Etap Noodverlichting

Ontdek de betrouwbare oplossingen van ETAP noodverlichting voor optimale veiligheid in gebouwen. Met hoogwaardige afwerking, langdurige prestaties en strikte naleving van veiligheidsnormen biedt ETAP noodverlichting gemoedsrust in elke situatie. Lees verder om te ontdekken hoe ETAP noodverlichting van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw bedrijf of organisatie.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Welke voordelen heeft Led bij ETAP noodverlichting?

Vandaag de dag is LED niet meer weg te denken bij ETAP noodverlichting. Simpelweg omdat andere lichtbronnen niet meer geproduceerd of geïmporteerd mogen worden. LED noodverlichting van ETAP biedt een enorm voordeel, met zo'n 75% energiebesparing. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen per jaar, vooral voor noodverlichting die 24 uur per dag brandt. De investering in LED ETAP noodverlichting wordt daardoor snel terugverdiend.

Maar er zijn nog meer voordelen. Voorheen moesten lampen jaarlijks vervangen worden, ongeacht of ze defect waren. Dit was een standaard onderdeel van het onderhoud. Met een LED ETAP noodverlichtingsarmatuur is dit niet langer nodig. Hoewel jaarlijkse controles nog steeds nodig zijn, is het niet meer nodig om het armatuur te openen en lampen te vervangen. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van onderhoudskosten en tijd.

Verschillende ETAP noodverlichting armaturen

Er zijn verschillende ETAP noodverlichting armaturen beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke toepassingen. Deze armaturen kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën:

 • Vluchtweg indicatie: Deze armaturen zijn uitgerust met pictogrammen die de snelste route naar veiligheid aangeven, waardoor evacuatie efficiënter verloopt.
 • Vluchtwegverlichting: Deze armaturen blijven bij stroomuitval gedurende minimaal een uur branden. Ze zorgen ervoor dat vluchtroutes voldoende verlicht zijn om oriëntatie mogelijk te maken en om struikelgevaar te voorkomen.
 • Vluchtweg indicatie met verlichting: Dit zijn armaturen die zowel een pictogram als verlichting bevatten. Ze combineren de functies van de eerder genoemde armaturen.

Naast deze categorisering zijn er diverse specificaties waarin ETAP noodverlichting armaturen kunnen verschillen. Zo zijn er LED noodverlichtingsopties die geschikt zijn voor inbouw of opbouw, voor wand- of plafondmontage, enkel- of dubbelzijdig, en geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Sommige armaturen zijn ontworpen met specifieke toepassingen in gedachten, zoals bioscopen of horecagelegenheden. Deze armaturen kunnen bijvoorbeeld een dimstand hebben en een zwarte behuizing om te voorkomen dat het groene pictogram storend is. Kortom, ETAP noodverlichting biedt een breed scala aan mogelijkheden om te voldoen aan diverse vereisten en omgevingen.

ETAP noodverlichting met accu ofwel decentrale noodverlichting

ETAP noodverlichting is verkrijgbaar met twee soorten accu systemen, waarvan de decentrale variant het meest gangbaar is. Bij decentrale ETAP noodverlichting is een accu direct in het armatuur ingebouwd. In tegenstelling hiermee worden bij centrale noodverlichting externe noodbatterijen gebruikt, vooral in grotere gebouwen.

De focus van deze pagina ligt op decentrale ETAP noodverlichting met een ingebouwde accu, geschikt voor diverse standaardsituaties. Deze oplossing biedt flexibiliteit en betrouwbaarheid, omdat elk armatuur autonoom werkt zonder afhankelijkheid van een centrale voeding. Hierdoor blijft de verlichting operationeel, zelfs bij stroomuitval, wat de veiligheid in gebouwen waarborgt. Met deze decentrale noodverlichting kunnen nooduitgangen en vluchtroutes effectief worden verlicht, wat essentieel is voor een snelle en veilige evacuatie.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

ETAP noodverlichting in gebruik bij installatiebedrijf

Robert, eigenaar van een installatiebedrijf in Son en Breugel, stond voor een uitdaging toen hij ontdekte dat de noodverlichting in het pand van een klant niet voldeed aan de veiligheidsnormen. Hij wist dat hij een betrouwbare oplossing nodig had om de veiligheid van het gebouw te waarborgen. Na onderzoek besloot Robert te investeren in ETAP noodverlichting.

Het team van Robert installeerde de ETAP noodverlichting nauwkeurig volgens de voorschriften. De strakke afwerking en minimale strooilicht waren perfect voor het pand van zijn klant. Met de garantie van 5 jaar op het armatuur en 4 jaar op de batterijen, bood ETAP Robert en zijn klant gemoedsrust.

Dankzij ETAP noodverlichting kon Robert zijn klant een veilige omgeving bieden, die voldeed aan alle eisen en normen. Het pand was nu voorbereid op elke noodsituatie, en Robert kon met vertrouwen zijn installatiebedrijf voortzetten.


Onderhoud van ETAP noodverlichting

Het onderhoud van ETAP noodverlichting is essentieel en verplicht. Jaarlijks moet er onderhoud worden uitgevoerd. Voorheen betekende dit het vervangen van lampen, ongeacht hun conditie. Met de huidige ETAP LED noodverlichting is lampvervanging niet meer nodig, maar jaarlijks onderhoud blijft cruciaal. Controleer of de noodverlichting correct functioneert, en vervang de batterij elke 8 jaar, zoals bij de meeste ETAP noodverlichting. Gebruik altijd originele batterijen. Hoewel alternatieven financieel aantrekkelijk lijken, kunnen ze de functionaliteit van de noodverlichting verminderen of zelfs armaturen beschadigen. Het gebruik van originele batterijen garandeert optimale prestaties en veiligheid van de ETAP noodverlichting.

Hoe en waar plaats ik ETAP noodverlichting?

Het plaatsen van ETAP noodverlichting vereist meer dan alleen een armatuur boven de uitgang met een pijl naar buiten. Het is een belangrijk onderwerp dat serieuze aandacht verdient. Om te bepalen welke ETAP noodverlichting nodig is voor jouw bedrijf, is een grondig plan nodig. Dit plan berekent hoeveel licht er op de vloer valt bij stroomuitval, zodat de juiste noodverlichting op de juiste plek kan worden geplaatst.

Hollandlamp biedt nauwkeurige berekeningen voor jouw bedrijf, zodat je precies weet waar ETAP noodverlichting nodig is. Op deze manier zorg je ervoor dat iedereen veiligheid kan vinden bij stroomuitval, dankzij de ETAP noodverlichting die op strategische locaties is geplaatst.

Goedkope van ETAP noodverlichting

In de markt zijn veel goedkope noodverlichtingsarmaturen verkrijgbaar, soms al voor een paar tientjes. Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen deze goedkope opties en ETAP noodverlichtingsarmaturen.

Ten eerste is er een duidelijk verschil in kwaliteit en uitstraling. ETAP noodverlichting is zorgvuldig ontworpen en afgewerkt, zonder overdreven strooilicht dat hinderlijk kan zijn voor voorbijgangers.

Belangrijker nog is de betrouwbaarheid op lange termijn. Bij aankoop van noodverlichting wil je er zeker van zijn dat het na 5 of 10 jaar nog steeds voldoet aan de normen, met name dat het minimaal 1 uur functioneert en voldoende licht biedt. ETAP noodverlichting biedt gemoedsrust met een batterijgarantie van 4 jaar en een garantie van 5 jaar op het armatuur zelf.

Hoewel niemand noodverlichting wil gebruiken, is het essentieel dat het in geval van nood perfect functioneert. Daarom kiezen velen voor LED noodverlichting van ETAP, omdat ze kunnen vertrouwen op de kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie die het biedt.

Tien voordelen van ETAP noodverlichting op een rij:

 • Hoogwaardige afwerking en strak design voor een professionele uitstraling
 • Minimaliseert hinderlijk strooilicht, waardoor voorbijgangers niet worden gestoord
 • Langdurige betrouwbaarheid dankzij 5 jaar garantie op het armatuur
 • Vertrouw op 4 jaar batterijgarantie voor langdurige prestaties
 • Voldoet aan veiligheidsnormen met minimaal 1 uur functioneren bij stroomuitval
 • Bespaar kosten op lange termijn dankzij duurzame LED-technologie
 • Optimaliseer de veiligheid met nauwkeurig berekende plaatsing van noodverlichting
 • Voorkom defecte armaturen en verminder onderhoudskosten
 • Verzekerd van optimale prestaties, zelfs na 5 of 10 jaar gebruik
 • Creëer gemoedsrust door te investeren in betrouwbare ETAP noodverlichting