0

PL lampen

Een PL lamp is verkrijgbaar in vele vermogens. Kies hieronder het vermogen van uw PL lamp, hierbij hoeft u nog niet te letten op de vorm. Ook kiest u pas later het merk en of de PL 2 of 4 pins is. Heeft u vragen, stelt u deze gerust door contact met ons op te nemen.

 

Wat is een PL lamp?

De officiële benaming voor een PL lamp is een compact fluorescentie lamp. Zo'n compact fluorescentie lamp werkt eigenlijk het zelfde als een TL buis, wat dus een normale fluorescentie lamp is. Een PL lamp is een lamp welke geplaatst wordt in een armatuur waar al een voorschakelapparaat in zit, daarom mag u niet zomaar het lamp vermogen van een PL lamp verhogen of verlagen. Het risico bestaat dan dat het het armatuur defect raakt of de levensduur van de lamp enorm wordt verkort.

 

Wissel niet zomaar een PL lamp uit voor een andere PL lamp

Als u een PL lamp heeft met een bepaald vermogen met als voorbeeld een 11 watt PL lamp, dan kunt u niet zomaar een PL lamp plaatsen van 13 watt of 7 watt. Wilt u wel een lamp die meer licht geeft dan uw huidige lamp, vraag Hollandlamp naar de mogelijkheden. In sommige gevallen kunt u wel een PL lamp in een hoger of lager vermogen toepassen, maar dat is geheel afhankelijk van het armatuur wat u gebruikt.

 

Welke kleur licht geeft een PL lamp?

PL lampen zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren. Dat wil zeggen van extra warm wit tot heel erg wit (bijna blauw) licht. U kunt de kleur van de lamp herkennen aan het kleur nummer zoals nummer 827. Het eerste getal (8) staat voor de kleur echtheid, dat betekend dat het licht minimaal 80% van het kleurenspectrum weergeeft. Dat is in de meeste gevallen prima voor winkels, openbare ruimte etc. Het tweede getal (27) geeft de kleur temperatuur aan, u kunt achter dit nummer nog twee nullen plaatsen zodat u het aantal Kelvin weet, dus 2700 kelvin. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende lichtkleuren van een PL lamp:

  • 2700 kelvin staat voor extra warm wit
  • 3000 kelvin staat voor  warm wit licht
  • 4000 kelvin staat voor neutraal wit licht
  • 5000 kelvin staat voor koel wit licht
  • 5500 kelvin en meer staat bekend als daglicht
 

Uitsluitend A-merken

Hollandlamp levert uitsluitend A-merk lampen van Philips, Osram, Sylvania en Aura. Hiermee bieden wij u altijd hoogwaardige lampen. De Philips PL lampen zijn uitwisselbaar met die van Osram, Aura en Sylvania, alleen wordt daar een andere naam aan gegeven.

 

Energie besparen

Om meer energie te besparen, kunt u twee dingen doen:

Als u besluit alleen de lamp te vervangen voor Led is het wel belangrijk dat u weet dat het armatuur aangepast dient te worden waarbij het voorschakelapparaat wordt buitengesloten.

 

Vraag het Hollandlamp

Heeft u vragen of wilt u een project bespreken, neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software