BA15D Led Lampen

Op deze pagina de voordelen van BA15D LED lampen voor heldere verlichting en energiebesparing. BA15D LED lampen zijn de perfecte oplossing voor een scala aan verlichtingsbehoeften, van thuisgebruik tot commerciële toepassingen. Met hun lange levensduur, energiezuinigheid en diverse toepassingsmogelijkheden zijn BA15D LED lampen de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar efficiënte en hoogwaardige verlichting. Leer meer over de vele voordelen van BA15D LED lampen en verbeter uw verlichtingservaring vandaag nog.

Producten 1-24 van 53

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Bailey LED Special Ba15d T18X59 DIM 5W (48W) 600lm 827
  Dimbaar
  |
  5W
  Bailey LED Special Ba15d T18X59 DIM 5W (48W) 600lm 827  
  € 19,51 € 16,12 As low as € 19,12
 2. Bailey LED AR70 Ba15d DIM 12V 7.5W 540lm (50W) 827 25D
  Dimbaar
  |
  8W
  Bailey LED AR70 Ba15d DIM 12V 7.5W 540lm (50W) 827 25D  
  € 46,92 € 38,78 As low as € 45,98
 3. Bailey LED Special Ba15d T28X113 DIM 10W (83W) 1200lm 827
  Dimbaar
  |
  10W
  Bailey LED Special Ba15d T28X113 DIM 10W (83W) 1200lm 827  
  € 23,22 € 19,19 As low as € 22,76

Producten 1-24 van 53

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat bespaar ik met BA15d Led lampen?

BA15D LED lampen bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van de vroegere BA15D gloei- of halogeenlampen. Een van de meest opvallende voordelen is het enorme verschil in energieverbruik. BA15D LED lampen verbruiken namelijk aanzienlijk minder energie, wat resulteert in een besparing van ongeveer 90% ten opzichte van hun traditionele tegenhangers. Deze aanzienlijke besparing kan op jaarbasis aanzienlijk veel geld besparen.

Een ander belangrijk voordeel van BA15D LED lampen is hun langere levensduur. Terwijl conventionele BA15D lampen vaak slechts ongeveer 2.000 branduren hadden, variëren de branduren van LED-lampen meestal tussen de 15.000 en 40.000. Dit betekent minder frequente vervanging van lampen, wat niet alleen geld bespaart, maar ook tijd.

Een bijkomend voordeel van BA15D LED lampen is hun verminderde warmteafgifte. Deze lampen worden veel minder warm dan hun gloei- of halogeen-tegenhangers, waardoor het risico op brandwonden aanzienlijk wordt verminderd. Dit draagt ook bij aan het verminderen van brandrisico's in huis of op de werkplek.

Een ander belangrijk aspect is de directe lichtuitvoer van BA15D LED lampen. In tegenstelling tot traditionele lampen hoeven LED-lampen niet op te warmen en bieden ze direct 100% licht, wat zorgt voor directe helderheid en een efficiëntere verlichtingservaring.

Kortom, de overstap naar BA15D LED lampen biedt niet alleen aanzienlijke energiebesparingen en een langere levensduur, maar ook verbeterde veiligheid en directe verlichting.

Kleurtemperatuur van BA15d Led lampen en de verschillende toepassingen hiervan

BA15D LED lampen zijn niet alleen efficiënt in energieverbruik en duurzaamheid, maar bieden ook een scala aan kleurtemperaturen om aan verschillende behoeften te voldoen. De kleurtemperatuur van een LED lamp wordt uitgedrukt in Kelvin (K) en bepaalt de tint van het licht dat wordt uitgestraald.

Laten we eens kijken naar de verschillende kleurtemperaturen en hun toepassingen:

 • Tussen 1800 en 2400 Kelvin bevindt zich het bereik van extreem warm wit licht. Deze warme uitstraling wordt vaak gewaardeerd in horecagelegenheden en thuisomgevingen vanwege de gezellige sfeer die de BA15D LED lampen creëren.
 • Tussen 2400 en 2800 Kelvin vinden we extra warm wit licht. Dit is een standaard warme kleur die veel wordt gebruikt in sfeervolle ruimtes zoals woningen, restaurants en gezellige bedrijfsruimtes.
 • Bij 3000 Kelvin blijven we in het warm witte spectrum, maar het licht kan iets koeler aanvoelen. BA15D LED lampen met deze kleurtemperatuur zijn vaak te vinden in winkels of kantoren, hoewel ze voor thuisgebruik soms als te kil worden ervaren.
 • Neutraal wit licht wordt geproduceerd bij een kleurtemperatuur van 4000 Kelvin. Dit type licht heeft geen warme uitstraling en wordt voornamelijk zakelijk toegepast vanwege de functionele aard ervan.
 • Tot slot, bij 6500 Kelvin, vinden we daglicht wit licht. Deze kleurtemperatuur wordt zelden gebruikt voor algemene verlichting vanwege het koele, bijna blauwachtige licht dat het produceert. BA15D LED lampen met deze kleurtemperatuur worden voornamelijk toegepast waar kleurweergave van producten van cruciaal belang is, zoals bij productcontrole.

Kortom, de kleurtemperatuur van BA15D LED lampen varieert om aan diverse verlichtingsbehoeften te voldoen, van gezellige sfeerverlichting tot functionele zakelijke toepassingen.

Kunnen BA15d Led lampen gedimd worden?

BA15D LED lampen bieden zowel dimbare als niet-dimbare opties, waardoor ze geschikt zijn voor diverse verlichtingsbehoeften. Als dimmen niet op uw agenda staat, hoeft u zich niet te richten op deze specificatie bij het kiezen van uw BA15D LED lamp. In dat geval kunt u zowel dimbare als niet-dimbare BA15D LED lampen gebruiken.

Als u echter van plan bent om te dimmen, is het belangrijk om te begrijpen hoe de BA15D LED lamp gedimd kan worden. In de meeste gevallen kunnen BA15D LED lampen gedimd worden met een standaard dimmer in de muur. U kunt vaak het totale vermogen van de LED lampen bij elkaar optellen om te bepalen welke dimmer geschikt is. Het is echter belangrijk op te merken dat dit niet altijd het geval is. Sommige BA15D LED lampen kunnen slechts een beperkt aantal keren gedimd worden met een bepaalde dimmer. Het overschrijden van dit aantal kan resulteren in een verminderde dimfunctionaliteit.

Moderne BA15D LED lampen worden steeds vaker gedimd via geavanceerde technologieën zoals Wifi, Bluetooth en Casambi. Met deze stabiele dimtechnieken heeft u geen dimmers aan de wand meer nodig. In plaats daarvan kunt u alle BA15D LED lampen eenvoudig dimmen met behulp van een app op uw smartphone of tablet.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Betere werkplaats verlichting door BA15D LED lampen

Joeri, een metselaar uit Apeldoorn, had problemen met de verlichting in zijn werkplaats. De oude gloeilampen waren niet alleen energieverslindend, maar ook de lichtopbrengst was niet voldoende om veilig en efficiënt te werken. Hij besloot contact op te nemen met Hollandlamp voor advies.

Na een grondige inspectie van Joeri's werkruimte, adviseerde Hollandlamp hem om over te stappen op BA15D LED lampen vanwege hun energiezuinigheid en heldere verlichting. Joeri was onder de indruk van het professionele advies en besloot de aanbeveling op te volgen.

De overstap naar BA15D LED lampen bleek een schot in de roos voor Joeri. Niet alleen bespaarde hij aanzienlijk op zijn energierekening, maar de heldere verlichting verbeterde ook de veiligheid en productiviteit op de werkplaats. Joeri kon nu met vertrouwen en gemak zijn werk uitvoeren, dankzij het deskundige advies van Hollandlamp.


Wat zijn de verschillen tussen de BA15d Led lampen?

BA15D LED lampen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan varianten, met verschillen die verder gaan dan alleen de lichtkleur en dimbaarheid, zoals eerder besproken. Andere belangrijke onderscheidende kenmerken zijn onder meer het materiaal van het glas, waarbij zowel glas als kunststof opties beschikbaar zijn. Kunststof biedt meer duurzaamheid, terwijl glas vaak een betere glinsteringseffect geeft. Bovendien kunt u kiezen tussen mat of helder glas, afhankelijk van uw voorkeur.

Een ander belangrijk verschil is de lichtsterkte, uitgedrukt in lumen. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder het licht. Deze nieuwe meting kan voor sommigen even wennen zijn, gezien het vroeger werd uitgedrukt in wattages zoals 15, 25, 40, 60 en 100 watt.

BA15D LED lampen zijn er ook in verschillende vormen, waaronder kaarslampen, kogellampen en staaflampen. Vooral de BA15D staaflampen kunnen lastig te vervangen zijn vanwege hun compacte vorm, die vaak nauw aansluit bij het armatuur. Hierbij is het belangrijk dat de vervangende LED BA15D lamp ook compact genoeg is. Klanten hebben dus een ruime keuze uit diverse vormen.

Een opvallende trend is de opkomst van BA15D filament LED lampen. Deze lampen bevatten één of meerdere filamentlijnen die lijken op de traditionele gloeidraden. Als je op zoek bent naar een goede vervanger voor een BA15D gloeilamp, zijn de filament LED lampen een uitstekende keuze.

Welke BA15d Led lampen vervangt mijn conventionele BA15d lichtbron?

Bij het vervangen van conventionele BA15d lichtbronnen door BA15D LED lampen, is het belangrijk om te begrijpen hoe de lichtopbrengst wordt gemeten en hoe deze zich verhoudt tot traditionele wattages. Vroeger waren we gewend om de lichtopbrengst te associëren met het vermogen van de lamp, maar bij LED lampen wordt dit nu weergegeven in lumen. Hoe meer lumen een BA15d LED lamp produceert, hoe helderder het licht.

Sommige BA15d LED lampen vermelden ook het wattage van de lamp die ze vervangen, waardoor het makkelijker wordt om een inschatting te maken van de lichtopbrengst. Bijvoorbeeld, een BA15d LED lamp van 2,5 watt kan een gloeilamp van 25 watt vervangen, aangezien LED lampen ongeveer 90% minder energie verbruiken. Je kunt ook het wattage van de LED lamp vermenigvuldigen met 10 om een ruwe schatting te krijgen van het wattage van de traditionele gloeilamp die het vervangt.

Echter, voor een nauwkeurige vergelijking is het beter om naar het aantal lumen van de BA15d LED lamp te kijken. Dit geeft een directe indicatie van de hoeveelheid licht die de lamp produceert. Door te focussen op lumen in plaats van wattage, kun je een beter beeld krijgen van de daadwerkelijke helderheid van de BA15d LED lamp.

Kortom, bij het vervangen van conventionele BA15d lichtbronnen door LED lampen is het raadzaam om te kijken naar het aantal lumen voor een nauwkeurige inschatting van de lichtopbrengst en om de energie-efficiëntie van LED technologie ten volle te benutten.

Kunnen BA15d Led lampen buiten worden toegepast?

BA15D LED lampen kunnen zeker buiten worden toegepast, maar het is belangrijk om te controleren of de specifieke LED lamp geschikt is voor buitengebruik, of dat het armatuur waarin de lamp wordt geplaatst waterdicht is. Hier leggen we uit hoe dat werkt.

Bijna elke BA15D LED lamp heeft een aanduiding van de IP-beschermingsgraad. Neem bijvoorbeeld IP20. Het eerste getal (2) geeft aan hoe de lamp beschermd is tegen stof, wat meestal niet zo relevant is. Het tweede getal, in dit geval 0, geeft aan hoe de lamp beschermd is tegen vocht. Bij IPX0 geeft de 0 aan dat de lamp niet beschermd is tegen vocht en dus niet geschikt is voor buitengebruik. Vanaf IPX4 is er bescherming tegen vocht, maar voor volledige blootstelling aan regen en wind is minimaal IPX5 nodig.

Als de BA15D LED lamp niet de vereiste bescherming heeft, kan deze nog steeds buiten worden gebruikt, maar dan wel in een armatuur dat de juiste bescherming biedt. Ook deze armaturen moeten voldoen aan de IP-beschermingsgraadvereisten.

Kortom, bij het toepassen van BA15D LED lampen buiten is het essentieel om te letten op de IP-beschermingsgraad om ervoor te zorgen dat ze goed beschermd zijn tegen vocht en geschikt zijn voor de buitenomgeving.

Tien voordelen van BA15D LED lampen

 • Energiezuinig: BA15D LED lampen besparen tot wel 90% energie in vergelijking met conventionele lampen.
 • Lange levensduur: Met een gemiddelde levensduur van 15.000 tot 40.000 branduren gaan BA15D LED lampen veel langer mee dan traditionele lampen.
 • Milieuvriendelijk: Door hun energie-efficiëntie verminderen BA15D LED lampen de CO2-uitstoot en dragen ze bij aan een groenere toekomst.
 • Veiligheid: Door hun lagere warmteafgifte verminderen BA15D LED lampen het risico op brandwonden en brandgevaar.
 • Directe verlichting: BA15D LED lampen geven direct 100% licht, zonder opwarmtijd, voor directe helderheid.
 • Dimbaarheid: Veel BA15D LED lampen zijn dimbaar, waardoor u de helderheid naar wens kunt aanpassen voor de gewenste sfeer.
 • Breed assortiment: BA15D LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, vormen en stijlen om aan diverse verlichtingsbehoeften te voldoen.
 • Weerbestendigheid: Met de juiste IP-beschermingsgraad kunnen BA15D LED lampen veilig buiten worden gebruikt, zelfs onder verschillende weersomstandigheden.
 • Kostenbesparend: Hoewel de initiële kosten iets hoger kunnen zijn, bespaart u op lange termijn geld dankzij de energiebesparing en langere levensduur van BA15D LED lampen.
 • Eenvoudige vervanging: BA15D LED lampen zijn eenvoudig te vervangen, waardoor u snel kunt profiteren van de voordelen van LED-verlichting zonder ingrijpende aanpassingen.