Noodverlichting zond. Accu

Lees hoe noodverlichting zonder accu uw veiligheidsbehoeften kan vervullen. Ontdek de voordelen van dit innovatieve systeem, perfect voor grotere gebouwen zoals ziekenhuizen en industrieën. Met LED-technologie en aansluiting op een centrale batterij biedt dit systeem betrouwbaarheid en energie-efficiëntie. Ontdek waarom steeds meer bedrijven kiezen voor noodverlichting zonder accu voor een optimale veiligheidsoplossing.

Producten 1-24 van 157

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Famostar GO! PP-230 FAMO GO! PP-230  
  € 139,43 € 115,23 As low as € 137,34
 2. Famostar GO! WP-230 FAMO GO! WP-230  
  € 139,43 € 115,23 As low as € 137,34
 3. Famostar CELO CI V-230 C FAMO CELO CI V-230 C  
  € 139,31 € 115,13 As low as € 137,21
 4. Famostar Pro WP-230 FAMO PRO WP-230  
  € 189,68 € 156,76 As low as € 186,84
 5. Famostar Pro V-230 FAMO PRO V-230  
  € 189,68 € 156,76 As low as € 186,84
 6. Famostar Pro WP-24 Famostar Pro WP-24  
  € 189,64 € 156,73 As low as € 186,80
 7. Famostar Pro PP-24 Famostar Pro PP-24  
  € 220,39 € 182,14 As low as € 217,09

Producten 1-24 van 157

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat betekent `noodverlichting zonder accu?

Noodverlichting zonder accu betekent in feite centrale noodverlichting. Het belangrijkste verschil met noodverlichting die wel een accu heeft, is dat deze centrale noodverlichting wordt aangesloten op een externe centrale accu. Daarom wordt in de meeste gevallen niet gekozen voor noodverlichting zonder accu. Deze centrale batterij kan ook worden vervangen door een aggregaat, wat aangeeft dat centrale noodverlichting voornamelijk wordt toegepast in grotere bouwwerken, zoals industriegebouwen, ziekenhuizen en andere grote complexen.

Het voordeel van noodverlichting zonder accu is dat het minder onderhoud vergt, omdat er geen individuele accu's moeten worden gecontroleerd en vervangen. LED-technologie wordt vaak gebruikt in deze vorm van noodverlichting vanwege de energiezuinigheid en duurzaamheid. Ondanks de minder gebruikelijke toepassing kan noodverlichting zonder accu een kosteneffectieve en betrouwbare optie zijn voor specifieke situaties waarbij een centrale energiebron beschikbaar is.

Ik heb een centraal noodarmatuur zonder accu nodig, welke moet ik kiezen?

Wanneer je een centraal noodarmatuur zonder accu nodig hebt, is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Deze armaturen zijn afhankelijk van een centrale batterij of noodaggregaat, wat betekent dat ze zijn afgestemd op een specifiek vermogen. Dit resulteert in een beperkte capaciteit voor het aantal armaturen dat kan worden aangesloten. Als er meer armaturen worden geplaatst dan de noodunit aankan, kan het voorkomen dat de noodverlichting bij een stroomstoring niet lang genoeg brandt om aan de gestelde normen te voldoen. Daarom is het cruciaal om de capaciteit niet te overschrijden.

Het is niet mogelijk om zomaar extra noodverlichting armaturen aan te sluiten, en al helemaal niet willekeurig door elkaar. Hoewel er situaties zijn waarin dit wel mogelijk is, blijft het een zeer specifiek proces. Het is verstandig om advies in te winnen bij een specialist om ervoor te zorgen dat de noodverlichtingsinstallatie efficiënt en conform de voorschriften functioneert.

Centrale noodverlichting adresseren, hoe zit dit?

Centrale noodverlichting adresseren is een cruciaal aspect van het veiligheidsprotocol in grote gebouwen. Sommige centrale noodverlichting armaturen zonder batterij zijn adresseerbaar, mits de centrale batterijvoedingsunit ook geschikt is voor dit systeem.

In grote gebouwen is het essentieel dat het systeem weet wanneer de stroom uitvalt en in welke ruimte dit gebeurt. Bij een totale stroomstoring werkt dit systeem doorgaans goed, omdat de spanning bij de batterijvoedingsunit ook wegvalt. Echter, in geval van een lokale stroomstoring, zoals bijvoorbeeld in een productiehal, moet de centrale batterijvoedingsunit dit kunnen detecteren en onmiddellijk stroom leveren aan de noodverlichting in die specifieke ruimte. Dit voorkomt potentieel gevaarlijke situaties.

Dit proces kan worden uitgevoerd met behulp van verklikkers en adresseerbare noodverlichting armaturen. Deze armaturen zijn in staat om individueel aangestuurd te worden, waardoor de noodverlichting gericht kan worden geactiveerd waar nodig. Voor meer informatie over dit systeem kunt u contact opnemen met HollandLamp.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Behandelingen kunnen gewoon door blijven gaan!

Bert, eigenaar van een drukbezochte fysiotherapiepraktijk in Huizen, stond voor een uitdaging. Bij stroomstoringen in zijn buurt viel niet alleen de elektriciteit uit, maar ook zijn traditionele noodverlichting met accu. Dit leidde tot onnodige paniek onder zijn patiënten en een gevoel van onveiligheid in de praktijk.

Na wat onderzoek ontdekte Bert via Hollandlamp noodverlichting zonder accu, die aangesloten kon worden op een centrale batterij. Dit systeem bood de oplossing die hij nodig had. Tijdens een meer recente stroomstoring bleef zijn praktijk helder verlicht, waardoor zijn patiënten rustig konden blijven en de behandelingen zonder onderbreking konden doorgaan. Bert voelde zich gerustgesteld, wetende dat zijn noodverlichting betrouwbaar was, zelfs in noodsituaties.

Dankzij de nieuwe noodverlichting zonder accu kon Bert zijn praktijk veiliger en efficiënter runnen, en kon hij zich volledig richten op het welzijn van zijn patiënten.


Tien voordelen noodverlichting op een rij:

 • Efficiënte energiegebruik dankzij LED-technologie
 • Minder onderhoudsvereisten door het ontbreken van individuele accu's
 • Betrouwbaarheid in noodsituaties door aansluiting op een centrale batterij of noodaggregaat
 • Geschikt voor grotere gebouwen zoals industrieën en ziekenhuizen
 • Minder kans op overbelasting van het systeem door beperkte capaciteit van de centrale batterij
 • Adresseerbare armaturen voor nauwkeurige activering van noodverlichting
 • Vermindert het risico op gevaarlijke situaties bij lokale stroomstoringen
 • Lange levensduur en duurzaamheid van LED-armaturen
 • Flexibiliteit bij het ontwerpen van noodverlichtingssystemen voor specifieke behoeften
 • Verbeterde naleving van veiligheidsvoorschriften dankzij effectieve noodverlichtingsoplossingen