T5 Led TL 55 cm

Ontdek de voordelen van T5 LED TL 55 cm buizen voor efficiënte en heldere verlichting. Deze energiezuinige buizen bieden een uitstekende vervanging voor traditionele TL verlichting, met opties voor directe aansluiting op 230 volt of gebruik met een HF voorschakelapparaat. Geschikt voor diverse toepassingen, van kantoren tot winkels en magazijnen, met langdurige prestaties en verbeterde lichtkwaliteit. Maak kennis met de veelzijdigheid en duurzaamheid van T5 LED TL 55 cm buizen voor een kosteneffectieve verlichtingsoplossing.

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. OSRAM LED TUBE T5 HF 549 mm 7W 830
  7W
  OSRAM LED TUBE T5 HF 549 mm 7W 830  
  € 18,15 € 15,00 As low as € 17,79

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

T5 Led TL 55cm buizen, wat levert dit aan besparing op?

Het gebruik van T5 LED TL 55 cm buizen biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van energie- en kostenbesparing. Een gemiddelde T5 LED TL 55 cm buis verbruikt ongeveer 8 watt, wat een directe vervanging is voor een traditionele 14 watt TL buis. Dit betekent een besparing van 6 watt per buis. Bovendien bespaart de LED-technologie ook op het voorschakelapparaat, wat nog eens 7 watt kan schelen. In totaal levert dit een besparing op van 13 watt, wat neerkomt op ongeveer 70% energiebesparing.

Naast het verlaagde energieverbruik biedt de T5 LED TL 55 cm buis ook een veel langere levensduur. Deze buizen kunnen tot wel 10 keer langer meegaan dan traditionele TL buizen. Dit betekent niet alleen minder tijd en moeite voor het vervangen van buizen, maar ook minder kosten voor de aanschaf van nieuwe buizen.

Een ander belangrijk voordeel van de T5 LED TL 55 cm buis is dat deze direct 100% lichtsterkte geeft. In tegenstelling tot traditionele TL buizen, die tijd nodig hebben om op te warmen, levert de LED-buis onmiddellijk helder licht. Dit zorgt voor een efficiëntere en aangenamere verlichtingservaring.

Het gebruik van T5 LED TL 55 cm buizen biedt dus aanzienlijke besparingen op energie- en vervangingskosten, terwijl ook de levensduur en lichtkwaliteit verbeteren. Dit maakt de overstap naar LED niet alleen een slimme keuze voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

In welke lichtkleuren zijn T5 Led TL 55cm buizen verkrijgbaar?

T5 LED TL 55 cm buizen zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren, uitgedrukt in graden Kelvin, om te voldoen aan diverse verlichtingsbehoeften.

 • 3000 Kelvin (Warm Wit)
  T5 LED TL 55 cm buizen met een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin bieden warm wit licht. Dit type licht wordt vaak gebruikt in winkels, kantoren en andere ruimtes waar een gezellige sfeer gewenst is naast functionele verlichting.
 • 4000 Kelvin (Neutraal Wit)
  Neutraal wit licht, met een kleurtemperatuur van 4000 Kelvin, wordt voornamelijk toegepast in omgevingen waar helder en efficiënt werklicht cruciaal is. Denk hierbij aan magazijnen, werkplaatsen en fabriekshallen waar sfeer minder belangrijk is ten opzichte van goede zichtbaarheid en concentratie.
 • 6500 Kelvin (Daglicht Wit)
  T5 LED TL 55 cm buizen met een kleurtemperatuur van 6500 Kelvin bieden daglicht wit licht. Dit type verlichting wordt specifiek gebruikt in omgevingen waar kleurnauwkeurigheid essentieel is, zoals bij productcontrole in sectoren als landbouw, grafische industrie en autospuiterijen.

Naast deze bekende kleuren komen er ook andere varianten op de markt, zoals gele, blauwe en rode T5 LED TL 55 cm buizen. Specifieke buizen voor de voedselsector optimaliseren bijvoorbeeld kleurtinten zodat producten zoals vlees er natuurlijker uitzien. Deze diversiteit in kleurkeuze maakt T5 LED TL 55 cm buizen veelzijdig en geschikt voor verschillende professionele en commerciële toepassingen.

Voor de beste verlichtingsoplossing is het belangrijk om de juiste kleurtemperatuur te kiezen die past bij de specifieke eisen en omgeving van jouw project of werkruimte.

T5 Led TL 55cm buizen direct voor een HF vsa, of op 230 volt?

T5 LED TL 55 cm buizen zijn verkrijgbaar in twee varianten: geschikt voor gebruik met een HF (hoogfrequent) voorschakelapparaat en geschikt voor directe aansluiting op 230 volt netspanning, zonder extra voorschakelapparaat.

Als je van plan bent om T5 LED TL 55 cm buizen te installeren in een bestaande situatie waarbij het huidige voorschakelapparaat behouden blijft, is het belangrijk om te controleren of dit voorschakelapparaat compatibel is met de LED buizen. Dit informatie is doorgaans te vinden in de compatibiliteitslijsten van de buizen. Let erop dat buizen die specifiek voor een HF VSA zijn ontworpen, alleen daarop zullen werken. Als het voorschakelapparaat defect raakt, zal het moeten worden vervangen.

Overweeg je om armaturen die vijf jaar of ouder zijn om te bouwen naar T5 LED TL 55 cm buizen die direct op 230 volt worden aangesloten? Dit elimineert de afhankelijkheid van een voorschakelapparaat en vermindert de kans op toekomstige storingen. Het aanpassen van de armaturen vereist echter wel kennis van zaken, omdat je dan verantwoordelijk wordt voor de veiligheid van de installatie. Het is raadzaam om een elektricien in te schakelen voor deze aanpassingen.

Zodra de armaturen zijn aangepast, kun je de T5 LED TL 55 cm buizen zonder problemen gebruiken. Deze aanpassing zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar verlengt ook de levensduur van de verlichtingsinstallatie, wat een kosteneffectieve en duurzame oplossing biedt voor je verlichtingsbehoeften.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

T5 LED TL 55 cm buizen behouden nostalgische sfeer

Arnold, eigenaar van een delicatessenwinkel in Nijmegen, stond voor de uitdaging om de verlichting in zijn winkel te verbeteren zonder de nostalgische sfeer te verliezen. Hij kwam bij Hollandlamp met zijn zorgen over de verouderde TL verlichting die zowel energie verspilde als niet voldeed aan zijn esthetische eisen.

Na een grondige analyse van de behoeften van Arnold en de specifieke eisen van zijn delicatessenwinkel, adviseerde Hollandlamp hem om over te stappen op T5 LED TL 55 cm buizen. Deze buizen boden de perfecte combinatie van energie-efficiëntie, langere levensduur en verbeterde kleurweergave.

Arnold besloot de aanbeveling op te volgen en de oude TL buizen te vervangen door de nieuwe T5 LED TL 55 cm buizen. Het resultaat was verbluffend: zijn winkel werd niet alleen helderder verlicht, maar de producten kregen ook een natuurlijker en aantrekkelijker uitstraling. Bovendien zag hij direct een verlaging van zijn energiekosten.

Met de hulp van Hollandlamp kon Arnold zijn winkel niet alleen moderniseren, maar ook de kosten verlagen en zijn klanten een betere winkelervaring bieden.


T5 Led TL 55cm buizen hebben verschillende lichtsterktes hoe zit dan?

T5 LED TL 55 cm buizen variëren aanzienlijk in lichtopbrengst en wattageverbruik, wat het kiezen van de juiste buis soms uitdagend maakt. Budgetvarianten van T5 LED TL 55 cm buizen geven over het algemeen minder licht, terwijl duurdere modellen meer licht produceren. Dit verschil komt vooral tot uiting in het aantal lumen dat elke buis genereert.

Om een traditionele 14 watt TL buis effectief te vervangen, heb je minimaal 1000 lumen nodig. Dit betekent dat T5 LED TL 55 cm buizen die minder dan 1000 lumen leveren, minder licht zullen geven dan de oudere TL buizen. Voor de meeste vervangingen volstaat 1000 lumen echter ruimschoots.

Een belangrijk aspect om op te merken is dat T5 LED TL 55 cm buizen, wanneer ze branden, soms helderder lijken dan traditionele TL buizen. Dit komt doordat TL buizen licht rondom uitstralen en via reflecties van het armatuur licht naar beneden brengen. T5 LED TL 55 cm buizen daarentegen stralen hun licht alleen naar beneden uit, wat de indruk kan wekken dat ze intenser zijn.

Bij het selecteren van T5 LED TL 55 cm buizen is het daarom cruciaal om niet alleen naar het wattage te kijken, maar vooral naar de lichtopbrengst in lumen. Dit zorgt ervoor dat je de juiste hoeveelheid en kwaliteit van verlichting krijgt die nodig is voor jouw specifieke toepassing, of het nu gaat om kantoren, winkels, werkplaatsen of andere ruimtes.

Door rekening te houden met deze factoren kun je de beste keuze maken bij het overstappen naar energiezuinige en duurzame LED-verlichting voor jouw situatie.

Tien kenmerken van T5 LED TL 55 cm buizen

 • Energiezuinige vervanging voor traditionele TL buizen
 • Variatie in lichtkleuren: 3000K, 4000K en 6500K beschikbaar
 • Directe aansluiting op 230 volt mogelijk, geen voorschakelapparaat nodig
 • Tot 70% energiebesparing vergeleken met conventionele TL buizen
 • Langere levensduur tot wel 10 keer langer dan TL buizen
 • Onmiddellijke volledige lichtsterkte zonder opwarmtijd
 • Geschikt voor diverse toepassingen zoals kantoren, magazijnen en winkels
 • Minimale onderhoudskosten door verminderde noodzaak tot vervanging
 • Milieuvriendelijk door lager energieverbruik en minder afval
 • Verbeterde lichtkwaliteit en kleurweergave voor optimale verlichting