Led TL buizen 120cm

Ontdek de voordelen van LED TL buizen van 120cm voor heldere en energiezuinige verlichting. Deze veelzijdige verlichtingsoptie biedt een efficiënte vervanging voor traditionele TL buizen, met energiebesparingen tot wel 75%. Met een lange levensduur en diverse lichtkleuropties zijn LED TL buizen ideaal voor verschillende toepassingen, van winkels tot kantoren en werkplaatsen. Bespaar kosten en verbeter de verlichting met LED TL buizen van 120cm.

Producten 1-24 van 111

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 111

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Led TL buizen van 120cm, wat levert dit aan besparing op?

LED TL buizen van 120cm bieden aanzienlijke besparingen op zowel geld als energie. Een gemiddelde LED TL buis verbruikt ongeveer 12 watt, terwijl deze een traditionele 36 watt TL buis vervangt. Dit resulteert in een directe energiebesparing van 24 watt. Bovendien bespaar je ook nog eens op het voorschakelapparaat, dat ongeveer 7 watt verbruikt. In totaal levert dit een besparing van 31 watt op, wat neerkomt op ongeveer 75% energiebesparing.

Daarnaast hebben LED TL buizen een veel langere levensduur. Een LED TL buis van 120cm kan tot wel tien keer langer meegaan dan een traditionele TL buis. Dit betekent dat je minder vaak buizen hoeft te vervangen, wat tijd en kosten bespaart op de aanschaf van nieuwe buizen.

Een ander belangrijk voordeel is dat LED TL buizen direct 100% lichtsterkte geven. In tegenstelling tot traditionele TL buizen, die tijd nodig hebben om op te warmen, zorgen LED TL buizen meteen voor volledige verlichting. Dit is vooral handig in omgevingen waar onmiddellijke helderheid vereist is.

Kortom, LED TL buizen van 120cm besparen niet alleen veel geld en energie, maar ook tijd en dragen bij aan een beter milieu. Door over te schakelen op LED TL buizen profiteer je van lagere energiekosten, minder onderhoud en een duurzamere verlichtingsoplossing. Deze voordelen maken LED TL buizen van 120cm een slimme keuze voor zowel huishoudelijk als commercieel gebruik.

In welke lichtkleuren zijn Led TL buizen 120cm verkrijgbaar?

LED TL buizen van 120cm zijn beschikbaar in drie hoofdkleuren, uitgedrukt in graden Kelvin. Deze lichtkleuren bepalen de sfeer en de functionaliteit van de verlichting in diverse omgevingen.

Allereerst is er de 3000 Kelvin optie, wat warm wit licht is. Deze lichtkleur zorgt voor een gezellige en aangename sfeer en wordt vaak gebruikt in winkels, kantoren en andere ruimtes waar naast goede verlichting ook een warme ambiance gewenst is.

Dan hebben we de 4000 Kelvin variant, die neutraal wit licht biedt. Deze lichtkleur is ideaal voor werkplekken zoals magazijnen, werkplaatsen, en fabriekshallen. Neutraal wit licht bevordert concentratie en productiviteit, waardoor het perfect is voor omgevingen waar helder werklicht nodig is.

Tot slot is er de 6500 Kelvin optie, ook wel daglicht wit genoemd. Dit type verlichting wordt gebruikt in specifieke situaties zoals productcontrole. Voorbeelden hiervan zijn de controle van landbouwproducten zoals groenten en fruit, de grafische industrie, of autospuiterijen waar de exacte weergave van kleuren cruciaal is.

Naast deze drie hoofdkleuren zijn er ook LED TL buizen van 120cm beschikbaar in andere kleuren zoals geel, blauw, rood, en meer. Specifieke LED TL buizen voor de foodsector zijn ook verkrijgbaar. Deze zijn ontworpen om bepaalde kleurtinten te benadrukken, waardoor bijvoorbeeld het vlees in een slagerij er aantrekkelijker uitziet.

Deze verschillende lichtkleuren maken LED TL buizen van 120cm veelzijdig inzetbaar. Of het nu gaat om sfeer, functioneel werklicht, of specifieke toepassingen, er is altijd een passende LED TL buis beschikbaar.

Led TL buizen 120cm met starter, voor een HF vsa, of universeel?

LED TL buizen van 120cm zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, wat belangrijk is om op te letten bij de aanschaf. Zo zijn er LED TL buizen van 120cm die worden geleverd inclusief een starter. Deze zijn ideaal voor bestaande TL-armaturen. Je kunt de oude starter eenvoudig verwijderen, de nieuwe LED-starter plaatsen en vervolgens de 120cm LED TL buis installeren. Dit zorgt voor een snelle en gemakkelijke vervanging zonder verdere aanpassingen. Deze LED TL buizen kunnen ook direct op 230 volt werken, waardoor alle andere elektronica overbodig wordt.

Daarnaast zijn er LED TL buizen van 120cm die geschikt zijn voor gebruik met een elektronisch voorschakelapparaat, ook wel HF LED TL buizen genoemd. Hierbij hoef je ook geen enkele aanpassing te doen: de oude TL buizen eruit halen en de nieuwe LED TL buizen plaatsen is voldoende. Echter, niet alle typen voorschakelapparaten zijn geschikt voor deze buizen. Er zijn specifieke lijsten beschikbaar om na te gaan welke voorschakelapparaten compatibel zijn. Het is belangrijk te weten dat als het voorschakelapparaat defect raakt, je deze moet vervangen, anders werken de LED TL buizen niet meer. Bij oudere voorschakelapparaten kan het verstandig zijn om de armaturen aan te passen en LED TL buizen te gebruiken die geschikt zijn voor 230 volt.

Tenslotte zijn er universele LED TL buizen van 120cm. Deze kunnen zowel met een starter, op 230 volt, als met een elektronisch voorschakelapparaat gebruikt worden. Hoewel deze veelzijdigheid handig lijkt, worden universele LED TL buizen minder vaak toegepast. Vaak is een specifieke keuze voor 230 volt, starter of elektronisch voorschakelapparaat voordeliger dan het gebruik van universele buizen.

Kortom, bij de keuze voor LED TL buizen van 120cm is het belangrijk te kijken naar de compatibiliteit met bestaande armaturen en voorschakelapparaten om zo de meest kostenefficiënte en praktische oplossing te vinden.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

LED TL buizen van 120cm in verlichtingssysteem

Jesse, eigenaar van een doe-het-zelf winkel in Amersfoort, had last van hoge energierekeningen en frequente vervanging van TL buizen. Hij nam contact op met Hollandlamp voor advies. Na een grondige inspectie van zijn verlichtingssysteem, adviseerde Hollandlamp hem om over te stappen op LED TL buizen van 120cm.

Met deze nieuwe LED verlichting bespaarde Jesse niet alleen op zijn energiekosten dankzij het lagere energieverbruik, maar ook op onderhoudskosten vanwege de langere levensduur van LED TL buizen. Bovendien zorgde de directe aansluiting op het bestaande systeem ervoor dat de installatie snel en eenvoudig verliep, zonder grote aanpassingen.

Dankzij het deskundige advies van Hollandlamp en de overstap naar LED TL buizen, geniet Jesse nu van helderder en efficiënter licht in zijn winkel, terwijl hij tegelijkertijd kosten bespaart en zijn ecologische voetafdruk verkleint.


Led TL buizen 120cm hebben verschillende lichtsterktes hoe zit dan?

Als je de lichtopbrengst van LED TL buizen van 120cm bekijkt, zul je merken dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen verschillende buizen. Ook het wattage dat de LED TL buizen verbruiken kan variëren. Dit maakt het soms lastig om de juiste LED TL buizen te kiezen.

Over het algemeen geven budget LED TL buizen simpelweg minder licht, terwijl duurdere exemplaren meer licht produceren. Als je een traditionele TL buis van 36 watt wilt vervangen, heb je minimaal 2000 lumen nodig. LED TL buizen die minder dan 2000 lumen produceren, geven dus minder licht dan de oude 36 watt TL buizen. Meer licht kan handig zijn, afhankelijk van de situatie, maar voor vervanging is 2000 lumen voldoende.

Een interessant fenomeen is dat LED TL buizen, wanneer ze aanstaan, vaak helderder lijken dan traditionele TL buizen. Dit komt doordat traditionele TL buizen rondom licht uitstralen, wat vervolgens via reflectie van het armatuur naar beneden wordt verspreid. LED TL buizen daarentegen stralen alleen naar beneden uit, waardoor het lijkt alsof ze iets feller zijn.

Het is dus belangrijk om bij het kiezen van LED TL buizen niet alleen naar het wattage, maar ook naar de lichtopbrengst in lumen te kijken. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid licht krijgt voor de gewenste toepassing.

Tien voordelen van Led TL buizen van 120cm

  • LED TL buizen van 120cm bieden aanzienlijke energiebesparingen, tot wel 75%.
  • Deze buizen gaan veel langer mee dan traditionele TL buizen, tot wel tien keer langer.
  • Beschikbaar in verschillende lichtkleuren, waaronder warm wit, neutraal wit en daglicht wit.
  • Geschikt voor diverse toepassingen, zoals winkels, kantoren, magazijnen en werkplaatsen.
  • Eenvoudig te installeren, zonder ingrijpende aanpassingen aan bestaande armaturen.
  • LED TL buizen zijn direct op volle lichtsterkte, zonder opwarmtijd, voor directe verlichting.
  • Compatibel met zowel traditionele voorschakelapparaten als directe aansluiting op 230 volt.
  • Meer lichtopbrengst met minder energieverbruik, voor een efficiëntere verlichtingsoplossing.
  • Minder onderhoudskosten door de langere levensduur en betrouwbaarheid van LED technologie.
  • Milieuvriendelijk door de lagere energieconsumptie en het verminderde gebruik van vervangende materialen.