijken meer naar. Als iets niet helemaal naar behoren werkt, of als er iets kapot gaat, volstaat een korte melding en wordt direct alles weer naar behoren door de Hollandlamp hersteld.

'Kapot was omzet' - Met Circulaire verlichting niet meer


Op de traditionele manier heeft, hoe gek dat misschien ook klinkt, de fabrikant er in zeker opzicht baat bij dat het artikel na verloop van tijd kapot gaat. Als dat immers buiten de garantieperiode gebeurt, is de klant genoodzaakt om een nieuw artikel te kopen en dat betekent omzet. Misschien niet sympathiek, maar wel naar gangbaar economisch model. ;-)

Bij circulaire verlichting gaat dit niet op. Er wordt een afgesproken prijs betaald voor het licht en deze prijs staat vast. Het is daarmee voor de leverancier juist van belang dat de verlichtingsarmaturen zo lang mogelijk mee gaan. Als er dan na verloop van tijd toch iets stuk gaat, is de fabrikant genoodzaakt de vervanging voor zijn rekening te nemen.

Circulaire verlichting is modulair opgebouwd


Om circulaire verlichting zo kostenbesparend mogelijk te maken, wordt gekozen voor een modulaire opbouw van een armatuur. Als er dan iets kapot gaat, hoeft alleen dat ene onderdeel vervangen te worden en niet direct het armatuur in zijn geheel. De reparatie is daardoor veel eenvoudiger, sneller en goedkoper door de fabrikant uit te voeren. Hierdoor wordt het defecte verlichtingsonderdeel vervangen, waardoor het complete armatuur weer functioneert.

Een groot bijkomend voordeel is de minder grote belasting van het milieu. Alleen het onderdeel dat kapot is, wordt dus vervangen. De rest van het armatuur hoeft niet, zoals vroeger, weggegooid te worden: een belangrijke besparing op grondstof verbruik. Uiteraard is het van belang dat het onderdeel welke dan defect is, of het nu gaat om de led driver of de lichtbron, deze wordt dan zo dusdanig verwerkt en gerecycled waardoor er maximaal aan grondstoffen wordt teruggewonnen uit het defecte onderdeel. Hierdoor gaan we zeer bewust om met de grondstoffen die op onze planeet aarde tot z'n beschikking heeft.

Heeft u vragen over het inzetten van circulaire verlichting? Wilt u weten of het voor u of uw bedrijf interessant kan zijn om circulaire verlichting te overwegen? Hollandlamp komt graag met u in contact om uw situatie tegen het licht te houden en om samen na te gaan of ook voor u circulaire verlichting interessant kan zijn.

Bel ons op 072-2600000 of mail ons gerust, wij helpen graag!

Loading...
Wacht a.u.b...