Etalageverlichting


Een goede winkel heeft een goede etalage. Dit is in veel gevallen het eerste wat een voorbijganger van een winkel ziet en met dit visitekaartje wordt de mogelijke klant er van overtuigd dat een bezoek aan de winkel de moeite loont.

Een juiste verlichting van de etalage draagt er toe bij dat de producten die worden verkocht goed tot hun recht komen.

projectpagina-etalage-verlichting-hollandlamp


Optimale etalageverlichting

Op elk moment hoort een etalage er perfect uit te zien. Mensen scannen op straat continu hun omgeving en nemen vooral met hun ogen waar. Een etalage verlichten is maatwerk en begint bij het aanschaffen van de juiste materialen.

Hollandlamp heeft voor een optimale etalageverlichting alle benodigde kennis en de juiste producten in huis. In overleg met de winkelier brengen wij de situatie in en rond de etalage volledig in kaart en geven vervolgens een passend advies op maat.

Meest gestelde vragen over etalage verlichting


In deze video geeft Jeroen antwoord op de drie meest gestelde vragen die Hollandlamp krijgt met betrekking tot het verlichten van een etalage.

Op de eerste plaats wordt antwoord gegeven op de vraag waar goede etalage verlichting aan moet voldoen. Een etalage moet vooral erg onderscheidend en heel opvallend zijn.

Klanten twijfelen weleens of het misschien juist niet teveel spots zijn, waarmee een etalage wordt verlicht en of dat juist niet mensen afschrikt. Jeroen geeft hier toelichting op en geeft een antwoord.

Verlichting is verkrijgbaar in drie meest gangbare kleuren; warm wit licht, neutraal wit licht of daglicht. Welke lichtkleur het meest geschikt is voor in een etalage wordt door Jeroen helder uitgelegd, waardoor de keuze eigenlijk heel gemakkelijk wordt.

Nu even geen video, maar wel nieuwsgierig naar de informatie? Lees dan de antwoorden op de drie populairste vragen hieronder nog eens terug.

Waar dient goede etalage verlichting aan te voldoen?


U wilt uw etalage te gaan verlichten en probeert zich te bedenken wat er nu allemaal belangrijk is om rekening mee te houden.

Effectieve etalageverlichting is een belangrijke factor in de keuze die mensen maken om een winkel wel of niet binnen te gaan.

Bedenk maar eens wat er gebeurt op het moment dat u zelf een winkelstraat ingaat.

U bent op zoek naar bijvoorbeeld schoenen. De kans is groot dat u dan een bepaalde schoenenwinkel inloopt, en waarschijnlijk zelfs wel meerdere.

Er zijn er heel erg veel, en toch besluit u bij één er van naar binnen te gaan. Hoe ontstaat die keuze?

Mogelijk is dat op basis van een bekend merk, maar vooral moeten winkels zich onderscheiden door hun etalage. Die moet goed zijn ingericht, aantrekkelijk tonen en ook opvallen in het totale straatbeeld.

De meest belangrijke rol in het opvallen speelt de etalage. Die bepaalt of mensen worden getriggerd om binnen verder te komen kijken.

Een goede etalage verlichting zorgt er dus voor dat er meer klanten in uw winkel komen.

Kan een etalage ook te veel verlicht zijn?


Wanneer we voor een ondernemer een plan met aanbieding voor een etalage verlichting hebben gemaakt, is een vraag die wij weleens krijgen: 'zijn dit niet te veel spots, wordt het op deze manier als geheel niet te veel verlicht'?

Uiteraard verkopen wij graag zo veel mogelijk verlichting, maar we zijn ook altijd heel reëel. Het antwoord is dus in de meeste gevallen een eerlijke ’nee, dat is niet te veel verlichting’. We zullen nooit meer aanbieden dan nodig is.

In een etalage is nu eenmaal veel verlichting nodig. U wilt zich tenslotte onderscheiden van de buurman en opvallen in het straatbeeld. De etalage dient gezien te worden door iedereen die langs loopt en zorgt er voor dat uw product onder de aandacht wordt gebracht.

Ook als mensen aanvankelijk misschien geen interesse hadden, nodigt een goed verlichte etalage uit tot bezoek.

Veel licht is dus absoluut een goede zaak, en het spreekt voor zich dat daarin niet moet worden overdreven.

Welke lichtkleur is het meest geschikt voor gebruik in een etalage?


Een vraag die ons best vaak gesteld wordt, is welke lichtkleur het beste in een etalage gebruikt kan worden.

Als bekend is verlichting verkrijgbaar in drie gangbare kleuren:

- 3000 K oftewel warm wit licht

- 4000 K oftewel neutraal wit licht

- 6500 K oftewel daglicht

Die laatste valt eigenlijk in de meeste gevallen meteen af. Het wordt toegepast in de grafische industrie of autospuiterij, maar niet in etalages. Als de kleur heel echt moet overkomen, wordt vooral 4000 K gebruikt, terwijl 3000 K juist weer wat sfeervoller is.

Weet u het nu niet helemaal zeker, dan kunt u altijd nog even contact met ons opnemen. Wij geven u daar graag vrijblijvend advies over.

Spanningsrails met spots


De meest gekozen verlichting voor etalages is een spanningsrail met daarin spots. Spanningsrails zijn populair omdat ze eenvoudig in te delen zijn met spots en ook gemakkelijk telkens opnieuw ingedeeld kunnen worden.

Bij de wisseling van de seizoenen is het bijvoorbeeld relatief eenvoudig om de etalageverlichting aan te passen aan het gewenste lichtniveau.

Ook kan de verlichting met een tijdschakelaar los van de winkelverlichting geschakeld worden, zodat na sluitingstijd de etalage bijvoorbeeld nog een paar uur langer verlicht blijft.


Rail Spots
Railverlichting
Overstappen Led
KennisbankLichtniveau en kleurtemperatuur


Bij het bepalen van de ideale verlichting, spelen twee factoren een belangrijke rol. Het lichtniveau bepaalt hoeveel men ziet. Het is een misverstand te denken dat heel veel licht altijd zorgt voor een betere etalage. Mensen storen zich onbewust aan te veel licht.

Een lichtniveau tussen de 1500 lux en de 2500 lux is voor een etalage de ideale verlichting. Met strategisch geplaatste spots zijn net die paar artikelen goed uit te lichten waarvan de omzetsnelheid wat omhoog mag, of om dat ene exclusieve product goed onder de aandacht te brengen.

Daglicht is belangrijk


De juiste inrichting van de etalage met verlichting hangt ook af van de ligging van de winkel. Wanneer een etalage de hele dag daglicht vangt, zal de verlichting anders zijn dan in een etalage die zich voor het grootste gedeelte van de dag in de schaduw bevindt.

Daarom is het ook niet mogelijk om een standaard lichtplan te maken dat voor iedere etalage gebruikt kan worden.

Dit is ook de reden dat er vaak voor een Dali dimbaar systeem wordt gekozen, waarbij met een smartphone of tablet een aantal verschillende scenes geprogrammeerd kunnen worden. Op deze manier is goed in te spelen op de hoeveelheid daglicht.

Hierdoor baadt de etalage, als het donker wordt, niet ineens in een zee van licht. Er is namelijk bij veel daglicht veel verlichting nodig om de geëtaleerde artikelen goed naar voren te laten komen.

Door de scenes zo in te stellen dat er op ieder moment van de dag gepast licht is en dat het een gedeelte van de nacht ook uit gaat, kan er meer energie bespaard worden.

Flexibele verlichting


Door te kiezen voor 1 fase railverlichting of 3 fase railverlichting, kiest u voor de meest flexibele vorm van verlichting. Niet alleen zijn de spots daar te plaatsen waar u ze nodig heeft, u kunt keer op keer een spot aanpassen aan de inrichting van de etalage.

Het voordeel hiervan is dat u een etalage heeft die steeds weer opnieuw in het oog springt bij uw potentiële klanten.

Hollandlamp heeft jarenlange ervaring met het inrichten van winkels en de daarbij horende etalages.

We kunnen u helpen met het inrichten van een compleet nieuwe winkel of het aanpassen van een bestaande situatie en daarmee uw etalage een compleet nieuwe uitstraling geven.

Neem daarom voor meer informatie contact op met Hollandlamp. Dit kan per telefoon op 072-26 000 00 of per mail op info@hollandlamp.nl.

De etalage is de winkel


Daarnaast is de kleurtemperatuur in sterke mate bepalend voor de uitstraling van de etalage. Mede afhankelijk van de branche en het winkel assortiment kan worden gekozen voor een warme, sfeervolle uitstraling met een lichtkleur van 3000 Kelvin.

Een neutrale, zakelijke uitstraling komt tot stand door te kiezen voor een lichtkleur van 4000 Kelvin. Met de juiste kleurtemperatuur kunnen de eigenschappen van het artikel net iets meer benadrukt worden.

vragen-info-meer-informatie-mail-hollandlamp

Loading...
Wacht a.u.b...
x