Lampen Overig

Ontdek op deze Hollandlamp pagina de diversiteit en functionaliteit van 'Overige Lampen'. Van buisvormen tot kaarsen, biedt Hollandlamp een breed scala aan lampopties. Leer meer over energiezuinige varianten en oplossingen voor unieke verlichtingsuitdagingen. Ontdek waarom 'overige lampen' de ideale keuze kunnen zijn voor gepersonaliseerde en duurzame verlichting. Laat je inspireren en vind bij Hollandlamp de perfecte lamp die aan al jouw wensen voldoet.


Categorieen


Producten 1-24 van 2794

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. OSRAM LUMILUX® T5 HO 80 W/840 OSRA LUMILUX T5 80W T580840HO  
  € 5,37 € 4,44 As low as € 5,24
 2. Bailey Ba15d T22X57 240V 15W Clear BAILEY gloeilamp zrefl  
  € 4,28 € 3,54 As low as € 4,17
 3. Bailey GLS E27 A60 24V 60W Clear BAILEY gloeilamp zrefl hldr, diam 60mm, energie-efficiëntieklasse E  
  € 2,99 € 2,47 As low as € 2,90
 4. Bailey G4 8X30 JC 12V 10W Clear BAILEY laagvolt halogeenlamp z refl  
  € 2,34 € 1,93 As low as € 2,26
 5. Bailey G4 8X30 JC 12V 20W Clear BAILEY laagvolt halogeenlamp z refl  
  € 2,34 € 1,93 As low as € 2,26
 6. Bailey Ba15s 18X35 12V 10W Clear Bailey Ba15s 18X35 12V 10W Clear  
  € 1,13 € 0,93 As low as € 1,09
 7. OSRAM LUMILUX® T8 36 W/840 OSRAM LUMILUX T8 L36840  
  € 3,48 € 2,88 As low as € 3,38
 8. Orbitec ORBI KAARS VLAM E14 3W Orbitec gloeilamp zrefl hldr, diam 35mm, kaars. std, 3W, lampsp 230V  
  € 6,35 € 5,25 As low as € 6,20
 9. OSRAM SPECIAL OVEN T 15 W 230 V E14 OSRA OVENLAMP T2215E14300  
  € 12,84 € 10,61 As low as € 12,58
 10. PHILIPS MASTER SON PIA Plus 70W E27 PHILIPS MASTER SON PIA Plus 70W E27  
  € 37,79 € 31,23 As low as € 37,04
 11. Bailey TL T5 G5 288MM 8W 2700K BAILEY tl-buis  
  € 4,40 € 3,64 As low as € 4,30
 12. OSRAM SPECIAL T 25 W 230 V E14 Osram gloeilamp zrefl hldr Special T, diam 26mm  
  € 5,18 € 4,28 As low as € 5,05
 13. OSRAM LUMILUX® T8 36 W/830 OSRAM LUMILUX T8 L36830  
  € 3,48 € 2,88 As low as € 3,38
 14. OSRAM LUMILUX® T8 18 W/865 OSRAM LUMILUX T8 L18865  
  € 3,22 € 2,66 As low as € 3,12
 15. Bailey Ball E14 G45 240V 7W Frosted BAILEY gloeilamp zrefl mat, diam 45mm, energie-efficiëntieklasse E  
  € 2,71 € 2,24 As low as € 2,63

Producten 1-24 van 2794

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Grote diversiteit aan conventionele verlichting

In deze categorie "lampen overige" vind je een diversiteit aan conventionele verlichting, waaronder TL buizen, halogeenlampen, gloeilampen, spaarlampen en gasontladingslampen. Deze lampen behoren tot de zogenaamde "overige" omdat ze niet specifiek onder één andere categorie vallen. Veel van deze traditionele lampen kunnen echter eenvoudig vervangen worden door energiezuinige LED-verlichting, wat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook resulteert in lagere energiekosten.

Bewuste keuze voor LED verlichting

Sinds 1 september 2009 is er in Europa een wet van kracht die de uitfasering van deze conventionele lampen bevordert. Dit betekent dat er geleidelijk aan minder van deze lampen geproduceerd en verkocht worden. Het is dan ook raadzaam om bij de aanschaf van nieuwe verlichting te kiezen voor moderne LED-technologie, die niet alleen voldoet aan de Europese normen maar ook een duurzamere en efficiëntere keuze vormt voor verlichtingsbehoeften. Door over te stappen op LED draag je niet alleen bij aan een groener milieu, maar geniet je ook van de vele voordelen die LED-verlichting met zich meebrengt.

Zowel praktische als decoratieve lampen

Op deze pagina ontdek je een breed scala aan verlichtingsvormen die esthetisch en functioneel divers zijn. Lampen zijn verkrijgbaar in talrijke vormen, waaronder buisvorm, globe, peer, kaars, windstoot en spaarlamp. Elke vorm draagt zijn eigen kenmerkende uitstraling bij aan de verlichting van ruimtes, waardoor je de perfecte sfeer kunt creëren die past bij jouw stijl en behoeften.

Het interessante is dat veel van deze vormen niet alleen decoratief zijn, maar ook praktisch. De buisvorm biedt bijvoorbeeld een gelijkmatige verspreiding van licht, terwijl de kaarsvorm een warme en sfeervolle gloed toevoegt. Het goede nieuws is dat de meeste van deze vormen nu ook verkrijgbaar zijn als energiebesparende varianten, waardoor je niet alleen geniet van diverse designs, maar ook bijdraagt aan een duurzamere verlichtingsoplossing. Ontdek de veelzijdigheid van lampenvormen en maak je keuze voor een verlichting die zowel stijlvol als efficiënt is.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Restaurant in Heiloo geholpen met 'onvindbare' lampen

In een gezellig restaurant in Heiloo stond de eigenaar Erik voor een uitdaging toen een specifieke lamp niet te vinden was bij lokale leveranciers. Teleurgesteld en in een impasse besloot hij contact op te nemen met Hollandlamp. Het gespecialiseerde team begreep onmiddellijk de behoefte aan de ontbrekende lamp en bood een breed scala aan 'overige lampen'opties aan.

Na zorgvuldig advies en het tonen van diverse modellen vond de restauranteigenaar eindelijk de perfecte lamp die zowel esthetisch bij het interieur paste als voldeed aan de praktische eisen van het restaurant. De snelle levering en uitstekende klantenservice van Hollandlamp maakten het probleemloos en efficiënt. De nieuwe lamp straalt niet alleen de gewenste sfeer uit, maar heeft ook bewezen dat de diversiteit aan 'overige lampen' een uitkomst kan bieden, zelfs wanneer lokale bronnen falen.


Energie besparen met lampen

Lampen hebben als doel voldoende licht te geven voor uw situatie. Tegenwoordig zijn er veel verlichtingsbronnen verkrijgbaar die veel efficiënter zijn dan vroeger. Zo kunt u in veel gevallen tot wel 85% energie besparen als u kiest voor een Led lamp in plaats van een gloeilamp.

Om een goed vergelijk te hebben hoeveel licht een verlichtingsbron levert, kunt u het beste kijken naar het aantal lumen. Dit geeft namelijk aan hoeveel licht het product geeft. Zo kunt u dus een goede vergelijking maken tussen de verschillende verlichtingsbronnen. En zorgt u ervoor dat u een Led lamp, spaarlamp, gloeilamp en een halogeenlamp goed met elkaar kunt vergelijken.

Welke lamp is voor mij de beste keus?

Er zijn veel verschillende soorten lampen. Voor ieder toepassing is er dus wel een geschikte lamp te vinden. In sommige gevallen heeft u echt een specifieke lamp nodig, bijvoorbeeld omdat de lamp in combinatie met een voorschakelapparaat werkt.

Lamp en voorschakelapparaat zijn op elkaar afgestemd waardoor u niet zomaar een lamp kunt nemen met meer of minder vermogen. In het geval van lampen met een “normale” fitting, waarbij u de keuze heeft uit een grote (E27) of kleine (E14) fitting, zult u ervaren dat er een zeer ruime keuze is.

Een aantal zaken is bij het maken van uw keuze van belang:

 • De vorm van de lamp. Past deze in de armatuur, vindt u deze vorm mooi?
 • De lichtsterkte. Bij gloeilampen keek men hoeveel Watt een lamp was, maar dat geeft alleen maar aan hoeveel energie de lamp gebruikt. De lichtsterkte wordt uitgedrukt in lumen en dit geeft aan hoeveel licht een lamp geeft.
 • De lichtkleur. Licht kan in verschillende kleuren geleverd worden. Dit wordt uitgedrukt in Kelvin. Bijvoorbeeld een lamp van 2200K (Kelvin) heeft een extreem warme kleur. Ter vergelijking: een lamp van 2700K wordt meestal gebruikt in de woonkamer en als sfeerverlichting. Een lamp van 4000K wordt ook wel gevraagd omdat deze een neutraal witte kleur heeft. Een lamp van 6500K geeft licht dat vergelijkbaar is met daglicht.
 • Is de lamp dimbaar? Sommige situaties vragen om een dimbare lamp. Hier moet dus de juiste lamp gebruikt worden. De meeste spaarlampen bijvoorbeeld kunnen niet gedimd worden.
 • Is de lamp spatwaterdicht? Bij bijvoorbeeld feestverlichting die in een prikspot of prikkabel toegepast wordt, kan het van belang zijn om spatwaterdichte lampen te gebruiken omdat dit ook wel buiten gebruikt wordt.

Ik kan de lamp die ik zoek niet vinden, wat nu?

Indien de gewenste lamp niet te vinden is, kan het zijn dat deze niet langer geproduceerd of geïmporteerd mag worden. Regelgeving kan ervoor zorgen dat bepaalde modellen uit de markt verdwijnen. Een alternatieve benadering is over te stappen naar een energiebesparende variant, aangezien veel modellen nu beschikbaar zijn in duurzamere opties.

In sommige gevallen kan het nodig zijn het huidige armatuur aan te passen als de oorspronkelijke lamp niet meer verkrijgbaar is, vooral wanneer je de overstap naar LED-verlichting wilt maken. Dit kan betekenen dat je het armatuur moet ombouwen om compatibiliteit te waarborgen. Het is raadzaam om bij deze uitdagingen professioneel advies in te winnen om de beste oplossing te vinden die zowel aan jouw verlichtingsbehoeften voldoet als energiezuinig is.

Alle voordelen op een rij:

 • Diversiteit in Vormen: Ontdek een uitgebreide selectie lampvormen, zoals buisvorm, globe, peer, kaars en meer.
 • Esthetische veelzijdigheid: Geef je ruimte een uniek karakter met lampen die niet alleen functioneel zijn maar ook decoratief.
 • Mogelijkheid tot Ombouwen: Pas huidige armaturen aan om LED-verlichting te integreren, zelfs als het oorspronkelijke model niet meer verkrijgbaar is.
 • Energiebesparingsopties: Veel 'overige' lampmodellen zijn beschikbaar in energiezuinige varianten, waardoor je kunt bijdragen aan een duurzamer milieu.
 • Vervangbaarheid: Maak de overstap naar moderne LED-technologie, vooral omdat veel traditionele lampen sinds 1 september 2009 worden uitgefaseerd.
 • Conventionele Keuzes: Vind conventionele lampen zoals TL-buizen, halogeenlampen, gloeilampen, spaarlampen en gasontladingslampen.
 • EU-conformiteit: Houd rekening met Europese regelgeving die de productie en import van bepaalde lampmodellen kan beïnvloeden.
 • Sfeervolle Gloed: Kies voor kaarsvormige lampen om een warme en gezellige sfeer te creëren in je interieur.
 • Kostenbesparing op Lange Termijn: Profiteer van de lagere energiekosten die gepaard gaan met het gebruik van energiezuinige lampen.
 • Milieubewuste Verlichting: Draag bij aan een groener milieu door te kiezen voor duurzame lampopties en verminder de ecologische impact van verlichting.