0

Gloeilampen

Vind hieronder uw gloeilamp met een E14, E27, GX16d PAR 56 of een BA15 fitting. Heeft u vragen over een lamp, stelt u deze dan gerust aan Hollandlamp.

Bestel uw gloeilamp online bij Hollandlamp

Gloeilampen koopt u bij Hollandlamp voor de laagste prijs. Wij proberen voor u het assortiment zo breed mogelijk te houden ondanks dat er door de regering in Brussel geprobeerd wordt deze lichtbron uit te faseren. Alle gloeilampen zijn standaard uit voorraad leverbaar, ondanks dat u bij Hollandlamp uw lamp goedkoop koopt zijn deze van uitstekende kwaliteit van uitsluitend A-merken zoals Philips, Osram en Sylvania.

 

Waarom verkoopt Hollandlamp nog gloeilampen?

Sinds 2009 is men van start gegaan om energie verslindende lichtbronnen uit te faseren, waaronder ook de gloeilampen. Het is daarom bij wet verboden deze te produceren of te importeren. Hollandlamp levert uitsluitend de gloeilampen vanuit de profesionele markt welke versterkt zijn, deze gloeilampen mogen nog wel worden verkocht. Dit zijn tevens de lampen van een hogere kwaliteit dan dat u dat via een bouwmarkt of andere consumenten winkel gewend bent. Dit merkt u op in de levensduur van de lamp.

 

Gloeilampen kopen of toch overstappen naar Led?

In heel veel gevallen is het verstandig om uw gloeilampen in te ruilen voor Ledlampen, omdat deze tot wel 90% aan energie besparen ten opzichte van een gloeilamp. Een gloeilamp heeft nog wel enkele voordelen:

  • Een gloeilamp is traploos dimbaar. Steeds meer Ledlampen kunnen dit overigens ook, maar dan diennen de dimmer en de Ledlamp wel op elkaar afgestemd zijn
  • Bij het dimmen van een gloeilamp wordt de lichtkleur steeds warmer, wat een extra sfeer geeft in de ruimte waarin de gloeilamp is geplaatst. Steeds meer Ledlampen krijgen deze functie ook.
  • Een gloeilamp is erg goedkoop in aankoop

Er zijn echter ook een paar nadelen te benoemen van een gloeilamp ten opzichte van een Ledlamp:

  • Een gloeilamp gaat slechts ongeveer 1000 branduren mee, terwijl er Ledlampen zijn die wel 50.000 branduren halen. Hierdoor dient u vaker een gloeilamp te kopen en deze te vervangen
  • Een gloeilamp is niet echt efficiënt in het energie verbruik, slechts 2% van het opgenomen vermogen wordt omgezet in licht, de rest verdwijnt in warmte. Ledlampen kunnen u tot 90% aan energiekosten besparen
  • Een gloeilamp is veel gevoeliger voor stoten en trillingen
Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software