Halverlichting

Of het nu gaat om de verlichting van grote of kleine hallen: elke ruimte heeft zijn eigen specifieke karakter. Afhankelijk van waar de hal voor wordt gebruikt, stelt dat eisen aan de inrichting en ook aan de verlichting die gebruikt gaat worden.

Hollandlamp heeft een ruime keuze in geschikte lampen voor halverlichting en helpt u graag aan de juiste lampen. Hierbij is niet alleen de armatuur van belang, maar ook de lichtkleur en het aantal Lumen speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke keuze.

Punt verlichting of lijn verlichting

Bij het kiezen van geschikte verlichting voor een hal, zijn er twee opties: puntverlichting of lijnverlichting.
Met puntverlichting is het mogelijk om heel gericht extra licht aan te brengen op een specifieke plek (of: plekken) in de hal.

Een belangrijk voordeel van lijnverlichting is een betere spreiding van het licht over de totale ruimte.
Delen van de hal kunnen desgewenst verschillend worden belicht. Hierdoor treden minder ongewenste en hinderlijke schaduwen op.


< INTERESSANTE HOLLANDLAMP PAGINA'S >

< KLIK HIERONDER VOOR MEER INFORMATIE >

 

 

AUTOBEDRIJF

BENDERS

-HOOGERHEIDE -

 

POOTGOED

DE KUBBE

- BIDDINGHUIZEN -

 

THEATER

LANTAREN VENSTER

- ROTTERDAM -

 

MARKETING BUREAU

LEVEL UP

- AMSTERDAM -

 

TRAMPOLINE PARK

STREETJUMP

- ALKMAAR -

 

KWEKERIJ

BASF

- NUNHEMS -

 

EXPORTBEDRIJF

BEUKEVELD

- WIERINGERWERF -

 

TOPSPORT

CENTRUM

- ROTTERDAM -

 

VVE

HEILIG HART

- HAARLEM -

 

SCHOONMAAKBEDRIJF

KNIJN & DAMSMA

- HEEMSKERK -

 

TRANSPORTBEDRIJF

A2

- MAASTRICHT -

Speelparadijs Monkey Town | Amsterdam Speelparadijs Monkey Town | Amsterdam

 

SPEELPARADIJS

MONKEY TOWN

- AMSTERDAM -

Hollandlamp Project | Bouwbedrijf Hetebrij - Wolvega Hollandlamp Project | Bouwbedrijf Hetebrij - Wolvega

 

BOUWBEDRIJF

HETEBRIJ

- WOLVEGA -

Hollandlamp Project | Metaalbedrijf Kabel - Zaandam Hollandlamp Project | Metaalbedrijf Kabel - Zaandam

 

METAALBEDRIJF

KABEL

- ZAANDAM -

Hollandlamp | Noodverlichting Hollandlamp | Noodverlichting

 

SPEELPARADIJS

MONKEY TOWN

- EINDHOVEN -

Hollandlamp | Blogs Hollandlamp | Blogs

 

PAGINA

BLOGS

- HOLLANDLAMP -


Meest gestelde vragen over halverlichting

In deze video geeft Jeroen antwoord op de drie meest gestelde vragen die Hollandlamp krijgt met betrekking tot het verlichten van een hal of hallen.

 

Hij geeft aan hoe er wordt begonnen met het maken van een passend lichtplan op basis van de afmetingen en de functie van de hal of hallen waar het om gaat.

 

Daarna bespreekt hij wat er zoal komt kijken wanneer er sprake is van het omzetten van een bestaande halverlichting naar Led verlichting. Hoe pak je dat aan, en waar moet je allemaal op letten ?

 

Een zeer accurate manier om energie te besparen, is het gebruik van sensoren. Deze kunnen beweging detecteren en op basis daarvan verlichting aansturen. Ook bespreekt Jeroen hoe daglicht sensoren een belangrijke besparing kunnen opleveren.

 

Nu even geen video, maar wel nieuwsgierig naar de informatie? Lees dan de antwoorden op de drie populairste vragen hieronder nog eens terug.

03 Hier de titel van de paragraaf - H2

hier het begin, de eerste regel van de paragraaf text 03

hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px g

 

hier text 14 px groot?

 

hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot? hier text 14 px groot?

hier het slot, de laatste regel van de paragraaf text 03

Hoe zorg ik voor een efficiënte halverlichting?

U heeft een hal en die wilt u gaan verlichten. Hoe gaat dat in zijn werk en hoe zorg je er voor dat de gekozen halverlichting efficient is?
Dat is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Neem contact op met Hollandlamp en wij maken voor u een lichtplan waarin alles duidelijk wordt.

Aan de hand van de afmetingen en de functie van de hal, maken wij een passende berekening.
Daarin wordt volledig uitgewerkt hoeveel en welk type verlichtings armaturen u nodig heeft om uw hal uitmuntend te verlichten.

Kan ik bestaande halverlichting omzetten naar Led verlichting?

Als u een hal heeft waarin al verlichting aanwezig is, wilt u deze waarschijnlijk graag omzetten naar Led verlichting. Dat is logisch, aangezien u daarmee vaak wel 60 tot 70% energie bespaart. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk?

Soms volstaat het om alleen de bestaande lichtbron te vervangen. Bijvoorbeeld een TL buis vervangen voor een Led buis. In andere gevallen komt er meer bij kijken en dient het complete armatuur vervangen worden om over te kunnen stappen naar Led verlichting.

Wilt u weten hoe dat in uw specifieke situatie werkt? Maak dan een foto van de lichtbron en een foto van het armatuur en mail die naar Hollandlamp. Wij gaan dan voor u aan de slag en brengen in kaart welke mogelijkheden er zijn.

U ontvangt van ons de best mogelijke oplossing en een aanbieding op maat.

Hoe helpen verschillende sensoren bij het besparen van energie?

Veel klanten vragen ons hoe ze nu het beste energie kunnen besparen met hun halverlichting. Zojuist is al uitgelegd dat het gebruik van Led verlichting al veel bijdraagt en al zorgt voor 60% tot 70% energie besparing.

Door gebruik te maken van sensoren, wordt dit nog eens versterkt. De functie van de hal is daarin sterk bepalend. Zijn daar continu mensen aanwezig, of slechts af en toe?

Als er slechts af en toe mensen aanwezig zijn, is het handig om te werken met bewegingssensoren. Alleen als er iemand aanwezig is, is het licht aan. Wanneer er niemand is, gaat het licht automatisch weer uit. Het spreekt natuurlijk voor zich dat dit de grootste besparing oplevert, omdat licht dan nooit onnodig brandt.

Er kan ook sprake zijn van lichtkoepels in het plafond. Bij mooi weer schijnt daar overdag natuurlijk licht van buiten naar binnen. Hier kan gebruik worden gemaakt van daglicht sensoren, die de verlichting dimmen afhankelijk van de hoeveelheid licht van buiten. Daarmee wordt een extra besparende factor ingezet en wordt er nog minder energie (onnodig) gebruikt.Hal stralers

In ruimtes met een hoog plafond, wordt vaak gebruik gemaakt van halstralers. Deze armaturen zorgen voor relatief veel licht en zijn daarnaast ook nog eens bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Een bijkomend voordeel is dat ze weinig warmte ontwikkelen, waardoor ze helpen bijdragen aan een prettig klimaat in de ruimte waarin ze hangen.

Voordelen nieuwe halverlichting

Kiezen voor nieuwe halverlichting kan een flinke besparing met zich meebrengen, wat duidelijk merkbaar zal zijn op de energierekening.
U heeft dan niet alleen mooie en effectieve verlichting in de hal, maar ook nog eens een interessant financieel voordeel.
Uw investering verdient zichzelf dus in een paar jaar weer terug.

Bovendien is het mogelijk, als daar bij installatie rekening mee wordt gehouden, om tijdens het werken de lichtintensiteit te verhogen of verlagen als dit gewenst is. 

Led armaturen

Doordat halverlichting vaak op grotere hoogte hangt, is het zeker aan te raden om hier Led verlichting te plaatsen. Led heeft namelijk een lange levensduur.
Onder de juiste omstandigheden kan Led wel 50.000 uur branden. Hierdoor hoeven de lampen veel minder vaak vervangen te worden; dit draagt dus ook weer bij aan besparing in onderhoudskosten.

Door de Led verlichting met een Dali lichtmanagement systeem aan te sturen kan de verlichting gedimd worden, op aanwezigheid geschakeld worden en kan de lichtsterkte aangepast worden aan de hoeveelheid daglicht die gemeten wordt.

Uitstraling van licht

Bij diverse armaturen is het mogelijk om met reflectoren verschillende uitstralingshoeken te creëren. Met een brede stralingshoek valt het licht over een groot oppervlak, zoals bijvoorbeeld in fabrieken wordt gebruikt.

Door een reflector toe te passen kan het licht meer gebundeld worden, waarmee bijvoorbeeld een hal met een hoog plafond met daarin hoge stellingen verlicht kan worden.

Van belang is wel dat door het toepassen van reflectoren, er geen hinderlijke schaduwen ontstaan op de werkvloer.

Dit kan tot minder goed zicht leiden, met fouten en zelfs ongelukken als gevolg.

Energie Investerings Aftrek

Het is interessant om te onderzoeken of aan alle eisen wordt voldaan om in aanmerking te komen voor Energie Investerings Aftrek.
Dat is een interessante subsidie waarmee de overheid energiezuinige initiatieven stimuleert.

Lees HIER onze blogpost daarover.