0

Etalageverlichting aanleggen

Etalageverlichting maakt het verschil tussen doorlopen en binnengaan

Een goede etalageverlichting werkt als een magneet op het langslopend winkelpubliek. Een goede verlichting zorgt dat uw winkel opvalt omdat u uw assortiment letterlijk in de spotlights zet.

Etalageverlichting begint met een lichtplan, waarbij u kijkt naar welke verlichting zorgt voor het optimale resultaat. Wij vertellen hoe u ontdek met welke verlichting u de beste resultaten behaalt.

 

Welke verlichting heeft u nodig?

Het verlichten van een etalage is meer dan het kopen en aansluiten van spots. De juiste lichtsterkte en de juiste kleuren maken het verschil tussen iemand die doorloopt en iemand die besluit om uw winkel binnen te lopen.

Bij het bepalen van de ideale verlichting, kijkt u naar twee factoren.

  1. De hoeveelheid licht
  2. De kleurtemperatuur

 

1: Het lichtniveau

Hoe meer licht, hoe meer men ziet. Maar té veel licht heeft als nadeel dat het mensen zich onbewust storen aan het licht doordat het een hinderlijk gevoel geeft. Een lichtniveau tussen de 1500 en de 2500 lux is ideaal.

2: De kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur bepaalt de uitstraling en hangt vaak samen met uw branche en assortiment. Een lichtkleur van 3000K (Kelvin) geeft een warme, sfeervolle uitstraling; een lichtkleur van 4000K geeft een neutrale, zakelijke uitstraling.

 

verschil tussen 3000k en 4000k verlichting

 

De juiste lampen berekenen

Als u het gewenste lichtniveau en de ideale kleurtemperatuur heeft bepaald, kunt u berekenen welke en hoeveel lampen u nodig heeft.

Bij de aanschaf van de lampen is het belangrijk om te kijken naar het kleurenspectrum in de lichtbundel van de spot. In zonlicht zit 100 procent van alle kleuren. Bij kunstmatige verlichting is de volle 100 procent niet haalbaar, maar schommelt de kleurechtheid tussen 75 en 95 procent. Hoe hoger het percentage, hoe beter de kwaliteit van het licht.

 

Wat u nodig heeft om uw etalage te verlichten:

De meest gekochte verlichting voor etalages is de spanningsrail met daarin spots.

Spanningsrails zijn populair omdat ze eenvoudig in te delen zijn met spots en ook naderhand opnieuw ingedeeld kunnen worden. Zeker bij wisselende etalages, waar het assortiment elk seizoen anders is, is het aanpassen van de verlichting gemakkelijk door het gebruik van spanningsrails.

 

 

Accenten maken het verschil

Subtiele accenten hebben een grote impact op het gevoel wat uw etalage uitstraalt. Door bijvoorbeeld de toevoeging van Crisp White, komen witte kleuren extra goed tot hun recht. Het toevoegen van meer kleuren betekent een stimulans voor bijvoorbeeld een slager, kaaswinkel, bakker of groentewinkel.

 

Etalageverlichting en winkel volledig verzorgd door Holland Lamp

Complete winkel ingericht door Hollandlamp

 

Verlichting: zelf doen of laten doen?

Jeroen van Holland Lamp adviseert OVER ETALAGEVERLICHTINGEen etalage verlichten is maatwerk en begint bij het aanschaffen van de juiste materialen. Welke lampen, armaturen en schakelmaterialen u nodig heeft, hangt af van uw etalage. Het is mogelijk dat u als winkelier uw hele inrichting zelf verzorgt, want alle materialen zijn te koop in onze webwinkel.

Wilt u het advies van een expert? Dat kan. Jeroen Workum, oprichter van Hollandlamp, richt al jarenlang winkels en etalages in en geeft u graag tips en adviezen voor de perfecte etalageverlichting

Een bezoek van Jeroen begint met een wandeling door uw winkelstraat. Hoeveel straatverlichting is er, hoe lopen mensen langs uw winkel en hoe diep staan uw producten in uw etalage? Welke hoeken zijn lastig om te belichten?

Samen met u komt Jeroen tot een lichtplan: een advies op maat, volledig afgestemd op uw locatie, uw winkel en uw publiek.

 

 

Dáárom Hollandlamp

  • Wij bezoeken de winkel en geven advies op maat
  • Volledige inrichting, van schakelwerk tot bedrading
  • Wij geven van tevoren volledig inzicht in de besparing die LED-lampen opleveren.

 

 

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software