0

Spanningsrail

Spanningsrail van onder andere Philips, Sylvania en Concord in 1 en 3 fase vindt u hier. U kunt verschillende merken spanningsrail niet altijd met elkaar combineren. Ook rails van 1 en 3 fase werken niet in alle gevallen zomaar samen.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Hollandlamp.

Verschillende toepassingen

Een spanningsrail wordt vaak toegepast om flexibel te zijn met de verlichting aan het plafond.

Doordat er spanningsrail verkrijgbaar is in zowel inbouw als opbouw, kunt u dit toepassen op of in vrijwel ieder plafond. Spanningsrail wordt veel toegepast in winkels, musea, showrooms en op locaties waar men bepaalde zaken extra wil uitlichten.

Spanningsrail verlichting

Het grote voordeel van een spanningsrail is dat bijna elk armatuur aan een spanningsrail gekoppeld kan worden. Daarvoor moet natuurlijk gebruik gemaakt worden van de juiste componenten. Dit verschilt nog weleens per rail.

Er bestaan ook complete spanningsrailspots, die dus compleet geleverd worden met de connector. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met het merk en type, want niet elke connector past op elke spanningsrail.

Hollandlamp helpt u graag om de juiste componenten bij elkaar te zoeken.

Spanningsrail 1 fase en 3 fase

Spanningsrail is verkrijgbaar in 1 fase en 3 fase. De 1 fase rail is geschikt voor 1 fase draad; de gehele rail wordt in 1 keer geschakeld. Dat geldt ook voor alle aangesloten armaturen. 

Bij een 3 fase rail is het mogelijk om 3 verschillende schakelingen te maken en dus groepen armaturen onafhankelijk van elkaar te schakelen.

Hoeveel spanningsrail en componenten heb ik nodig?

Als het om enkele meters spanningsrail gaat, is het mogelijk dat u zelf een inschatting maakt van de benodigde aantallen. Bij grotere hoeveelheden, bijvoorbeeld wanneer u een winkel of showroom volledig van passend licht wilt voorzien, is het aan te raden om te werken met een lichtplan. Daarin komt precies naar voren welk materiaal en hoeveel railspots er in uw situatie gewenst zijn.

Hollandlamp maakt graag voor u een passend plan waarin duidelijk wordt hoeveel rails en componenten u nodig heeft. Wij maken inzichtelijk hoeveel spots er in uw ruimte geplaatst dienen te worden om bijvoorbeeld een hele wand uit te lichten.

Een lichtplan van Hollandlamp houdt rekening met alle railspots in combinatie met bijvoorbeeld uw algemene verlichting zoals Led inleg armaturen.

Verschillende merken

Er zijn veel merken spanningsrail verkrijgbaar in de markt en deze hebben onderling grote verschillen.

De meest gebruikte zijn de universele 3 fase rails, van Nordic, Ivela of Nordic Global. Deze spanningsrails zijn universeel zodat je er vrijwel elke railspot op kan aansluiten, op enkele uitzonderingen na.

Specifieke spanningsrail en railspots zijn die van onder andere Lumiance en Concord. Deze hebben een eigen uitvoering en passen prima op elkaar. 

 

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software