0

Spanningsrail

Spanningsrail van o.a. Philips, Sylvania en Concord in 1 en 3 fase vindt u hier. U kunt 1 en 3 fase en verschillende merken spanningsrail niet zomaar met elkaar combineren. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Hollandlamp.

Verschillende toepassingen

Een spanningsrail wordt vaak toegepast om flexibel te zijn met de verlichting aan het plafond. Doordat er spanningsrail verkrijgbaar is in zowel inbouw als opbouw kunt u dit toepassen op of in vrijwel ieder plafond. Spanningsrail wordt veel toegepast in winkels, musea, showrooms en op locaties waar men bepaalde zaken wil uitlichten.

 

Spanningsrail verlichting

Het grote voordeel van een spanningsrail is dat bijna elk armatuur aan een spanningsrail gekoppeld kan worden mits natuurlijk gebruik gemaakt wordt van de juiste componenten. Dit verschilt nog weleens per rail. Er bestaan ook al complete spanningsrailspots, welke dus compleet geleverd worden met de connector. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met het merk en type, want niet elke connector past op elke spanningsrail. Hollandlamp helpt u graag om de juiste componenten bij elkaar te zoeken.

 

Spanningsrail 1 fase en 3 fase

Spanningsrail is verkrijgbaar in 1 fase en 3 fase. Dat wil eigenlijk zeggen dat de 1 fase rail geschikt is voor 1 fase draad en dat de gehele rail in 1 keer geschakeld wordt en dus dat alle aangesloten armaturen in 1 keer geschakeld worden. Bij een 3 fase rail kunt u 3 verschillende schakelingen maken en dus groepen armaturen onafhankelijk van elkaar schakelen.

 

Hoeveel spanningsrail en componenten heb ik nodig?

Als het om enkele meters spanningsrail gaat valt dit mogelijk zelf voor u in te schatten, maar als u hier bijvoorbeeld een winkel of showroom volledig mee wilt voorzien, is het goed om daarvan een plan te hebben, voor zowel de materiaal als voor de railspots. Hollandlamp maakt graag voor u een plan waaruit blijkt hoeveel rails en componenten u nodig heeft, maar ook hoeveel spots er in uw ruimte geplaatst moeten worden om bijvoorbeeld een hele wand uit te lichten. Hollandlamp maakt daarvoor een uniek lichtplan met de railspots in combinatie met bijvoorbeeld uw algemene verlichting zoals bijvoorbeeld Led inleg armaturen.

 

Verschillende merken

Er zijn veel merken spanningsrail verkrijgbaar in de markt en deze hebben onderling grote verschillen, maar aan de andere kant zijn er weer veel overeenkomsten. De meest gebruikte zijn de universele 3 fase rails, van Nordic, Ivela of Nordic Global. Dat deze spanningsrails universeel zijn betekend, dat je er vrijwel elke railspot op kan aansluiten, behalve de niet universele railspots. Specifieke spanningsrail en railspots zijn die van o.a. Lumiance en Concord. Deze hebben een eigen uitvoering en deze passen prima op elkaar. 

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software