Led-TL-buizen-106cm

Wil je energie besparen en je verlichting verbeteren? Ontdek de voordelen van LED TL buizen van 106cm. Deze efficiënte verlichtingsoptie biedt helder licht, langdurige prestaties en aanzienlijke kostenbesparingen. Met een gemiddeld verbruik van slechts 14 watt vervangen ze moeiteloos traditionele TL buizen. Ontdek hoe LED TL buizen van 106cm de ideale keuze zijn voor zowel commerciële als residentiële toepassingen.

11 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

11 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Led TL buizen van 106cm, wat levert dit aan besparing op?

Led TL buizen van 106cm bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van kostenbesparing en energie-efficiëntie. Een gemiddelde LED TL buis verbruikt ongeveer 14 watt, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de 38 watt die traditionele TL buizen verbruiken. Dit betekent een besparing van 24 watt aan energie, plus nog eens ongeveer 7 watt van het voorschakelapparaat, wat resulteert in een totale besparing van 31 watt. Dit vertaalt zich naar een energiebesparing van rond de 75%.

Bovendien gaan LED TL buizen veel langer mee dan traditionele TL buizen, soms wel tot 10 keer langer. Dit betekent niet alleen minder tijd besteed aan het vervangen van buizen, maar ook minder kosten voor het aanschaffen van nieuwe buizen.

Een ander voordeel is dat LED TL buizen van 106cm direct 100% lichtsterkte leveren, zonder de langzame opwarmtijd die traditionele TL buizen nodig hebben.

Kortom, LED TL buizen van 106cm bieden een aanzienlijke besparing op kosten, energie, tijd en dragen bij aan een beter milieu. Met hun efficiëntie en duurzaamheid zijn ze een verstandige keuze voor zowel commerciële als residentiële toepassingen.

In welke lichtkleuren zijn Led TL buizen 106cm verkrijgbaar?

Led TL buizen van 106cm zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren, uitgedrukt in graden Kelvin. De eerste optie is 3000 Kelvin, wat overeenkomt met warm wit licht. Deze variant wordt vaak gebruikt in winkels, vooral als wandverlichting. De specifieke afmetingen van deze buis maken het ideaal voor toepassingen in sfeervolle winkels, zoals kledingwinkels.

Een andere beschikbare kleur is 4000 Kelvin, wat staat voor neutraal wit licht. LED TL buizen van 106cm met deze kleur worden vaak gebruikt in winkels waar de sfeer minder belangrijk is, zoals doe-het-zelfzaken en budgetwinkels.

Deze twee kleurtemperaturen zijn de meest gangbare opties voor LED TL buizen van 106cm. Vanwege hun gebruikelijke toepassing in winkels waar wandverlichting gewenst is, is de keuze qua lichtkleuren doorgaans beperkt. LED TL buizen bieden daarmee niet alleen energie-efficiëntie en kostenbesparing, maar ook flexibiliteit in lichtkeuze voor diverse winkelomgevingen.

Led TL buizen 106cm met starter, voor een HF vsa, of universeel?

Led TL buizen van 106cm zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, en het is belangrijk om daarop te letten bij de aanschaf ervan.

Sommige Led TL buizen van 106cm worden geleverd inclusief een starter. Deze zijn handig als je een bestaand TL armatuur hebt. Je kunt eenvoudig de oude starter vervangen door de nieuwe Led starter en vervolgens de 106cm LED TL buis installeren, zonder verdere aanpassingen. Deze buizen kunnen ook rechtstreeks op 230 volt worden gebruikt, wat betekent dat er geen externe elektronica nodig is.

Daarnaast zijn er Led TL buizen van 106cm die kunnen werken met een elektronisch voorschakelapparaat, ook wel bekend als HF LED TL buizen. Hierbij is eveneens geen aanpassing nodig; je vervangt gewoon de oude TL buizen door de LED variant. Let echter op dat niet alle typen voorschakelapparaten compatibel zijn, hoewel de lijst van geschikte apparaten steeds groter wordt.

Het is van belang te weten dat bij een defect voorschakelapparaat deze moet worden vervangen om de LED TL buizen te laten werken. Bij oudere voorschakelapparaten kan het daarom verstandiger zijn om de armaturen aan te passen en LED TL buizen te gebruiken die geschikt zijn voor 230 volt.

Er bestaan ook universele LED TL buizen van 106cm, die zowel met een starter, op 230 volt, als met een elektronisch voorschakelapparaat kunnen werken. Deze worden echter minder vaak toegepast, omdat er meestal een specifieke keuze kan worden gemaakt die voordeliger is dan universele varianten.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Heldere en consistente verlichting door LED TL buizen 106 cm

Kees uit Heerde, eigenaar van een kledingreparatiewinkel, worstelde met hoge energierekeningen en frequent vervangen van TL buizen in zijn winkel. Hij zocht naar een oplossing om kosten te besparen en de verlichting te verbeteren. Hollandlamp adviseerde hem om over te stappen op LED TL buizen van 106cm.

Na de installatie van de LED TL buizen merkte Kees al snel een verschil. De heldere en consistente verlichting verbeterde niet alleen de sfeer in zijn winkel, maar zorgde er ook voor dat klanten de kleding beter konden zien. Bovendien viel de energierekening aanzienlijk lager uit en hoefde Kees niet langer regelmatig buizen te vervangen.

Dankzij de deskundige hulp van Hollandlamp kon Kees zijn energiekosten verlagen en zijn winkel aantrekkelijker maken voor klanten. Nu kan hij zich volledig concentreren op het bieden van kwaliteitsservice aan zijn klanten, terwijl zijn verlichting probleemloos en efficiënt blijft branden.


Led TL buizen 106cm hebben verschillende lichtsterktes hoe zit dan?

Als je kijkt naar de lichtopbrengst van LED TL buizen van 106cm, zul je merken dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen verschillende modellen. Ook het wattage dat de LED TL buizen verbruiken kan variëren, waardoor het kiezen van de juiste buis soms lastig kan zijn.

Over het algemeen geven budget LED TL buizen simpelweg minder licht, terwijl duurdere exemplaren meer licht produceren. Een belangrijke richtlijn bij het vervangen van een 38 watt TL buis is dat je minimaal 2500 lumen nodig hebt. LED TL buizen die minder dan 2500 lumen produceren, geven dus minder licht dan de traditionele 38 watt TL buizen. Het kan natuurlijk prettig zijn als LED TL buizen meer licht geven, maar voor vervanging is 2500 lumen voldoende.

Het is interessant om op te merken dat LED TL buizen, wanneer ze aanstaan, vaak helderder lijken dan traditionele TL buizen. Dit komt doordat traditionele TL buizen rondom licht uitstralen en via reflectie van het armatuur ook licht naar beneden brengen. LED TL buizen stralen echter alleen naar beneden uit, waardoor ze iets feller lijken, maar eigenlijk vergelijkbaar zijn in lichtopbrengst.

Tien voordelen van Led TL buizen 106 cm

  • LED TL buizen van 106cm bieden aanzienlijke energiebesparing, tot wel 75%, in vergelijking met traditionele TL buizen.
  • Met een gemiddeld verbruik van slechts 14 watt vervangen LED TL buizen van 106cm efficiënt 38 watt TL buizen.
  • Deze buizen gaan tot wel 10 keer langer mee dan traditionele TL buizen, wat resulteert in minder vervangingskosten en tijd.
  • LED TL buizen van 106cm zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren, waaronder warm wit en neutraal wit, voor diverse toepassingen.
  • Ze zijn compatibel met verschillende voorschakelapparaten, zoals starters, HF VSA en universele systemen, waardoor ze eenvoudig te installeren zijn.
  • LED TL buizen van 106cm geven direct 100% lichtsterkte, zonder langzame opwarmtijd, waardoor ze direct klaar zijn voor gebruik.
  • Budget LED TL buizen bieden een kosteneffectieve oplossing, terwijl duurdere modellen meer licht produceren voor specifieke behoeften.
  • Met een minimale lichtopbrengst van 2500 lumen vervangen LED TL buizen van 106cm moeiteloos traditionele 38 watt TL buizen.
  • Ze lijken helderder dan traditionele TL buizen wanneer ze aanstaan, dankzij hun gerichte lichtverspreiding naar beneden.
  • LED TL buizen van 106cm zijn milieuvriendelijk en dragen bij aan een vermindering van de ecologische voetafdruk door hun energie-efficiëntie en langere levensduur.