Led TL Buizen

Ontdek de recente ontwikkeling in verlichting met onze LED TL buizen. Van energiezuinigheid tot flexibele toepassingen bieden onze LED TL buizen een moderne en duurzame verlichtingsoplossing.

Bespaar op energiekosten, verminder onderhoud en optimaliseer de lichtkwaliteit. Leer meer over de voordelen van LED TL buizen voor verschillende behoeften. Upgrade vandaag nog naar innovatieve LED-verlichting en geniet van helderheid, efficiëntie en langdurige prestaties

Categorieen

Producten 1-24 van 505

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. PHILIPS MAS LEDtube 600mm HO 8W830 T8 PHILIPS MAS LEDtube 600mm HO 8W830 T8  
  € 10,25 € 8,47 As low as € 9,99
 2. PHILIPS MAS LEDtube 600mm HO 8W840 T8 PHILIPS MAS LEDtube 600mm HO 8W840 T8  
  € 10,25 € 8,47 As low as € 9,99
 3. PHILIPS MAS LEDtube 600mm HO 8W865 T8 PHILIPS MAS LEDtube 600mm HO 8W865 T8  
  € 10,25 € 8,47 As low as € 9,99

Producten 1-24 van 505

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

De voordelen van LED TL buizen voor duurzame verlichting

Ontdek de vele voordelen van LED TL buizen voor een efficiënte en duurzame verlichting. Met een indrukwekkende energiebesparing tot wel 75% verminder je niet alleen het gebruik van de TL buis, maar ook van het voorschakelapparaat. Deze buizen gaan langer mee, wat resulteert in minder onderhoudskosten en een lagere behoefte aan vervanging.

Een extra pluspunt van LED TL buizen is de beperkte warmte-uitstoot. In vergelijking met traditionele TL buizen stralen ze aanzienlijk minder ongewenste warmte uit, waardoor je niet alleen een comfortabelere omgeving creëert, maar ook de algehele energie-efficiëntie verbetert.

Bovendien minimaliseert het doelgerichte lichtontwerp van LED TL buizen het reflectieverlies. Door onder een hoek naar beneden te stralen, wordt onnodig verlies van licht door reflectie geminimaliseerd.

Maak de overstap naar LED TL buizen voor directe energiebesparingen en een langdurige, onderhoudsarme verlichtingsoplossing voor een groenere toekomst.

Naar LED TL buizen: vervangen en kiezen met slimme tips

Bij de overstap van conventionele TL-buizen naar LED TL-buizen zijn enkele cruciale overwegingen van belang. Indien je een starter gebruikt, is het raadzaam een LED TL-buis aan te schaffen met bijbehorende LED starter.

Voor systemen zonder starter, oftewel met een elektronisch voorschakelapparaat, bestaan er twee opties: je kunt LED TL-buizen kopen die direct op het voorschakelapparaat passen, of je kunt het voorschakelapparaat verwijderen en opteren voor LED TL-buizen die rechtstreeks op 230 volt kunnen worden aangesloten.

Bij T8-buizen correspondeert de lengte met het lampvermogen. Bijvoorbeeld vervangt een 120 cm LED TL-buis een 36 watt TL-buis, terwijl een 150 cm LED TL-buis geschikt is als 58 watt vervanger. Voor T5 LED TL-buizen van 145 cm geldt dat ze kunnen fungeren als vervanger voor 35, 49, of 80 watt. Het is essentieel om hierop te letten om een soepele overgang naar energiezuinige LED-verlichting te realiseren.

Lichtkleuren voor LED TL buizen: ontdek de ideale toepassingen

Leer welke lichtkleuren passend zijn voor diverse toepassingen met LED TL buizen. De meest gangbare lichtkleuren zijn 3000K (warm wit licht), 4000K (neutraal wit licht) en 6500K (daglicht wit).

 • 3000K - Warm Wit Licht:
  De lichtkleur 3000K wordt vaak toegepast in omgevingen waar een warme en uitnodigende sfeer gewenst is. Denk hierbij aan winkels, showrooms en scholen. Het zachte, warme licht creëert een aangename ambiance en zorgt voor een comfortabele verlichting in deze ruimtes.
 • 4000K - Neutraal Wit Licht:
  Voor situaties waar helder werklicht essentieel is, is 4000K de ideale keuze. Deze neutraal witte lichtkleur wordt vaak gebruikt in werkplaatsen, magazijnen en zakelijke ruimtes. Het biedt een evenwichtige verlichting die ideaal is voor taken waarbij nauwkeurigheid en concentratie belangrijk zijn.
 • 6500K - Daglicht Wit:
  Met een lichtkleur van 6500K wordt daglicht wit gecreëerd. Hoewel het soms wordt gebruikt in werkplaatsen, wordt het vaak als te wit/blauw ervaren. Toch is 6500K ideaal in ruimtes waar kleurbeoordeling cruciaal is, zoals in de grafische industrie of een autospuiterij. Het biedt een heldere, natuurlijke verlichting voor situaties waarin kleurnauwkeurigheid van groot belang is.

Kies de juiste lichtkleur die past bij jouw specifieke behoeften en creëer een optimale verlichtingsomgeving met LED TL buizen.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Duurzame verlichting door LED TL buizen in winkel

Eenmaal gefrustreerd door de frequente vervanging van conventionele TL buizen, besloot Maria, eigenaar van een klein bedrijf in Groningen, over te stappen op LED TL buizen. De constante zorgen over uitval en de kosten voor nieuwe buizen werden een bron van ergernis.

Nadat Hollandlamp haar adviseerde over de overstap naar LED TL buizen merkte Maria onmiddellijk een positieve verandering. De langere levensduur van de LED buizen verminderde niet alleen de onderhoudskosten, maar creëerde ook een stabielere en efficiëntere verlichtingsomgeving.

Het heldere licht van de LED TL buizen verbeterde de sfeer in haar winkel, waardoor de producten beter zichtbaar werden. Bovendien droeg de energiezuinigheid van de LED TL buizen bij aan aanzienlijke besparingen op de energierekening.

Maria was niet alleen tevreden met de oplossing voor haar verlichtingsprobleem, maar ontdekte ook de vele voordelen van duurzame LED-verlichting voor haar bedrijf.


Hebben LED TL buizen een starter nodig?

LED TL buizen hebben in principe geen starter nodig. Of een starter vereist is, hangt af van de toepassing in een bestaand armatuur. Als een starter noodzakelijk blijkt te zijn, fungeert de meegeleverde LED starter eigenlijk als een eenvoudige doorverbinder. Zonder deze doorverbinder zal de LED TL buis niet functioneren in een armatuur waar voorheen een traditionele TL buis werd gebruikt.

De innovatieve technologie van LED TL buizen elimineert de noodzaak van een fysieke starter, waardoor ze efficiënter en onderhoudsvriendelijker zijn. De LED starter die wordt meegeleverd, dient puur als een brug tussen het armatuur en de buis, waardoor de overgang naar energiezuinige LED-verlichting soepel verloopt. Kies voor gemak en besparing met LED TL buizen, waarbij de noodzaak van een traditionele starter tot het verleden behoort.

Zijn LED TL buizen dimbaar?

Sommige LED TL buizen zijn dimbaar, maar het merendeel is dat niet. Het dimmen van een LED TL buis werkt vaak niet op dezelfde manier als bij traditionele TL buizen. Echter, wij bieden dimbare LED TL buizen die draadloos bedienbaar zijn, waardoor je de verlichting eenvoudig kunt aanpassen naar jouw voorkeur.

Hoewel het dimmen van LED TL buizen niet ingewikkeld is, is het raadzaam om goed geïnformeerd te worden over de mogelijkheden.

Met draadloos bedienbare dimbare LED TL buizen bieden wij een moderne oplossing voor flexibele verlichting. Wil je de mogelijkheden ontdekken en meer te weten komen over hoe je LED TL buizen kunt dimmen?

Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies en maak je verlichtingservaring compleet met onze innovatieve oplossingen.

LED TL buizen: diverse lengtes voor energiezuinige verlichting

Verken de verscheidenheid aan beschikbare lengtes van LED TL buizen, die een energiezuinig alternatief vormen voor conventionele TL verlichting. LED TL buizen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, die in feite overeenkomen met de maten van traditionele TL buizen. Hoewel niet alle afmetingen beschikbaar zijn, zijn de meest gangbare lengtes de 120 cm LED TL buis, ter vervanging van een 36 watt TL buis, en de 150 cm LED TL buis, die een krachtige vervanger is voor de 58 watt TL buis.

Of je nu een compacte ruimte hebt die geschikt is voor de 120 cm variant, of een grotere omgeving waar de 150 cm buis beter past, LED TL buizen bieden flexibiliteit en energie-efficiëntie. Ontdek de beschikbare lengtes en upgrade jouw verlichting naar de moderne standaard met LED TL buizen.

Lumen: cruciale factor bij LED TL buizen

Lumen, de maatstaf voor de lichtopbrengst van LED TL buizen, speelt een cruciale rol bij het kiezen van de juiste verlichting. Het aantal lumen geeft aan hoeveel licht een LED TL buis produceert.

Het is essentieel om te begrijpen dat een LED TL buis met 3700 lumen een uitstekende vervanger kan zijn voor een 58 watt TL buis, ook al geeft deze minder dan de vaak ruim 5000 lumen van de conventionele TL buis.

Dit verschil wordt verklaard door het feit dat een traditionele TL buis licht rondom uitstraalt, wat leidt tot aanzienlijk lichtverlies door reflectie. In tegenstelling hiermee straalt een LED TL buis het licht onder een smallere hoek naar beneden, waardoor er nauwelijks sprake is van reflectie lichtverlies.

Belangrijk om te weten is dat het wattage alleen aangeeft hoeveel energie de LED TL buis verbruikt en niet direct iets zegt over de lichtopbrengst in lumen. Maak een weloverwogen keuze en begrijp de nuances van lumen bij het overstappen naar energiezuinige LED TL buizen.

Zijn LED TL buizen geschikt voor gebruik buiten?

LED TL buizen zijn geschikt voor gebruik buiten, op voorwaarde dat ze worden geplaatst in een armatuur dat voldoende bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Het is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat het armatuur waarin de LED TL buizen worden geïnstalleerd, specifiek ontworpen is om de impact van weerselementen te weerstaan.

In vergelijking met traditionele TL verlichting bieden LED TL buizen voordelen zoals energiezuinigheid en een langere levensduur. Hierdoor kunnen ze een geschikte keuze zijn voor buitenverlichting, bijvoorbeeld op terrassen, in tuinen of bij ingangen van gebouwen.

Zorg ervoor dat het armatuur een passende bescherming biedt tegen regen, wind en andere weersomstandigheden om een optimale prestatie en duurzaamheid van de LED TL buizen te waarborgen.

Ontdek de mogelijkheden van LED TL buizen voor buitenverlichting en geniet van de voordelen van energie-efficiënte verlichting.

Efficiënte stralingshoek voor optimaal licht

De stralingshoek is een belangrijk aspect bij LED TL buizen, en het bepaalt onder welke hoek het licht wordt uitgestraald. In tegenstelling tot conventionele TL buizen, die licht rondom verspreiden, hebben LED buizen een specifieke stralingshoek, meestal tussen de 160 en 200 graden.

Deze hoek zorgt ervoor dat het licht gericht naar beneden wordt uitgestraald.

Het voordeel van deze gerichte stralingshoek is dat er nauwelijks sprake is van reflectieverlies. In vergelijking met traditionele TL buizen, waarbij veel licht verloren gaat door reflectie, komt al het licht dat wordt geproduceerd door de LED TL buis direct op de vloer terecht. Dit resulteert in een efficiënte verlichting met minimale verspilling.

Ontdek de voordelen van de specifieke stralingshoek bij LED TL buizen en geniet van geoptimaliseerde verlichting in diverse toepassingen.

Alle voordelen op een rij: 

 • Energiezuinigheid: LED TL buizen besparen tot wel 75% energie, wat resulteert in lagere energiekosten.
 • Lange levensduur: Met een langere levensduur verminderen LED TL buizen de behoefte aan frequente vervanging, wat kosten en onderhoud minimaliseert.
 • Diverse lichtkleuren: LED TL buizen zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren, waaronder 3000K, 4000K, en 6500K, geschikt voor diverse toepassingen.
 • Geen starter nodig: In tegenstelling tot traditionele TL buizen hebben LED TL buizen over het algemeen geen starter nodig, waardoor installatie eenvoudiger wordt.
 • Dimbare opties: Er zijn dimbare LED TL buizen beschikbaar voor flexibele lichtregeling, waardoor de sfeer aangepast kan worden aan de behoeften.
 • Geschikt voor buiten: LED TL buizen kunnen buiten worden gebruikt, mits geplaatst in armaturen die bestand zijn tegen weersomstandigheden.
 • Efficiënte stralingshoek: De specifieke stralingshoek van LED TL buizen (meestal tussen 160 en 200 graden) minimaliseert reflectieverlies en optimaliseert de lichtopbrengst.
 • Lumen als maatstaf: Lumen, de maatstaf voor lichtopbrengst, geeft consumenten de mogelijkheid om nauwkeurig de gewenste hoeveelheid licht te kiezen.
 • Flexibele lengtes: LED TL buizen zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, waaronder veelvoorkomende maten zoals 120 cm en 150 cm, voor diverse toepassingen.
 • Milieuvriendelijk: Door hun energie-efficiëntie dragen LED TL buizen bij aan een verminderde ecologische voetafdruk en een groenere verlichtingsoplossing.