0

Bewegingsmelders

Bewegingsmelder en aanwezigheidsmelders vind u hieronder in de versie inbouw en opbouw. Bewegigingsmelders en aanwezigheidsmelders vind u o.a. van Steinle, Merten, Klemko, Busch Jeager, Gira en Friedland. Heeft uw vragen over een bewegingsmelder of aanwezigheidsmelder, stelt u deze dan vrijblijvend d.m.v. het contactformulier

Verschil tussen een bewegingsmelder en een aanwezigheidsmelder

Het verschil tussen een bewegingsmelder en een aanwezigheidsmelder is eigenlijk vrij eenvoudig uit te leggen. Een aanwezigheidsmelder is veel gevoeliger dan een bewegingsmelder. Waar een bewegingsmelder in grove lijnen detectie meet, is een aanwezigheidmelder veel nauwkeuriger. Een goede aanwezigheidmelder meet de kleinste beweging cq warmte verschillen, waardoor deze ideaal zijn voor in ruimtes zoals een kantooromgeving of klaslokalen, waarbij de mensen in de ruimte stilletjes aan het werk zijn zonder grote bewegingen te maken.

 

Bewegingsmelder die alleen schakelt als er onvoldoende licht is.

Een standaard bewegingsmelder schakelt ten aller tijde op beweging, natuurlijk is dat schakelen afhankelijk van de specificaties van de bewegingsmelder. Veel bewegingsmelders hebben de mogelijkheid ook ingesteld te worden op het omgevingslicht. Dat wil zeggen dat de bewegingsmelder ziet of er voldoende of onvoldoende licht in de ruimte is. Is er voldoende licht, dan zal hij ook bij een beweging niet schakelen. U kunt aan de specificaties van de bewegingsmelder opmerken dat deze zo'n schemerschakelaar ingebouwd heeft zitten. Als in de specificatie van de bewegingsmelder staat dat de Luxwaarde instelbaar is, dan weet u dat deze bewegingsmelder dus rekening houd met de verlichting bij het detecteren van een beweging.

 

Bewegingsmelder van uitsluitend A merken.

Bewegingsmelders en aanwezigeheidmelders van uitsluitend A merken koopt u bij hollandlamp. Wij leveren uw bewegingsmelder van o.a. Finder, Merten, Jung, Theben en Klemko. Een bewegingmelder zal zodra er iets wordt gedetecteerd schakelen, dat kan bv verlichting zijn of evt. een andere apparaat zoals een gong.

 

Een bewegingsmelder kan niet alles schakelen.

Een bewegingsmelder kunt u niet niet zomaar toepassen om TL verlichting of gasontladingslampen te schakelen. Wilt u dat wel, vraag ons dan om advies voor het type bewegingsmelder en evt. artikelen die u daarbij nodig heeft.Energie besparen met een bewegingsmelder

Doordat u een bewegingsmelder toepast, schakelt u alleen het licht aan zodra dat gewenst is. Hiermee bespaard u energie omdat de verlichting niet continu hoeft te branden. U kunt nog meer energie besparen door de bewegingsmelder te koppelen aan een schemerschakelaar. In dat geval wordt alleen de verlichting geschakeld als het donker is. Als u dan ook nog uw armaturen voorziet van Ledlampen, dan zorgt u voor de maximale besparing.

 

Video van de Steinel Sensiq bewegingsmelder

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software