Led TL buizen 150cm

LED TL buizen van 150cm bieden een energiezuinige en duurzame verlichting voor diverse toepassingen. Of het nu gaat om kantoren, supermarkten of werkplaatsen, deze LED TL buizen zorgen voor heldere, efficiënte verlichting met een lange levensduur. Bespaar op energiekosten en onderhoud door over te stappen op LED TL buizen van 150cm. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen, verschillende lichtkleuren en uitvoeringen die geschikt zijn voor jouw situatie.

Producten 1-24 van 119

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. MEGAMAN T8 LED 150CM 2700LM 4000K MEGAMAN T8 LED 150CM 2400LM 4000K  
  € 13,87 € 11,46 As low as € 13,59
 2. MEGAMAN T8 LEDpro 1.5M 3600LM 40K MEGAMAN T8 LEDPRO 1.5M 3600LM 4K  
  € 24,27 € 20,06 As low as € 23,79

Producten 1-24 van 119

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Led TL buizen van 150cm, wat levert dit aan besparing op?

LED TL buizen van 150cm zijn een uitstekende keuze voor wie geld en energie wil besparen. Een gemiddelde LED TL buis verbruikt ongeveer 18 watt en vervangt hiermee een traditionele 58 watt TL buis. Dit betekent een besparing van maar liefst 40 watt per buis. Daarnaast bespaar je ook nog eens 7 watt die normaal door het voorschakelapparaat wordt verbruikt, wat de totale besparing op 47 watt brengt. Dit komt neer op een energie besparing van rond de 75%.

Een ander belangrijk voordeel van LED TL buizen van 150cm is de levensduur. Deze buizen gaan tot wel 10 keer langer mee dan traditionele TL buizen. Hierdoor bespaar je niet alleen op de kosten voor nieuwe buizen, maar ook op de tijd en moeite die het kost om de buizen te vervangen.

Daarnaast bieden LED TL buizen direct 100% lichtsterkte zonder opwarmtijd. Dit zorgt voor een direct heldere en efficiënte verlichting vanaf het moment dat je de lamp inschakelt, wat vooral handig is in omgevingen waar onmiddellijke verlichting nodig is.

Kortom, LED TL buizen van 150cm besparen je veel geld, energie, tijd en dragen bij aan een beter milieu. Met hun lange levensduur en efficiënte energieverbruik zijn ze een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor elke ruimte waar goede verlichting essentieel is.

In welke lichtkleuren zijn Led TL buizen 150cm verkrijgbaar?

LED TL buizen van 150cm zijn verkrijgbaar in diverse lichtkleuren, uitgedrukt in graden Kelvin. De meest gangbare kleuren zijn 3000 Kelvin, 4000 Kelvin en 6500 Kelvin.

Bij 3000 Kelvin spreekt men van warm wit licht. Dit type verlichting wordt vaak gebruikt in winkels, kantoren en andere ruimtes waar een sfeervolle ambiance gewenst is. Warm wit licht zorgt voor een aangename en uitnodigende omgeving.

4000 Kelvin staat voor neutraal wit licht. LED TL buizen van 150cm met deze kleurtemperatuur zijn vooral geschikt voor werkruimtes zoals magazijnen, werkplaatsen en fabriekshallen. Hier is goed werklicht van essentieel belang en sfeer minder relevant.

Bij 6500 Kelvin heb je te maken met daglicht wit. Deze kleur wordt toegepast op specifieke locaties waar productcontrole noodzakelijk is. Voorbeelden hiervan zijn de controle van landbouwproducten zoals groenten en fruit, maar ook de grafische industrie en autospuiterijen profiteren van dit heldere licht.

Bovenstaande zijn de meest voorkomende lichtkleuren voor LED TL buizen van 150cm. Naast deze standaardkleuren zijn er ook andere varianten beschikbaar, zoals geel, blauw en rood. Specifieke toepassingen vinden we in de foodsector, waar bepaalde kleurtinten extra nadruk krijgen. Bijvoorbeeld, in slagerijen kunnen LED TL buizen van 150cm ervoor zorgen dat vlees roder lijkt dan het in werkelijkheid is, wat de presentatie ten goede komt.

LED TL buizen van 150cm bieden dus een breed scala aan lichtkleuren die geschikt zijn voor verschillende toepassingen, van sfeerverlichting tot functioneel werklicht en specifieke sectoren zoals de voedselindustrie.

Led TL buizen 150cm met starter, voor een HF vsa, of universeel?

LED TL buizen van 150cm zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, en het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw situatie.

Er zijn LED TL buizen van 150cm die geleverd worden inclusief een starter. Deze zijn ideaal voor bestaande TL-armaturen. Je draait de oude starter eruit, plaatst de nieuwe LED-starter en vervangt de oude buis door de nieuwe 150cm LED TL buis. Dit vereist geen verdere aanpassingen en zorgt voor een snelle installatie. Deze LED TL buizen kunnen ook op 230 volt werken, wat betekent dat je geen elektronica meer nodig hebt en de buis rechtstreeks op 230 volt kunt aansluiten.

Daarnaast zijn er LED TL buizen van 150cm die werken op een elektronisch voorschakelapparaat (HF). Deze worden HF LED TL buizen genoemd. Ook hierbij hoef je geen aanpassingen te doen; je vervangt simpelweg de oude TL buizen door de nieuwe LED TL buizen van 150cm. Het is echter belangrijk op te merken dat niet elk type voorschakelapparaat geschikt is voor deze buizen. Er zijn lijsten beschikbaar die aangeven welke voorschakelapparaten compatibel zijn. Als je voorschakelapparaat defect raakt, moet je deze vervangen, anders werken de LED TL buizen niet meer. Bij oudere voorschakelapparaten kan het verstandiger zijn om de armaturen aan te passen en LED TL buizen te gebruiken die geschikt zijn voor 230 volt.

Tenslotte zijn er universele LED TL buizen van 150cm. Deze kunnen zowel met een starter, op 230 volt als op een elektronisch voorschakelapparaat gebruikt worden. In de praktijk worden deze minder vaak toegepast omdat er vaak een specifieke keuze gemaakt kan worden voor 230 volt, starter of elektronisch voorschakelapparaat. Het maken van een gerichte keuze is vaak voordeliger dan het gebruik van universele LED TL buizen.

Samengevat, bij het kiezen van LED TL buizen van 150cm is het belangrijk om rekening te houden met je huidige armatuur en stroomvoorziening om de meest efficiënte en kosteneffectieve optie te selecteren.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Nieuw licht in supermarkt: LED TL buizen 150 cm

Merel uit Oegstgeest runt een drukke supermarkt en merkte dat de traditionele TL buizen regelmatig vervangen moesten worden. Dit kostte niet alleen tijd, maar ook geld. Op zoek naar een oplossing, kwam ze in contact met Hollandlamp. Ze adviseerden haar om over te stappen op LED TL buizen van 150cm.

Merel besloot hun advies op te volgen en investeerde in de nieuwe LED TL buizen. De installatie was eenvoudig dankzij de meegeleverde starters, waardoor er geen grote aanpassingen nodig waren. De nieuwe verlichting leverde direct een heldere en gelijkmatige lichtopbrengst, wat de presentatie van de producten verbeterde.

Na enkele maanden merkte Merel dat de energierekening aanzienlijk lager was en de LED TL buizen veel langer meegingen dan de oude TL buizen. Hierdoor bespaarde ze niet alleen op de energiekosten, maar ook op onderhoud en vervangingskosten. Dankzij het advies van Hollandlamp had Merel een duurzame en kosteneffectieve oplossing gevonden voor haar supermarkt.


Led TL buizen 150cm hebben verschillende lichtsterktes hoe zit dan?

Bij het kiezen van LED TL buizen van 150cm merk je dat er aanzienlijke verschillen zijn in lichtsterkte en wattage tussen de verschillende buizen. Dit kan het lastig maken om de juiste LED TL buizen te selecteren.

Een belangrijk aspect om op te letten is de hoeveelheid licht, uitgedrukt in lumen. Om een traditionele 58 watt TL buis goed te vervangen, heb je minimaal 3100 lumen nodig. Budget LED TL buizen van 150cm geven vaak minder licht, terwijl de duurdere varianten meer licht produceren. Buizen met minder dan 3100 lumen bieden minder verlichting dan de oude 58 watt TL buizen. Daarentegen kunnen buizen die meer licht geven handig zijn als extra verlichting gewenst is, maar 3100 lumen is doorgaans voldoende voor een goede vervanging.

Het is belangrijk te weten dat LED TL buizen van 150cm vaak helderder lijken dan traditionele TL buizen. Dit komt doordat TL buizen rondom stralen en het licht via reflectie van het armatuur naar beneden wordt gebracht. LED TL buizen stralen echter alleen naar beneden, wat een directere en fellere lichtbundel geeft.

Kortom, bij de keuze van LED TL buizen van 150cm is het essentieel om op de lichtopbrengst (lumen) te letten en een goede balans te vinden tussen prijs en kwaliteit om de juiste verlichting te garanderen.

Tien kenmerken van Led TL buizen 150cm

 • Bespaar tot wel 75% energie met LED TL buizen van 150cm, vergeleken met traditionele TL buizen.
 • LED TL buizen gaan tot 10 keer langer mee dan conventionele TL buizen, waardoor je minder vaak hoeft te vervangen.
 • LED TL buizen van 150cm bieden minimaal 3100 lumen, wat voldoende is om een 58 watt TL buis te vervangen.
 • LED TL buizen bereiken direct 100% lichtsterkte zonder opwarmtijd.
 • Verkrijgbaar in lichtkleuren zoals 3000K (warm wit), 4000K (neutraal wit), en 6500K (daglicht wit) voor diverse omgevingen.
 • Sommige LED TL buizen van 150cm worden geleverd met een starter voor snelle en eenvoudige installatie zonder aanpassingen.
 • Beschikbaar voor zowel 230 volt als voor gebruik met elektronische voorschakelapparaten (HF).
 • Door de lange levensduur en lagere energieverbruik zijn LED TL buizen van 150cm een kosteneffectieve keuze.
 • LED TL buizen stralen licht direct naar beneden uit, wat zorgt voor efficiëntere verlichting.
 • Door het lagere energieverbruik en de langere levensduur zijn LED TL buizen van 150cm een duurzame keuze die bijdraagt aan een beter milieu.