0

TL lampen

TL lampen zoals TL buizen, cirkel lampen en 2D lampen vindt u hieronder. U kiest op basis van de vorm en fitting uw TL lamp. Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Koop uw lampen goedkoop bij Hollandlamp

Alle TL lampen zijn bij Hollandlamp zeer scherp geprijsd. Omdat wij met uitsluitend met A-merken werken zoals Philips, Osram en Sylvania en daar goede afspraken mee hebben, bent u gegarandeerd van een uitstekende kwaliteit en voor de beste prijs.

 

Passen alle TL lampen op elkaar?

Nee, TL lampen kunt u niet zomaar uitwisselen met een ander type of vermogen. TL buizen zijn er in vele soorten en maten verkrijgbaar en daarom kan het dus wel eens lastig zijn om te weten welk type u nodig heeft. Het is allereerst goed om te kijken naar de fitting van de lamp en vervolgens naar het vermogen en de afmetingen. Als deze 3 zaken overeenkomen met de TL lamp die u gaat vervangen kunt u deze ongestraft aankopen. Als u toch nog twijfelt kunt u altijd contact opnemen met Hollandlamp.

 

Wat betekenen de kleurcodes bij een TL lamp?

Bij elke TL lamp wordt een kleurcode opgegeven. In veel gevallen bestaat deze uit 3 cijfers. Als een lamp de code 827 mee krijgt, dan betekend het eerste getal (8) de kleur echtheid. Dit geeft aan dat de kleur echtheid minimaal 80% is en dat is in feite een prima kleurechtheid voor gangen, kantoren en winkels. In het geval dat u een betere kleurechtheid eist zoals in een laboratorium kiest u voor een lamp welke met een lichtkleur 9 begint. Het tweede gedeelte van kleur 827 dus de 27 staat voor de kleur temperatuur van de lamp. Eigenlijk betekend 27, 2700 Kelvin wat een warm witte kleur geeft. Hieronder een overzicht van lichtkleuren van TL buizen:

  • 2700 kelvin - extra warm wit
  • 3000 kelvin - warm wit
  • 4000 kelvin - neutraal wit
  • 5000 kelvin - koel wit
  • 6500 kelvin - daglicht (extra wit licht)

 

Waarmee rekening houden als u TL lampen gaat vervangen

Als u een TL lamp vervangt is het goed om na te gaan of er een Led alternatief geschikt is voor uw situatie. Als u graag wilt overstappen kunt u hiervoor altijd contact met ons opnemen. Als u besluit alleen de lampen te vervangen is het verstandig de TL starter ook gelijk te vervangen indien deze aanwezig is. Het is namelijk zonde als u de lamprn vervangen heeft en een paar dagen later de starter het leven laat.

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software