Led Lamp

Ontdek de voordelen van LED lampen op deze Hollandlamp pagina. Hier vind je alles over de energiezuinigheid, duurzaamheid en veelzijdigheid van LED technologie. Van fittingen tot lichtkleur, wij delen essentiële informatie om jouw verlichtingskeuzes te verbeteren. Waarom LED lampen? Ontdek het bij Hollandlamp: jouw gids voor slimme en milieuvriendelijke verlichtingsopties. Verlicht je ruimte met stijl en efficiëntie door onze LED lampen gids te verkennen.


Categorieen


Producten 1-24 van 2130

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. PHILIPS MAS ExpertColor 10.8-50W 927 AR111 24D
  Dimbaar
  |
  11W
  Philips led-lamp Master  
  € 20,84 € 17,22 As low as € 20,06
 2. Bailey LED FIL G9 DIM 2.4W (21W) 200lm 927 Clear
  Dimbaar
  |
  2W
  BAILEY ledlamp LED Filament Lamps, wit, le 68mm, diam 11mm  
  € 17,35 € 14,34 As low as € 16,61
 3. PHILIPS CoreProLEDspot D 4.3-60W R50 E14 827 36D
  Dimbaar
  |
  4W
  PHILIPS COREPRO D 4.3-60W R50 E14  
  € 5,54 € 4,58 As low as € 5,23
 4. PHILIPS MAS LEDBulb DT5.9-60W E27 927 A60 FR G
  Dimbaar
  |
  6W
  |
  IP65
  Philips led-lamp Master  
  € 8,45 € 6,98 As low as € 8,11
 5. Bailey LED Party G45 E27 1W Purple
  1W
  |
  IP44
  Bailey LED Party G45 E27 1W Purple  
  € 2,86 € 2,36 As low as € 2,72
 6. PHILIPS CorePro R7S 118mm 7.2-60W 830
  7W
  Philips led-lamp CorePro, wit, energie-efficiëntieklasse E, voet R7s, 7.2W  
  € 12,15 € 10,04 As low as € 11,65
 7. OSRAM LED PIN MICRO 12 V 1W 827 Clear G4
  1W
  Osram led-lamp, meerkleurig, energie-efficiëntieklasse F, voet G4, 1W  
  € 6,36 € 5,26 As low as € 6,16
 8. PHILIPS MAS VLE LEDBulb D5.9-60W E27 927 ST64CLG
  Dimbaar
  |
  6W
  |
  IP65
  PHILIPS MASVLE D5.9-60W E27 927 CLG  
  € 6,05 € 5,00 As low as € 5,71
 9. PHILIPS MAS VLE LEDLusterD3.4-40W E27 P45 927FRG
  Dimbaar
  |
  3W
  |
  IP65
  PHILIPS MASVLE D3.4-40W E27 927 FRG  
  € 5,77 € 4,77 As low as € 5,45
 10. PHILIPS CorePro LEDcapsuleMV 2.6-25W G9 827 D
  Dimbaar
  |
  3W
  PHILIPS COREPRO MV 2.6-25W G9 827 D  
  € 7,33 € 6,06 As low as € 6,92
 11. PHILIPS MAS ExpertColor 14.8-75W 927 AR111 24D
  Dimbaar
  |
  15W
  Philips led-lamp Master  
  € 24,91 € 20,59 As low as € 24,01

Producten 1-24 van 2130

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

LED lampen: Duurzaam, energiezuinig en kostenbesparend!

LED lampen bieden talloze voordelen die verder gaan dan alleen verlichting. Een opvallend voordeel is het aanzienlijke energiebesparingspotentieel, tot wel 90% in vergelijking met traditionele gloeilampen. Hoewel LED lampen initieel een hogere investering vereisen, wordt deze snel terugverdiend dankzij de lagere energiekosten en langere levensduur.

Een ander pluspunt is de beperkte warmteontwikkeling. LED lampen worden aanzienlijk minder warm dan traditionele lampen, waardoor ze veiliger zijn en energieverspilling door warmte wordt geminimaliseerd. De lange levensduur van LED lampen is ook een cruciaal voordeel, wat resulteert in minder frequente vervanging en lagere onderhoudskosten.

Milieubewustzijn is tegenwoordig essentieel, en LED lampen dragen hieraan bij. Door hun energie-efficiëntie verminderen ze de CO2-uitstoot, wat de ecologische voetafdruk verkleint. Kortom, met LED lampen geniet je niet alleen van helder en efficiënt licht, maar draag je ook bij aan zowel kostenbesparing als milieuverantwoordelijkheid.

Kies de juiste fitting voor jouw LED lamp

LED lampen zijn verkrijgbaar met een breed scala aan fittingen, waaronder E27, GU10 en G5,3. Deze fittingen bepalen hoe de lamp wordt bevestigd, waarbij E27 een schroeffitting is en GU10 een steekfitting.

Het is van groot belang om de juiste fitting te kiezen die past bij het specifieke armatuur waarin de LED lamp wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om te weten dat lampen met een bepaalde fitting vaak een specifieke spanning hebben.

Het begrijpen van de juiste fitting en spanning is cruciaal om ervoor te zorgen dat de LED lamp compatibel is met je verlichtingsopstelling. Dankzij het diverse aanbod van fittingen kunnen LED lampen moeiteloos worden geïntegreerd in verschillende soorten armaturen, waardoor je flexibiliteit hebt bij het verlichten van uiteenlopende ruimtes en toepassingen.

Diversiteit in de vormen van LED Lampen voor elke stijl

LED lampen zijn verkrijgbaar in diverse vormen, waardoor je de verlichting perfect kunt aanpassen aan je stijl en behoeften. Traditionele vormen zoals bolvormige, kaarsvormige en globelampen zijn nog steeds populair en bieden een klassieke uitstraling, maar met LED-technologie gaat de diversiteit verder.

Tegenwoordig kunnen LED lampen gemakkelijk worden vervaardigd in unieke vormen, variërend van een fles en een vis tot een vogel en zelfs een theepot. Deze creatieve ontwerpen voegen niet alleen een decoratief element toe aan je verlichting, maar bieden ook de efficiëntie en duurzaamheid van LED-technologie.

Of je nu kiest voor de vertrouwde vormen van vroeger of de verrassende moderne ontwerpen, LED lampen combineren stijl met energiezuinigheid voor een verlichtingsoptie die zowel functioneel als decoratief is. Ontdek de veelzijdigheid van LED en geef jouw ruimte een unieke uitstraling.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Overstap naar LED verlichting in Anna's winkel

Een zakelijke klant uit Maastricht, de eigenaar van een winkel, genaamd Anna, stond voor een uitdaging op het gebied van verlichting in haar bedrijfspand. De bestaande verlichtingssystemen waren niet alleen inefficiënt in energieverbruik, maar vereisten ook frequente vervanging, wat zorgde voor onnodige kosten en verstoring van de bedrijfsactiviteiten. Na grondig onderzoek koos Anna voor de overstap naar LED lampen vanwege de aanzienlijke voordelen op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Na de succesvolle installatie merkte Anna onmiddellijk positieve veranderingen. Het energieverbruik daalde merkbaar, wat resulteerde in aanzienlijke kostenbesparingen op de elektriciteitsrekening. Daarnaast verminderde de noodzaak voor frequente vervanging van lampen, waardoor de operationele kosten werden geoptimaliseerd.

De flexibiliteit van LED lampen, met instelbare lichtkleuren en dimbaarheid, bood een professionele en aanpasbare sfeer in het zakelijke pand. Kortom, de keuze voor LED lampen bleek een strategische en rendabele investering voor Anna's bedrijf in Maastricht, resulterend in verbeterde efficiëntie en een aangenamere werkomgeving.


LED lamp vervangen: tips voor de juiste keuze

Het kiezen van de juiste LED-lamp als vervanging voor je huidige conventionele lamp vereist aandacht voor verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk te weten dat dit per lamp kan verschillen. Begin met het bekijken van de fitting en de vorm van je huidige lamp, om ervoor te zorgen dat de LED-lamp naadloos past.

Om te beoordelen of de nieuwe LED-lamp een gelijkwaardige lichtopbrengst biedt, kijk naar de lichtsterkte in lumen. Als deze vergelijkbaar is, zal de hoeveelheid licht nagenoeg hetzelfde zijn.

Lichtkleur is ook van belang; gloei- en halogeenlampen hebben bijvoorbeeld een kleurtemperatuur van ongeveer 2700 Kelvin.

Het overwegen van deze factoren helpt je de juiste LED-lamp te kiezen die niet alleen qua vorm en fitting overeenkomt, maar ook qua lichtprestaties, waardoor je geniet van efficiënt en sfeervol LED-licht in je ruimte.

Zijn LED lampen ook dimbaar?

Veel LED lampen zijn dimbaar, waardoor je de lichtintensiteit kunt aanpassen aan jouw voorkeuren en de sfeer in de ruimte. Zelfs als je geen specifieke dimmer hebt geïnstalleerd, kun je een dimbare LED lamp gebruiken.

De meeste oudere dimmers kunnen ook LED lampen aan, maar voor het optimale resultaat is het aan te raden een speciale LED dimmer te gebruiken.

Tegenwoordig zijn er ook LED lampen die, net als traditionele gloei- of halogeenlampen, warmer van kleur worden naarmate je ze dimt. Dit fenomeen, bekend als "dim to warm" of "dimtone" LED lampen, draagt bij aan een gezellige sfeer.

Het gebruik van dimbare LED lampen biedt niet alleen flexibiliteit in lichtniveaus, maar ook de mogelijkheid om de gewenste ambiance te creëren in elke ruimte.

Ontdek de veelzijdigheid van dimbare LED verlichting voor een gepersonaliseerde en sfeervolle verlichtingservaring.

Hoeveel energie verbruikt mijn LED lamp en hoeveel licht geeft hij daarmee?

Bij LED lampen is het energieverbruik duidelijk aangegeven op de verpakking. Vroeger werd het wattage van een lap gebruikt als indicatie voor de lichtsterkte, bijvoorbeeld een 60 watt lamp. Tegenwoordig is dit anders.

Het wattage geeft slechts aan hoeveel energie de lamp verbruikt, los van de lichtsterkte. LED lampen worden steeds efficiënter, dus het wattage neemt af terwijl de lichtopbrengst gelijk blijft.

Om te weten hoeveel licht een LED lamp produceert, kijk je naar de lichtsterkte in lumen. Dit staat ook vermeld op de verpakking. Zo kun je eenvoudig de gewenste hoeveelheid licht selecteren, onafhankelijk van het energieverbruik.

Het is een efficiënte manier om helderheid te combineren met energiebesparing en bij te dragen aan een duurzamere verlichtingsoptie. Ontdek de nauwkeurige informatie op de verpakking voor de beste keuze in LED
verlichting.

Lichtkleurtemperaturen en toepassingen

Lichtkleurtemperaturen spelen een cruciale rol bij het kiezen van LED lampen en hebben directe invloed op de sfeer en functionaliteit van de verlichting. Gemeten in kelvin (K), varieert de kleurtemperatuur tussen 1800 K en 8000 K. Een lagere kelvinwaarde duidt op warmer licht, terwijl hogere waarden koeler licht vertegenwoordigen.

Een kleurtemperatuur van 1800 K wordt als heel warm beschouwd, terwijl 8000 K als heel koud wordt ervaren. Populaire keuzes zijn onder andere 2700 K voor sfeervol warm wit licht, ideaal voor thuisgebruik, en 3000 K voor warm wit licht, vaak toegepast in winkels, kantoren en showrooms.

Neutraal wit licht met een kleurtemperatuur van 4000 K is geschikt voor magazijnen en werkplaatsen. Voor situaties waar kleurgetrouwheid belangrijk is, zoals in autospuiterijen en de grafische industrie, wordt 6500 K aanbevolen.

Het begrijpen van lichtkleurtemperaturen helpt bij het maken van weloverwogen keuzes voor diverse toepassingen, waardoor de juiste atmosfeer en functionaliteit worden gecreëerd.

 

TABEL

 

Zijn LED lampen geschikt om buiten te kunnen gebruiken?

LED lampen zijn zeker geschikt voor buitengebruik, maar het is essentieel om te controleren of ze voldoen aan de juiste IP (Ingress Protection) beschermingsgraad. De IP-waarde bestaat uit twee cijfers, waarbij het tweede cijfer specifiek aangeeft hoe goed de LED lamp beschermd is tegen vochtige omstandigheden. Vanaf IP4 wordt een LED lamp op een bepaalde manier beschermd tegen vocht.

Als het tweede cijfer lager is dan 4, betekent dit dat de LED lamp niet geschikt is voor buitengebruik waar blootstelling aan vocht mogelijk is. Echter, zelfs als een LED lamp niet direct bestand is tegen water, kun je deze wel veilig buiten gebruiken door deze in een armatuur te plaatsen dat voldoende bescherming biedt tegen vocht. Controleer altijd de IP-waarde om ervoor te zorgen dat je de juiste LED lampen selecteert voor een duurzaam en veilig gebruik in buitentoepassingen.

Werken alle lampen op 230 volt?

Niet alle lampen opereren op de standaard 230 volt spanning. Het is van essentieel belang dit goed te controleren bij het kiezen van verlichting. Vaak wordt de compatibiliteit met de juiste spanning bepaald door de fitting van de lamp. Sommige lampen, zoals LED lampen, hebben specifieke spanningseisen die kunnen variëren.

Het is belangrijk om te weten dat niet alleen de fitting, maar ook het type lamp invloed heeft op de benodigde spanning. Terwijl veel traditionele gloeilampen en halogeenlampen op 230 volt werken, hebben moderne LED lampen vaak een lagere spanning.

Bij het vervangen van lampen is het raadzaam de specificaties te controleren en indien nodig een elektricien te raadplegen. Zorg ervoor dat de lamp geschikt is voor de elektrische installatie in jouw ruimte om veiligheid en optimale prestaties te garanderen.

Glas versus kunststof: de keuze voor LED lampen uitgelegd

De keuze tussen glas en kunststof als materiaal voor LED lampen is een belangrijk aspect bij het selecteren van verlichting. Steeds vaker zien we lampen met glazen behuizingen, en hoewel glas esthetisch vaak als mooier wordt ervaren, heeft kunststof zijn eigen voordelen. Kunststof is vaak beter bestand tegen stoten en impact, wat het duurzamer maakt, vooral in omgevingen waar kwetsbare verlichting een risico kan lopen.

Zowel LED lampen in glas als kunststof zijn beschikbaar in matte en heldere varianten. De keuze tussen deze materialen en afwerkingen hangt af van individuele voorkeuren en de specifieke toepassingen in de ruimte. Het is belangrijk om zowel het visuele aspect als de praktische overwegingen in overweging te nemen bij het kiezen van LED lampen voor een optimale combinatie van stijl en functionaliteit.

Alle voordelen van Led lampen op een rij:

 • Energie-efficiëntie: LED lampen besparen tot wel 90% energie in vergelijking met traditionele lampen.
 • Lange Levensduur: LED lampen gaan aanzienlijk langer mee, wat resulteert in minder frequent vervangen.
 • Milieuvriendelijk: Lagere CO2-uitstoot draagt bij aan een verminderde ecologische voetafdruk.
 • Diverse Fittingen: Beschikbaar met verschillende fittingen zoals E27, GU10, G5,3 voor flexibele toepassingen.
 • Dimbaar Optie: Veel LED lampen zijn dimbaar, waardoor je de lichtintensiteit naar wens kunt aanpassen.
 • Buiten Toepasbaar: Met de juiste IP-beschermingsgraad zijn LED lampen geschikt voor buitengebruik.
 • Lichtkleurvariëteit: Keuze uit diverse lichtkleurtemperaturen, van warm wit tot daglicht, voor verschillende sferen.
 • Glas of Kunststof Optie: Beschikbaar in zowel glazen als kunststof behuizingen, elk met hun eigen voordelen.
 • Lage Warmteafgifte: LED lampen worden minder warm, wat veiliger is en energieverspilling minimaliseert.
 • Efficiënte Innovaties: Voortdurende verbeteringen maken LED lampen efficiënter, met lager wattage en behoud van lichtopbrengst.