Noodverlichting Batterij

Producten 1-24 van 82

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Famostar Accuset 2VTD70 FAMOSTAR ACCUSET 2VTD70  
  € 39,37 € 32,54 As low as € 38,59
 2. Famostar Accuset 3VTD70 FAMOSTAR ACCUSET 3VTD70  
  € 58,42 € 48,28 As low as € 57,25
 3. Famostar Accuset 2VTD70/B FAMOSTAR ACCUSET 2VTD70B  
  € 39,37 € 32,54 As low as € 38,59
 4. Famostar Accuset 3VTD-B FAMOSTAR ACCUSET 3VTD-B  
  € 86,56 € 71,54 As low as € 84,83

Producten 1-24 van 82

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Noodverlichting Batterij


“Noodverlichting Bij de aanschaf van batterijen voor noodverlichting is het van belang dat u de beste kwaliteit krijgt. Er kunnen per slot van rekening levens vanaf hangen. Daarom levert Hollandlamp alleen accu’s van A-merken: VanLien, Blessing, Etap en Kagenaar om er maar een paar te noemen. Een noodverlichting batterij zorgt ervoor dat de armatuur lang genoeg blijft functioneren als de netspanning wegvalt. Zorg er dus voor dat u een bepaald type batterij vervangt door precies dezelfde.

Noodverlichting armaturen zijn aangesloten op netspanning. Dit zorgt er gelijk voor dat de batterij in uw armatuur opgeladen wordt en blijft. Mocht de netspanning wegvallen dan wordt er automatisch overgeschakeld naar de noodverlichting batterij. Bij stroomuitval moet de noodverlichting minimaal een uur blijven branden.

Iedereen moet veilig het pand kunnen verlaten en hulpverleners dienen hun weg te kunnen vinden.

Na een tijdje verliezen noodverlichting batterijen .....

..... aan capaciteit. Het is dus van belang om minstens 1 keer per jaar uw armatuur te controleren en iedere 4 jaar de batterij te vervangen. Dit is een door de fabrikant vastgestelde levensduur. De batterij kan het na die 4 jaar nog wel doen, maar de armatuur geeft niet genoeg licht meer om de veiligheid te garanderen. Is het niet helemaal duidelijk welke batterijen in uw armatuur passen, neem dan contact op met Hollandlamp.

Levensduur van batterijen voor noodverlichting

Noodverlichting batterijen hebben van de fabrikant uit een gegarandeerde levensduur. Na deze gegarandeerde levensduur bent u verplicht de batterijen te vervangen. Nu kan het zo zijn dat deze levensduur nadelig wordt beïnvloed. Een hoge omgevingstemperatuur kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de batterij eerder defect raken of minder gaan presteren.

Ook kou kan de levensduur verkorten. Daarom zijn er voor bijvoorbeeld koel- en vrieshuizen speciale batterijen ontwikkeld.

Batterijen voor noodverlichting testen


Naast de jaarlijkse controle waartoe u verplicht bent, is het niet verkeerd om tussendoor ook af en toe te controleren of de batterijen nog goed zijn. Een defecte batterij kan namelijk ook zorgen voor een hogere stroom in de armatuur, waardoor de printplaat beschadigd kan raken en u voor hogere kosten komt te staan.

Tegenwoordig zijn er ook armaturen op de markt die zelf testend zijn. Deze geven dus zelf een signaal bij een defect. Ook de baterijen in deze armaturen worden regelmatig ontladen en weer geladen. Wat ook bijdraagt aan een langere levensduur.

Stel uw vraag aan Hollandlamp


Zoveel ruimtes, zoveel eisen, zoveel modellen, het kan bijna niet anders dan dat u een vraag heeft over noodverlichting en ook de batterijen voor noodverlichting. Neem voor een antwoord op die vraag contact op met Hollandlamp. We blijven constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, de nieuwe normen en de laatste modellen en kunnen uw vraag beantwoorden.