Noodverlichting Explosieveilig

Explosieveilig noodverlichtingsarmaturen bieden cruciale veiligheid in potentieel gevaarlijke omgevingen. Deze gespecialiseerde armaturen zijn ontworpen om te voldoen aan strenge veiligheidsnormen voor explosiegevaarlijke zones, zoals gas- en stofrijke omgevingen. Met heldere LED-verlichting en betrouwbare noodstroomvoorzieningen zorgen explosieveilig noodverlichtingsarmaturen voor optimale zichtbaarheid en veiligheid, zelfs in noodsituaties. Ontdek hoe Hollandlamp u kan helpen bij het kiezen van de juiste armaturen voor uw specifieke behoeften.

Producten 1-24 van 98

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Famostar Explosionproof VPA-1 Famostar Explosionproof VPA-1  
  € 1.148,44 € 949,12 As low as € 1.136,95
 2. Famostar Explosionproof WPA-1 Famostar Explosionproof WPA-1  
  € 1.107,60 € 915,37 As low as € 1.096,53
 3. Cooper Crouse-Hinds ELLK92036/36NE 1/6-1ISO 25KDR VE12
  IP66
  |
  5500K
  |
  75W
  Ceag expl v noodverl.sign.arm. ELLK.92 NE, autonomie h  
  € 3.133,89 € 2.589,99 As low as € 3.102,55
 4. Cooper Crouse-Hinds EX-LITE N ARROW RIGHT CEAG NOODV EX EX-LITE N PR  
  € 2.252,42 € 1.861,50 As low as € 2.229,90
 5. Cooper Crouse-Hinds EX-LITE ARROW DOWNWARDS CEAG NOODV EX EX-LITE N PO  
  € 2.252,42 € 1.861,50 As low as € 2.229,90
 6. Cooper Crouse-Hinds EXIT (ARROW LEFT) PL CEAG EX NOODV EXIT-LED VLULI  
  € 1.101,91 € 910,67 As low as € 1.090,89
 7. Cooper Crouse-Hinds EXIT (NEUTRAL) CEAG EX NOODV EXIT-LED VLUBL  
  € 1.088,83 € 899,86 As low as € 1.077,94
 8. Cooper Crouse-Hinds EXIT N (ARROW RIGHT) PR CEAG NOODV EX EXIT N PIJL-RE  
  € 1.813,68 € 1.498,91 As low as € 1.795,54
 9. Cooper Crouse-Hinds EX-LITE N NEUTRAL CEAG NOODV EX EX-LITE N BLANCO  
  € 2.240,17 € 1.851,38 As low as € 2.217,77
 10. Cooper Crouse-Hinds EXIT N (ARROW LEFT) PL Cooper Crouse-Hinds EXIT N (ARROW LEFT) PL  
  € 1.813,68 € 1.498,91 As low as € 1.795,54

Producten 1-24 van 98

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Waarvoor gebruik je een explosieveilig noodverlichtingsarmatuur?

Een explosieveilig noodverlichtingsarmatuur wordt alleen gebruikt in hele specifieke toepassingen en zie je in normale situaties eigenlijk nooit. Deze specifieke situaties zijn omgevingen waar er sprake is van een risico op een explosie door een bepaalde samenstelling van gas zuurstof of stof zuurstof mengsel. Je zou dus kunnen denken aan bijvoorbeeld een houtzagerij, vuurwerkopslag, autospuiterij of een olieplatform, maar er zijn nog een tal van dit soort locaties te benoemen. Als je een locatie hebt waar er sprake kan zijn van een gevaarlijke situatie zoals hierboven uitgelegd dan heb je explosieveilige verlichting en explosieveilige noodverlichting nodig. Dan is het belangrijk dat het explosieveilig noodverlichtingsarmatuur voldoet aan deze normen. Hollandlamp levert van de bekende A merken explosieveilig noodverlichtingsarmaturen, welke in de meeste gevallen speciaal besteld dienen te worden. Heeft u hulp nodig bij de keuze van een explosieveilig noodverlichtingsarmatuur dan helpen wij u graag.

Explosieveilige noodverlichtingsarmaturen zijn ontworpen om te functioneren in potentieel explosieve omgevingen waar conventionele verlichting niet veilig zou zijn. Deze armaturen zijn speciaal gebouwd om te voorkomen dat ze een vonk veroorzaken die een explosie kan ontsteken. Ze zijn ontworpen met materialen en constructies die de kans op ontsteking minimaliseren.

Bij Hollandlamp begrijpen we de cruciale rol van explosieveilige noodverlichting in het beschermen van personeel en eigendommen op gevaarlijke locaties. Daarom bieden we een breed scala aan hoogwaardige explosieveilige noodverlichtingsarmaturen van toonaangevende merken, die voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen bij het kiezen van het juiste armatuur voor uw specifieke behoeften.

Hoe bepaal je welk explosieveilig noodverlichtingsarmatuur je nodig hebt?

Explosieveilig noodverlichtingsarmaturen worden ingedeeld in zones. Afhankelijk van je situatie heb je een explosieveilig noodverlichtingsarmatuur nodig voor een omgeving waar de kans bestaat op een gasmengsel of je hebt een explosieveilig noodverlichtingsarmatuur welke geschikt is voor een stof mengsel. Zone 1 en 2 betreft een bescherming voor gas en zone 21 en 22 geeft dat er bescherming is tegen stof. Nu zijn er behoorlijk wat regels omtrent deze zones, maar daarnaast zijn instanties zoals gemeentes en brandweer ook instaat je een bepaalde regel op te leggen, dit kan verband houden met je locatie. Daarom is het goed om na te gaan waar je explosieveilig noodverlichtingsarmatuur aan moet voldoen. Weet je dit dan hebben wij zeer zeker een geschikt explosieveilig noodverlichtingsarmatuur voor je in het assortiment.

Het kiezen van het juiste explosieveilig noodverlichtingsarmatuur is van cruciaal belang voor de veiligheid van jouw omgeving. Bij Hollandlamp begrijpen we de complexiteit van deze beslissing en bieden we een uitgebreid assortiment explosieveilige noodverlichtingsarmaturen die voldoen aan verschillende classificaties en voorschriften. Ons deskundige team staat klaar om je te begeleiden bij het selecteren van het juiste armatuur dat perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften en omgevingsvereisten.

Explosieveilig noodverlichtingsarmatuur centraal of decentraal

Explosieveilig noodverlichtingsarmaturen zijn verkrijgbaar in centrale en decentrale uitvoeringen, maar welke heeft u nu nodig? Het grote verschil is dat een decentraal explosieveilig noodverlichtingsarmatuur voorzien is van een interne batterij. U sluit dan het explosieveilig noodverlichtingsarmatuur gewoon aan op de netspanning en als de stroom dan wegvalt zal de batterij het minimaal voor 1 uur overnemen waardoor het explosieveilig noodverlichtingsarmatuur nog blijft branden. Een centraal explosieveilig noodverlichtingsarmatuur bevat geen interne batterij en wordt dan vaak aangesloten aan een extern accu systeem.

We zien over het algemeen centrale explosieveilig noodverlichtingsarmaturen alleen toegepast in grote locaties met zeer veel explosieveilig noodverlichtingsarmaturen. Decentrale explosieveilig noodverlichtingsarmaturen worden veel meer standalone toegepast en heeft over het algemeen de voorkeur bij de meeste mensen.

Bij het kiezen tussen centrale en decentrale explosieveilig noodverlichtingsarmaturen is het belangrijk om rekening te houden met de omvang van de locatie, het aantal armaturen en de beschikbaarheid van een externe stroombron. Hollandlamp biedt een breed assortiment aan explosieveilige noodverlichtingsarmaturen, zowel centraal als decentraal, om aan de diverse behoeften van onze klanten te voldoen. Ons deskundige team staat klaar om u te adviseren bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke situatie.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Strikte veiligheidsnormen voor explosiegevaarlijke zones

Merel, een fabriekseigenaar uit Hilvarenbeek, stond voor een uitdaging toen ze ontdekte dat haar oude verlichting niet geschikt was voor haar explosieve omgeving. Met zorgen over de veiligheid van haar werknemers en bedrijfsmiddelen, wendde ze zich tot Hollandlamp voor advies.

Hollandlamp, met hun expertise in verlichtingsoplossingen voor industriële omgevingen, bood Merel een oplossing aan: explosieveilig noodverlichtingsarmaturen. Deze armaturen waren speciaal ontworpen om te voldoen aan de strikte veiligheidsnormen voor explosiegevaarlijke zones.

Dankzij het professionele advies en de kwaliteitsproducten van Hollandlamp kon Merel haar fabriek veiliger maken voor haar werknemers en haar bedrijfscontinuïteit waarborgen. Nu kan ze met gemoedsrust haar dagelijkse activiteiten uitvoeren, wetende dat ze de juiste maatregelen heeft genomen om haar fabriek te beschermen tegen potentieel gevaarlijke situaties.


Tien voordelen explosieveilige noodverlichtings armaturen:

 • Veiligheid: Explosieveilig noodverlichtingsarmaturen bieden optimale veiligheid in potentieel gevaarlijke omgevingen.
 • Betrouwbaarheid: Met interne batterijen of aansluiting op externe accu systemen blijven ze branden, zelfs bij stroomuitval.
 • Flexibiliteit: Keuze tussen centrale en decentrale uitvoeringen biedt flexibiliteit in installatie en gebruik.
 • Zichtbaarheid: Heldere LED-verlichting zorgt voor goede zichtbaarheid, zelfs in rokerige of donkere omstandigheden.
 • Conformiteit: Voldoet aan strenge veiligheidsnormen en voorschriften voor explosieveilige omgevingen.
 • Kostenbesparing: Efficiënt energieverbruik en lange levensduur van LED's leiden tot lagere operationele kosten.
 • Aanpasbaarheid: Geschikt voor diverse locaties, van kleine ruimtes tot grote industriële installaties.
 • Zelfstandigheid: Decentrale armaturen zijn standalone en vereisen geen externe stroombron, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen.
 • Eenvoudige installatie: Plug-and-play ontwerp maakt installatie en onderhoud eenvoudig en snel.
 • Voorkeur van gebruikers: Decentrale armaturen worden vaak geprefereerd vanwege hun eenvoudige installatie en gebruiksgemak.