B22D Led Lampen

B22D LED lampen bieden een energiezuinige en duurzame verlichting oplossing voor zowel huishoudelijk als commercieel gebruik. Met een breed scala aan kleurtemperaturen, dimbare opties en diverse vormen, zijn deze lampen perfect voor elke omgeving. Bespaar tot 90% op uw energierekening en geniet van een langere levensduur met B22D LED lampen. Ideaal voor binnen- en buitengebruik, zorgen B22D LED lampen voor heldere, efficiënte verlichting in elke situatie.

Producten 1-24 van 89

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Bailey LED Party G45 B22d 1W 70lm 828
  1W
  |
  IP44
  BAILEY ledlamp, wit, le 70mm, diam 45mm, energie-efficiëntieklasse A+  
  € 2,84 € 2,35 As low as € 2,76
 2. PHILIPS MAS LED SOX M 2.5Klm 18W 840 B22 FR
  18W
  Philips led-lamp TrueForce  
  € 59,44 € 49,12 As low as € 58,25
 3. Bailey LED Party G45 B22d 1W 70lm 865
  1W
  |
  IP44
  BAILEY ledlamp, wit, le 70mm, diam 45mm, energie-efficiëntieklasse A+  
  € 2,84 € 2,35 As low as € 2,76
 4. Bailey LED Party G45 B22d 1W Yellow
  1W
  |
  IP44
  BAILEY ledlamp, geel, le 70mm, diam 45mm, energie-efficiëntieklasse A+  
  € 2,84 € 2,35 As low as € 2,76
 5. Bailey LED Party G45 B22d 1W Green
  1W
  |
  IP44
  BAILEY ledlamp, groen, le 70mm, diam 45mm, energie-efficiëntieklasse A+  
  € 2,84 € 2,35 As low as € 2,76
 6. Bailey LED Party G45 B22d 1W Blue
  1W
  |
  IP44
  BAILEY ledlamp, bl, le 70mm, diam 45mm, energie-efficiëntieklasse A+  
  € 2,84 € 2,35 As low as € 2,76
 7. Bailey EcoPack LED Party G45 B22d 1W Green Bulk
  1W
  |
  IP44
  BAILEY ledlamp, groen, le 70mm, diam 45mm, energie-efficiëntieklasse A+  
  € 2,61 € 2,16 As low as € 2,54

Producten 1-24 van 89

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat bespaar ik met B22D Led lampen?

B22D LED lampen verbruiken veel minder energie in vergelijking met de vroegere B22D gloei- of halogeenlampen. De besparing kan oplopen tot ongeveer 90%, wat aanzienlijk is en je jaarlijks veel geld kan besparen. Deze efficiëntie betekent dat je energierekening aanzienlijk lager zal zijn, wat zowel goed is voor je portemonnee als voor het milieu.

Daarnaast gaan B22D LED lampen veel langer mee. Afhankelijk van het type en model variëren de branduren tussen de 15.000 en 40.000, terwijl conventionele B22D lampen vaak maar ongeveer 2.000 branduren hadden. Dit betekent dat je minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen, wat niet alleen geld bespaart, maar ook tijd omdat je de lampen minder vaak hoeft te vervangen.

Een groot voordeel van B22D LED lampen is dat ze veel minder warm worden. Dit verkleint de kans om jezelf eraan te branden en vermindert het risico op brand in huis of bedrijf. Hierdoor zijn LED lampen niet alleen energiezuinig, maar ook veiliger in gebruik.

Daarnaast hoeven B22D LED lampen niet op te warmen; ze geven direct 100% licht zodra je ze aanzet. Dit is vooral handig in situaties waar je meteen helder licht nodig hebt, zoals in werkruimtes of tijdens het koken.

In het kort, door over te stappen op B22D LED lampen bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar geniet je ook van de voordelen van een langere levensduur, minder warmteontwikkeling en direct helder licht.

Kleurtemperatuur van B22D Led lampen en de verschillende toepassingen hiervan

B22D LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, wat verwijst naar de kleur van het licht. Dit maakt ze veelzijdig voor diverse toepassingen.

Tussen de 1800 en 2400 Kelvin bevindt zich extreem warm wit licht. Deze kleurtemperatuur heeft een zeer warme uitstraling en wordt veel gebruikt in de horeca en thuissituaties. De warme sfeer die deze B22D LED lampen creëren, maakt ze ideaal voor gezellige en intieme omgevingen.

Tussen de 2400 en 2800 Kelvin valt extra warm wit licht. Dit is een standaard warm witte uitstraling die we vaak tegenkomen in sfeervolle ruimtes zoals woonkamers, restaurants en sfeervolle bedrijfsruimtes. Deze kleurtemperatuur is perfect voor het creëren van een aangename en uitnodigende sfeer.

3000 Kelvin geeft nog steeds warm wit licht, maar met een iets koelere tint. B22D LED lampen met deze kleurtemperatuur worden vaak gebruikt in winkels en kantoren. Voor thuisgebruik kan deze kleur soms te kil aanvoelen, maar het is ideaal voor ruimtes waar helder en toch warm licht nodig is.

4000 Kelvin is neutraal wit licht, zonder warme ondertoon. Dit type licht wordt voornamelijk zakelijk toegepast, zoals in kantoren en werkruimtes. B22D LED lampen met 4000 Kelvin zijn minder geschikt voor gezellige ruimtes, maar zijn wel functioneel en bevorderen productiviteit.

6500 Kelvin is daglicht wit. Dit type licht wordt zelden gebruikt in woonomgevingen vanwege de zeer heldere en koele uitstraling. B22D LED lampen met een kleurtemperatuur van 6500 Kelvin worden voornamelijk toegepast op plekken waar kleurechtheid belangrijk is, zoals bij productinspectie of in laboratoria.

Door de juiste kleurtemperatuur te kiezen voor je B22D LED lampen, kun je de gewenste sfeer en functionaliteit in elke ruimte creëren.

Kunnen B22D Led lampen gedimd worden?

B22D LED lampen zijn verkrijgbaar in zowel dimbare als niet-dimbare varianten. Als u een B22D LED lamp zoekt die u niet gaat dimmen, hoeft u zich geen zorgen te maken over deze specificatie. In dat geval kunt u zowel dimbare als niet-dimbare B22D LED lampen gebruiken zonder problemen.

Als u echter van plan bent om uw B22D LED lampen te dimmen, is het belangrijk om te weten hoe dit op de juiste manier kan. In de meeste gevallen kunnen B22D LED lampen worden gedimd met een standaard dimmer in de muur. U kunt dan het totale vermogen van de B22D LED lampen optellen om te bepalen welke LED dimmer u nodig heeft. Het is echter belangrijk om te weten dat dit niet bij elke B22D LED lamp werkt. Sommige B22D LED lampen kunnen maar een bepaald aantal keer op een specifieke dimmer worden toegepast. Als u meer lampen aansluit dan aanbevolen, kan de dimfunctie mogelijk niet goed werken.

Daarnaast zijn er tegenwoordig steeds meer B22D LED lampen die dimbaar zijn via Wifi, Bluetooth en Casambi. Deze moderne dimtechnieken zijn zeer stabiel en vereisen geen wanddimmers. U kunt al uw B22D LED lampen eenvoudig dimmen via een app op uw smartphone. Dit biedt extra gemak en flexibiliteit in het aanpassen van de verlichting.

Of u nu kiest voor traditionele wanddimmers of moderne draadloze oplossingen, het is altijd belangrijk om de specificaties van de B22D LED lampen en dimmers goed te controleren om een optimale dimervaring te garanderen.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Huishoudwinkel in het juiste licht met B22D LED lampen

Jan, de eigenaar van een huishoudwinkel in Nijmegen, had een probleem. De verlichting in zijn winkel was oud en inefficiënt, waardoor zijn energierekening de pan uitrees. Bovendien moesten de lampen vaak vervangen worden, wat veel tijd en geld kostte. Jan besloot om advies in te winnen bij Hollandlamp.

Het team van Hollandlamp raadde Jan aan om over te stappen op B22D LED lampen. Ze legden uit dat deze lampen tot 90% energie besparen en een levensduur hebben van 15.000 tot 40.000 branduren. Hierdoor zou Jan niet alleen geld besparen op zijn energierekening, maar ook minder vaak de lampen hoeven te vervangen.

Jan volgde hun advies op en verving alle oude lampen in zijn winkel door B22D LED lampen. Het resultaat was verbluffend. Zijn energierekening daalde aanzienlijk, en de winkel werd helderder verlicht, wat de presentatie van de producten verbeterde. Dankzij Hollandlamp en de B22D LED lampen kon Jan zijn winkel efficiënter en klantvriendelijker maken.


Wat zijn de verschillen tussen de B22D Led lampen?

B22D LED lampen zijn in veel verschillende soorten verkrijgbaar, wat een breed scala aan keuzes biedt voor elke behoefte. Het grootste verschil zit hem uiteraard in de lichtkleur en of de B22D LED lampen gedimd kunnen worden. Deze aspecten zijn eerder behandeld. Andere belangrijke verschillen zijn onder andere het materiaal van de lamp. B22D LED lampen kunnen gemaakt zijn van glas of kunststof. Kunststof maakt de lampen minder kwetsbaar, terwijl glas juist voor meer glinsteringen kan zorgen. Daarnaast is er de keuze tussen mat of helder glas, wat invloed heeft op de uitstraling van het licht.

De lichtsterkte is ook een cruciaal verschil tussen de B22D LED lampen. Dit wordt uitgedrukt in lumen. Hoe meer lumen een lamp heeft, hoe meer licht deze geeft. Dit is een verandering ten opzichte van vroeger, toen de lichtsterkte vaak werd aangegeven in watt, zoals 25, 40, 60, 75 en 100 watt. Het wennen aan lumen als maatstaf kan even duren, maar het geeft een nauwkeuriger beeld van de daadwerkelijke lichtopbrengst.

Daarnaast zijn er verschillende vormen van B22D LED lampen. Enkele populaire vormen zijn kaarslampen, reflectorlampen, kogellampen en PAR lampen. Deze diversiteit in vorm maakt het mogelijk om een lamp te kiezen die perfect past bij de stijl en functionaliteit van uw ruimte.

Een trend die steeds vaker te zien is, zijn de B22D filament LED lampen. Deze lampen hebben een of meerdere filament lijnen die eruitzien als de traditionele gloeidraad. Dit maakt ze een uitstekende vervanger voor de klassieke B22D gloeilampen, omdat ze dezelfde nostalgische uitstraling combineren met de voordelen van LED technologie.

Kortom, B22D LED lampen bieden veel variatie in lichtkleur, materiaal, lichtsterkte, vorm en stijl, waardoor er altijd wel een passende oplossing is voor uw verlichtingsbehoeften.

Welke B22D Led lampen vervangt mijn conventionele B22D lichtbron?

Waar we vroeger op basis van het lampvermogen wisten hoeveel licht een lamp geeft, is dat bij B22D LED lampen veranderd. Nu wordt de lichtopbrengst weergegeven in lumen. Hoe meer lumen een B22D LED lamp geeft, hoe meer licht deze produceert. Dit is de beste manier om de juiste vervanging te vinden voor uw conventionele B22D lichtbron.

Bij diverse B22D LED lampen wordt aangegeven hoeveel watt ze verbruiken en welke conventionele lampen ze vervangen. Dit kan u een idee geven van de lichtopbrengst. Omdat B22D LED lampen ongeveer 90% energie besparen, kunt u inschatten dat een B22D LED lamp van 6 watt ongeveer een gloeilamp van 60 watt vervangt. Met andere woorden, vermenigvuldig het wattage van de B22D LED lamp met 10 om te bepalen welke wattage gloeilamp deze vervangt.

Om echter precies te weten welke B22D LED lamp uw conventionele lichtbron vervangt, is het beter om naar de lumen te kijken in plaats van wattage. Lumen vertelt u exact hoeveel licht de B22D LED lamp geeft, wat zorgt voor een nauwkeurige vervanging van uw oude lamp. Zo kunt u de juiste keuze maken en genieten van efficiënte, heldere verlichting.

Kunnen B22D Led lampen buiten worden toegepast?

B22D LED lampen kunnen buiten worden toegepast, mits de lamp zelf geschikt is voor buitentoepassing of het armatuur waarin de B22D LED lamp wordt geplaatst waterdicht is. Het is belangrijk om de IP-beschermingsgraad van de lamp te controleren. Deze beschermingsgraad geeft aan hoe goed de lamp beschermd is tegen stof en vocht.

Bijna elke B22D LED lamp heeft een aangegeven IP-beschermingsgraad. De IP-waarde bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de bescherming tegen stof aan, bijvoorbeeld 2 bij IP20. Dit is in de meeste gevallen niet zo belangrijk voor buitentoepassing. Het tweede cijfer is echter cruciaal, omdat dit aangeeft hoe goed de lamp beschermd is tegen vocht. Bij een IPX0 betekent de 0 dat de lamp niet beschermd is tegen vocht en dus niet geschikt is voor buitengebruik.

Voor buitengebruik moet de B22D LED lamp minimaal een IPX4-bescherming hebben, wat betekent dat de lamp bestand is tegen spatwater. Voor lampen die volledig in de regen en wind staan, is een IPX5 of hoger noodzakelijk. Dit zorgt ervoor dat de lamp goed beschermd is tegen waterstralen en andere weersomstandigheden.

Als de B22D LED lamp niet de benodigde IP-bescherming heeft, kunt u deze nog steeds buiten gebruiken door de lamp in een waterdicht armatuur te plaatsen. Het armatuur moet dan zelf wel de juiste IP-beschermingsgraad hebben om de lamp te beschermen tegen vocht en stof.

Kortom, B22D LED lampen kunnen buiten worden gebruikt, mits de lamp of het armatuur de juiste bescherming biedt tegen de elementen. Controleer altijd de IP-waarde om ervoor te zorgen dat uw verlichting duurzaam en veilig is voor buitentoepassing.

Tien voordelen van B22D LED lampen

 • Energiebesparing tot 90%: B22D LED lampen verbruiken veel minder energie dan traditionele gloeilampen, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op uw energierekening.
 • Lange levensduur: B22D LED lampen gaan veel langer mee, met een levensduur variërend van 15.000 tot 40.000 branduren, vergeleken met slechts 2.000 uur voor conventionele lampen.
 • Direct 100% licht: B22D LED lampen hoeven niet op te warmen en geven direct 100% licht zodra ze worden ingeschakeld.
 • Minder warmteontwikkeling: B22D LED lampen worden veel minder warm dan traditionele lampen, wat de kans op brandwonden en brandgevaar vermindert.
 • Dimbaarheid: Veel B22D LED lampen zijn dimbaar, waardoor u de lichtintensiteit kunt aanpassen aan uw behoeften en sfeer.
 • Diverse kleurtemperaturen: B22D LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, van extreem warm wit (1800-2400K) tot daglicht wit (6500K), voor elke gewenste sfeer en toepassing.
 • Brede toepasbaarheid: Geschikt voor binnen- en buitengebruik, mits de lamp of het armatuur de juiste IP-beschermingsgraad heeft.
 • Veelzijdige vormen: B22D LED lampen zijn beschikbaar in diverse vormen, zoals kaarslampen, reflectorlampen, kogellampen en PAR lampen, passend bij elke stijl en toepassing.
 • Milieuvriendelijk: LED technologie vermindert uw ecologische voetafdruk door lagere energieconsumptie en langere levensduur van de lampen.
 • Filamentopties beschikbaar: B22D LED filament lampen bieden de nostalgische uitstraling van traditionele gloeilampen met de voordelen van moderne LED technologie.