TL Buis

Producten 73-96 van 247

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. PHILIPS MASTER TL-D Xtreme 36W/840 SLV PHILIPS MASTER TL-D Xtreme 36W/840 SLV  
    € 19,66 € 16,25 As low as € 19,28

Producten 73-96 van 247

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

TL Buis


“TL De naam TL staat voor Tube Light. Dit is een buis waarvan het glas aan de binnenkant bedekt is met een fluorescerende stof. De glazen buis is gevuld met een kwikdamp en een edelgas. Door ontsteking gaat dit gas ultraviolet licht uitstralen, wat niet zichtbaar is voor de mens. Door de fluorescerende stof aan de binnenkant wordt dit omgezet naar zichtbaar licht.

TL Buizen zijn er in verschillende maten en lengtes. Het is afhankelijk van de armatuur welke TL buis voor u geschikt is. Zo is het van belang dat u het juiste vermogen(wattage) kiest bij het plaatsen van de TL buis. In de meeste gevallen staat het vermogen in verhouding van de lengte van de TL buis, echter dit is dus niet altijd zo. Daarom is het goed om te weten welk vermogen voor u van belang is. Dit staat meestal op het armatuur of het voorschakelapparaat.

In veel gevallen kan het verstandig zijn te overwegen de TL buis te vervangen voor een Led TL. Dit is tegenwoordig zeer eenvoudig te doen, en levert al snel een besparing op van 70%, uiteraard afhankelijk van het gebruik en van het type TL buis die u vervangt kunt u de investering al binnen 1 jaar terug verdienen.

De volgende TL buizen kunt .....

..... eenvoudig vervangen voor Led. Indien u een gewone starter gebruikt in het armatuur, of u wil het armatuur ombouwen kunt u onderstaande TL buizen vervangen.

- TL buis van 18 watt vervangen voor een T8 Led TL 60cm

- TL buis van 30 watt vervangen voor een T8 Led TL 90cm

- TL buis van 36 watt vervangen voor een T8 Led TL 120cm

- TL buis van 58 watt vervangen voor een T8 Led TL 150cm

Los van de grote voordelen welke Led brengt t.o.v. een TL buis is dat u dus veel energie bespaart, veel minder warmte uitstraling krijgt, de buizen veel langer mee gaan en dat de verlichting veel stabieler is

Alternatief voor een TL buis


TL buizen behoren nog steeds tot de relatief zuinige lampen, omdat ze veel licht geven ten opzichte van de opgenomen energie. Zeker wanneer ze gebruikt worden in armaturen met (spiegel-) optieken en reflectoren valt er veel licht op de werkplek. Toch wordt ook steeds vaker gekozen voor de Led TL buis, zeker als er TL montagebalken of TL lichtlijnen zonder reflector geplaatst zijn.

Bij een Led TL straalt het licht namelijk niet rondom uit de buis, maar valt onder een hoek op de werkplek. Hierdoor wordt de opgenomen energie optimaal omgezet in licht.

Wilt u in uw bestaande trog armaturen met reflector of optiek overstappen naar Led buizen, neemt u dan voor het juiste advies eerst contact op met Hollandlamp onder telefoonnummer 072-26 000 00.

TL buizen voor de beste prijs


Wanneer u bij Hollandlamp uw TL buizen koopt, dan doet u dit voor de beste prijs. Dit komt omdat we groot inkopen en goede contacten hebben met de bekende fabrikanten zoals Philips, Osram en Sylvania.

Mocht u het product ergens anders toch goedkoper vinden, dan kunt u dit bij ons melden. We horen dan graag om welk artikel het gaat, van welk merk en waar u het artikel heeft gezien.

Als het mogelijk zullen we de prijs voor u aanpassen.

Uw TL buis niet gevonden?


Kunt u de TL buis die u zoekt niet vinden? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder met het vinden van een gewenste lamp.