Vereniging van Eigenaren


Veel bewoners en eigenaren van appartementen werken onderling samen om het woningonderhoud en de kosten die dat met zich meebrengt, te delen.

Ze organiseren zich in een vereniging en doen aankopen vanuit deze zogenaamde Vereniging van Eigenaren. Het is gebruikelijk dat daarvoor door elk van de leden maandelijks geld wordt ingelegd. Dit geld wordt gebruikt om bijvoorbeeld schoonmaakkosten en reparatiekosten te dekken.

projectpagina-vve-verlichting-hollandlamp


Betere besteding van het budget


De algemene ruimtes van veel appartementen complexen zijn over het algemeen goed verlicht.

Met het oog op de veiligheid zijn er in portieken, entrees en eventuele parkeergarages meer dan voldoende armaturen aanwezig die ook een groot deel van de tijd branden.

Bij zoveel branduren kan het een interessante optie zijn om de armaturen aan te passen voor Led verlichting.

Overstappen naar Led verlichting zorgt meestal voor een aanzienlijke besparing, zowel op de energienota als op de kosten voor onderhoud.

Meest gestelde vragen over VVE verlichting


In deze video geeft Jeroen antwoord op de drie meest gestelde vragen die Hollandlamp krijgt van VVE's met betrekking tot verlichting.

Het onderhoud van verlichting is een belangrijke kostenpost die op de rekening van veel VVE’s een grote plek inneemt. Jeroen gaat hier verder op in en legt uit hoe je met deze kostenpost om kunt gaan.

Verlichting hoeft niet 24 uur per dag te branden! Door gebruik te maken van bewegings- en schemerschakelaars en sensors kun je er voor zorgen dat licht alleen brandt op het moment dat dat nodig is.

Steeds meer VVE’s kiezen er voor om gebruik te maken van Led verlichting. Wanneer dit zorgvuldig en efficient wordt aangepakt, verdient Led verlichting zichzelf op relatief korte termijn terug. Jeroen legt uit wat daarbij allemaal een rol speelt.

Nu even geen video, maar wel nieuwsgierig naar de informatie? Lees dan de antwoorden op de drie populairste vragen hieronder nog eens terug.

Hoe kun je het onderhoud aan verlichting het beste aanpakken?


Een Vereniging van Eigenaren heeft te maken met heel veel onderhoud, vooral op het gebied van de verlichting. Wat we vaak zien is dat het onderhoud wordt verzorgd door een huismeester, die in actie komt wanneer dat nodig is en die zaken repareert en vervangt.

Als er bijvoorbeeld een lampje stuk is, gaat hij er heen, opent het armatuur, haalt het lampje er uit en plaatst er een nieuw lampje in. En de volgende dag wanneer dat nodig is op een andere plek weer en zo blijft hij eigenlijk het hele jaar bezig met lampjes vervangen.

Dit is helemaal niet nodig en zou eigenlijk anders moeten. Als je het goed structureert, en je weet precies hoe lang een lampje meegaat, dan weet je dus ook precies wanneer dat lampje vervangen moet worden. Op die manier werken betekent dat er niet telkens lampjes stuk zijn, maar dat de verlichting binnen het complex gewoon structureel functioneert. Eén keer werk en u heeft nauwelijks klachten van de bewoners!

Waarom is kiezen voor bewegings- en schemerschakelaars verstandig?


Wat we veel zien bij VVE’s is dat de aanwezige verlichting 24 uur per dag brandt. Door gebruik te maken van een schemerschakelaar, heeft u in elk geval al een grote stap gemaakt en wordt het branden van de verlichting al aanzienlijk beperkt tot bijvoorbeeld zo’n 12 uur per dag.

Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van armaturen die ingericht of voorzien zijn bewegings sensoren en schemerschakelaars. Dat kan er voor zorgen dat op het moment dat het donker wordt buiten de verlichting aanspringt. Niet meteen op de volle 100%, maar om te beginnen bijvoorbeeld op 20%. Dat betekent dat er wel licht is, maar niet ontzettend veel want er is tenslotte niemand aanwezig. Pas als er iemand komt, detecteert de sensor de beweging en gaat de verlichting naar het gewenste licht niveau van 100% dat u wenst.

Goede verlichting zorgt er ook voor dat mensen zich veilig voelen in hun omgeving. Bewoners die hun entree binnenkomen terwijl deze op 20% verlicht is, voelen zich direct veilig. Dit wordt nog versterkt op het moment dat de verlichting vervolgens helemaal aangaat, daar voelt iemand zich prettig en veilig bij.

Het heeft bovendien nog als gevolg dat eventuele ongewenste gasten ook zien dat er licht brandt, en op het moment dat ze gedetecteerd worden door de bewegings sensor gaat de verlichting naar 100% en doen ze graag een stapje terug.

Elke Vereniging van Eigenaren verhoogt dus enorm het comfort en veiligheid door het gebruik van sensoren.

Hoe verdient Led verlichting zichzelf snel terug?


Zoals gezegd vormt, onderhoud bij een Vereniging van Eigenaren een ontzettend belangrijk onderdeel. Wanneer u overstapt naar Led verlichting, bent u het onderhoud bijna helemaal kwijt.

Het zorgt er dus voor dat u niet meer elk jaar de lampjes hoeft te vervangen, en daarnaast gebruikt het ook nog eens aanzienlijk minder energie. Vaak is de besparing zo’n 70% en omdat verlichting binnen een VVE gemiddeld vaak 12 uur per dag brandt, is dat ontzettend snel terug verdiend.

Dus heeft u een VVE en maakt deze nog geen gebruik van Led verlichting? Stap dan snel over!

Weet u niet precies hoe? Bel ons of mail ons, Hollandlamp helpt u graag.


Sensor Armatuur
Led Lamp
Noodverlichting
KennisbankKopen bij Hollandlamp


Naast bedrijven kunnen ook VvE’s op rekening kopen bij Hollandlamp. De bestelde materialen worden toegestuurd en u ontvangt apart de (digitale) factuur.

U heeft dan 14 dagen om te betalen.

Doordat we gekozen hebben alleen producten in het assortiment op te nemen van A- kwaliteit, bent u verzekerd van degelijke armaturen, geschikte lichtbronnen en andere onderdelen die nodig zijn voor uw installatie, zoals bewegingsmelders en sensoren.

U krijgt daarop de bijpassende garantie, op sommige producten wel 5 jaar. Mocht uw product defect raken binnen de geldende garantieperiode, dan handelt Hollandlamp dit voor u af.

Naast het maken van een lichtplan, het verzorgen van de offerte en het leveren van de materialen, kan Hollandlamp ook de installatie voor u verzorgen.

Neem voor meer informatie hierover contact op met Hollandlamp via e-mail info@hollandlamp.nl of op telefoonnummer 072-26 000 00.

Meer besparen met sensoren


Door het toepassen van sensoren gaan de lichten aan wanneer dit moet, en weer uit wanneer dit kan. Deze sensoren kunnen al in de armatuur verwerkt zitten, maar zijn ook los verkrijgbaar.

De losse armaturen kunnen als uitbreiding geplaatst worden in een bestaande situatie.

De situatie kan ook zo zijn dat u ervoor wilt kiezen om de sensor op een afstand van de armatuur te plaatsen.

Door verlichting te combineren met een schemerschakelaar gaat het licht pas branden als er onvoldoende daglicht is. Dit zou goed toegepast kunnen worden op de galerij en bij voordeuren.

Met een bewegingsmelder gaat het licht een vooraf ingestelde periode branden, zodat men bijvoorbeeld de centrale fietsenstalling veilig kan betreden.

Met een combinatie van deze twee sensoren zal het licht gaan branden bij beweging, maar alleen als er onvoldoende daglicht is.

Hierdoor zal het licht niet meer onnodig branden en wordt de maximale besparing bereikt.

Samenwerking tussen VVE en Hollandlamp


Hollandlamp heeft al vele Verenigingen van Eigenaren geholpen om te komen tot een optimale verlichting van hun appartementen complex.

Vooral na een aantal jaren kunnen de armaturen achteruit gegaan zijn door verwering en, in het ergste geval, vandalisme.

Door deze te vervangen, eventueel door slagvaste en waterdichte armaturen met Led lichtbronnen, kan deze investering door het verminderde onderhoud en de bezuiniging op energie, binnen een paar jaar alweer zijn terugverdiend.

We brengen desgewenst en in overleg de situatie van het gebouw in kaart. Met deze informatie kunnen we daarna een voorstel doen voor geschikte verlichting. Altijd op maat een lichtplan uitgewerkt en voor elke VVE een uitgekiend concept.

Voordelen LED verlichting


De voordelen van Led verlichting zijn voor veel mensen op de eerste plaats economisch. Met een Led lamp valt maar liefst 90% op de energiekosten te besparen. Dit draagt niet alleen bij aan een lagere energierekening, maar ook aan meer duurzaamheid. We hebben per slot van rekening allemaal de verantwoordelijkheid zuinig met energie om te gaan.

Een ander voordeel van Led verlichting is dat men niet meer bang hoeft te zijn dat mensen hun vingers kunnen branden aan een hete lamp.

Een Led lamp wordt namelijk zelfs bij lange tijd branden niet heet en is daarom minder gevaarlijk, ook voor kinderen.

Gebruiksvriendelijk


Led lampen gaan veel meer branduren mee en hoeven dus veel minder vaak vervangen te worden.

Een extra voordeel is nog de grote gebruiksvriendelijkheid van Led lampen. De Led lamp reageert direct op aan- en uitschakelen, heeft geen opwarmtijd nodig en is daarom ook goed te gebruiken in combinatie met een bewegingsmelder.

Op het moment dat er beweging gedetecteerd wordt, is er ook meteen licht. Dit draagt bij aan het gevoel van veiligheid.

vragen-info-meer-informatie-mail-hollandlamp

Loading...
Wacht a.u.b...
x