Led TL buizen 90cm

LED TL buizen van 90cm bieden een energiezuinige en duurzame oplossing voor elke ruimte. Deze buizen zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren en zijn eenvoudig te installeren, wat zorgt voor direct helder licht zonder opwarmtijd. Of het nu gaat om kantoren, werkplaatsen of speelruimtes, LED TL buizen van 90cm zijn een kosteneffectieve keuze die energiebesparing en betere lichtkwaliteit garandeert. Ontdek de voordelen van deze innovatieve verlichtingstechnologie.

15 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. OSRAM LED TUBE T8 EM 900 mm 10W 830
  10W
  OSRAM LED TUBE T8 EM 900 mm 10W 830  
  € 8,68 € 7,17 As low as € 8,46
 2. OSRAM LED TUBE T8 EM 900 mm 10W 840
  10W
  OSRAM LED TUBE T8 EM 900 mm 10W 840  
  € 8,68 € 7,17 As low as € 8,46
 3. OSRAM LED TUBE T8 EM 900 mm 10W 865
  10W
  OSRAM LED TUBE T8 EM 900 mm 10W 865  
  € 8,68 € 7,17 As low as € 8,46

15 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Led TL buizen van 90cm, wat levert dit aan besparing op?

LED TL buizen van 90cm besparen je geld en energie. Een gemiddelde LED TL buis verbruikt ongeveer 11 watt en vervangt hiermee een traditionele 30 watt TL buis. Dit betekent een besparing van 19 watt per buis. Bovendien bespaar je ook nog eens op het voorschakelapparaat, wat zomaar nog eens 7 watt kan zijn. In totaal kom je dan uit op een besparing van 26 watt per buis, wat neerkomt op ongeveer 75% energiebesparing.

Naast de aanzienlijke energiebesparing, gaan LED TL buizen van 90cm veel langer mee. Ze kunnen tot wel 10 keer langer meegaan dan traditionele TL buizen. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite voor het wisselen van buizen, maar ook geld op de aanschaf van nieuwe buizen.

Een ander groot voordeel van LED TL buizen van 90cm is dat ze direct 100% lichtsterkte geven en niet langzaam hoeven op te warmen zoals traditionele TL buizen. Dit zorgt voor direct en helder licht zonder wachttijd.

Kortom, LED TL buizen van 90cm besparen veel geld, energie, tijd en zijn bovendien milieuvriendelijk. Ze zijn een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar efficiënte en duurzame verlichting.

In welke lichtkleuren zijn Led TL buizen 90cm verkrijgbaar?

LED TL buizen van 90cm zijn eigenlijk in drie lichtkleuren verkrijgbaar. Deze lichtkleuren worden uitgedrukt in graden Kelvin. Hier zijn de opties:

 • 3000 Kelvin: Dit is warm wit licht. LED TL buizen van 90cm met een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin zie je vaak terug in winkels, kantoren en andere ruimtes waar sfeer belangrijk is. Het warme witte licht zorgt voor een gezellige en uitnodigende atmosfeer.
 • 4000 Kelvin: Dit betekent neutraal wit licht. LED TL buizen van 90cm met deze kleurtemperatuur worden voornamelijk gebruikt in omgevingen waar gewerkt moet worden, zoals magazijnen, werkplaatsen, en fabriekshallen. Hier is goed werklicht belangrijker dan sfeer. Het neutrale witte licht zorgt voor helder en efficiënt licht zonder afleiding.
 • 6500 Kelvin: Dit wordt ook wel daglicht wit genoemd. LED TL buizen van 90cm met een kleurtemperatuur van 6500 Kelvin worden vaak gebruikt op plaatsen waar productcontrole belangrijk is. Dit kan variëren van de controle van landbouwproducten zoals groente en fruit tot toepassingen in de grafische industrie of autospuiterijen. Het daglicht witte licht biedt optimale zichtbaarheid en nauwkeurigheid.

Bovenstaande zijn de meest bekende kleuren waarin je LED TL buizen van 90cm kunt bestellen. Daarnaast komen er inmiddels ook andere kleuren op de markt, zoals geel, blauw, rood, en meer. Er zijn zelfs specifieke LED TL buizen van 90cm voor de foodsector, waarbij bepaalde kleurtinten extra aandacht krijgen. Hierdoor kan bijvoorbeeld het vlees van de slager er roder uitzien dan in werkelijkheid is.

Met deze verschillende lichtkleuren kun je voor elke situatie de juiste LED TL buis van 90cm kiezen, passend bij de specifieke behoeften van de ruimte en de werkzaamheden die daar plaatsvinden.

Led TL buizen 90cm met starter, voor een HF vsa, of universeel

LED TL buizen van 90cm zijn er in verschillende uitvoeringen, en het is belangrijk om hierop te letten bij de aanschaf. Zo zijn er LED TL buizen van 90cm die geleverd worden inclusief een starter. Dit type is ideaal als je een bestaand TL-armatuur hebt. Je draait eenvoudigweg de oude starter eruit, plaatst de nieuwe LED-starter, en vervangt de oude buis door de nieuwe LED TL buis van 90cm. Dit zorgt voor een snelle en gemakkelijke manier om over te stappen op LED-verlichting zonder verdere aanpassingen.

Dezezelfde LED TL buizen van 90cm met starter kunnen ook op 230 volt worden gebruikt. Dit betekent dat je geen enkele vorm van elektronica meer nodig hebt, en de LED TL buis rechtstreeks op 230 volt kan worden aangesloten.

Daarnaast zijn er LED TL buizen van 90cm die kunnen werken met een elektronisch voorschakelapparaat. Deze worden HF LED TL buizen van 90cm genoemd. Ook hierbij hoef je geen enkele aanpassing te doen; je vervangt eenvoudig de oude TL buizen door de nieuwe LED TL buizen. Het is wel belangrijk op te merken dat dit niet werkt met elk type voorschakelapparaat. Er zijn specifieke lijsten beschikbaar waarop je kunt zien welke voorschakelapparaten geschikt zijn voor HF LED TL buizen van 90cm. Als het voorschakelapparaat defect raakt, moet je deze vervangen om de LED TL buizen te laten werken. Heb je oudere voorschakelapparaten, dan is het wellicht verstandiger om de armaturen aan te passen en LED TL buizen te gebruiken die geschikt zijn voor 230 volt.

Tot slot zijn er universele LED TL buizen van 90cm. Deze kunnen zowel met een starter, op 230 volt, als met een elektronisch voorschakelapparaat worden gebruikt. In de praktijk worden deze universele buizen minder vaak toegepast, omdat er meestal een goede keuze gemaakt kan worden voor 230 volt, starter of elektronisch voorschakelapparaat. Het maken van deze keuze is vaak aanzienlijk voordeliger dan het gebruik van universele LED TL buizen van 90cm.

Bij het kiezen van de juiste LED TL buis van 90cm is het dus belangrijk om te overwegen welk type voorschakelapparaat je hebt en of je eventueel wilt overstappen naar een eenvoudiger 230 volt systeem. Dit kan uiteindelijk zowel kosten als moeite besparen.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

LED TL buizen van 90cm maken speeltuin compleet

James uit Hilvarenbeek beheert een populaire speeltuin. Hij merkte dat de oude TL buizen in de overdekte speelruimtes vaak kapot gingen en veel energie verbruikten. Dit zorgde niet alleen voor hoge energiekosten, maar ook voor onveilige donkere hoeken in de speeltuin. Op zoek naar een oplossing wendde hij zich tot Hollandlamp voor advies.

Het team van Hollandlamp stelde voor om de oude TL buizen te vervangen door LED TL buizen van 90cm. Deze verbruiken slechts 11 watt per buis en gaan tot wel 10 keer langer mee. James besloot de overstap te maken. Binnen een paar dagen werden de nieuwe LED TL buizen geïnstalleerd, inclusief starters voor de bestaande armaturen.

Het resultaat was direct zichtbaar. De speeltuin was helderder verlicht, de energiekosten daalden aanzienlijk en de veiligheid verbeterde. James was zeer tevreden met het advies en de service van Hollandlamp. De LED TL buizen van 90cm bleken de perfecte oplossing voor zijn probleem.


Led TL buizen 90cm hebben verschillende lichtsterktes hoe zit dan?

Als je kijkt naar hoeveel licht er uit LED TL buizen van 90cm komt, zul je merken dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de diverse buizen. Daarnaast varieert ook het wattage dat de LED TL buizen verbruiken, wat het selecteren van de juiste buis bemoeilijkt. Over het algemeen geldt dat budget LED TL buizen van 90cm minder licht geven, terwijl de duurdere exemplaren meer licht produceren.

Om een traditionele 30 watt TL buis goed te vervangen, heb je minimaal 1500 lumen nodig. Dit betekent dat als een LED TL buis van 90cm minder dan 1500 lumen levert, deze minder licht geeft dan de oude 30 watt TL buizen. Buizen die meer licht geven kunnen uiteraard prettig zijn, afhankelijk van de behoefte, maar voor een gelijkwaardige vervanging is 1500 lumen voldoende.

Het is ook belangrijk op te merken dat LED TL buizen van 90cm, als ze aanstaan, vaak meer licht lijken te geven dan traditionele TL buizen. Dit komt doordat TL buizen rondom licht uitstralen, waarbij een deel van het licht via reflectie van het armatuur naar beneden wordt geleid. LED TL buizen van 90cm stralen echter alleen naar beneden uit, wat ervoor zorgt dat het licht directer en feller lijkt.

Bij het kiezen van de juiste LED TL buis van 90cm is het dus essentieel om te letten op de lumen-output in plaats van alleen het wattage. Dit helpt je om een weloverwogen beslissing te maken en ervoor te zorgen dat je voldoende licht hebt voor de beoogde ruimte.

Tien voordelen van LED TL buizen 90cm

 • LED TL buizen van 90cm verbruiken slechts 11 watt, wat zorgt voor een besparing van 75% vergeleken met traditionele 30 watt TL buizen.
 • LED TL buizen van 90cm gaan tot wel 10 keer langer mee dan conventionele TL buizen, wat kosten en tijd bespaart op vervanging.
 • LED TL buizen van 90cm bieden direct 100% lichtsterkte zonder opwarmtijd, wat zorgt voor onmiddellijke helderheid.
 • Verkrijgbaar in 3000K (warm wit), 4000K (neutraal wit), en 6500K (daglicht wit), passend bij diverse toepassingen.
 • Geschikt voor gebruik met starters, direct op 230 volt, en in combinatie met elektronische voorschakelapparaten.
 • LED TL buizen van 90cm geven meer licht per watt, met minimaal 1500 lumen voor een goede vervanging van 30 watt TL buizen.
 • Door het lagere energieverbruik en de langere levensduur verminderen LED TL buizen van 90cm de ecologische voetafdruk.
 • Bespaar op energierekeningen en onderhoudskosten door de overstap naar LED TL buizen van 90cm.
 • LED TL buizen van 90cm stralen licht direct naar beneden uit, wat zorgt voor efficiëntere verlichting zonder verlies door reflectie.
 • Ideaal voor diverse omgevingen zoals kantoren, winkels, werkplaatsen, magazijnen, en gespecialiseerde toepassingen zoals productcontrole.

Met deze voordelen zijn LED TL buizen van 90cm een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar efficiënte, duurzame en kosteneffectieve verlichting.