0

VSA, drivers en onstekers

Hier vindt u allerlei VSA's (voorschakelapparaat) ,drivers en ontstekers. Een voorschakelapparaat zorgt er voor dat specifieke lampen zoals bijvoorbeeld halogeenlampen, Ledlampen, TL en Pl lampen en gasontladingslampen. Naast een VSA is er afhankelijk van de situatie ook een starter/ontsteker nodig om de lamp op te starten. Wij zijn de speciallist op het gebied van VSA's, drivers en ontstekers, dus indien u een vraag heeft stelt u deze dan gerust aan Hollandlamp.

 

VSA's, drivers en ontstekers, voor welke lamp pas ik ze toe en waarvoor?

VSA's (voorschakelapparaat) is een benaming die veel wordt gebruikt, maar feitelijk zijn trafo's en Led drivers ook VSA's, maar associëren we deze vaak met een bepaald type lamp welke achter dit VSA is geplaatst.

  • Een trafo wordt zeer vaak gezien als vsa voor een halogeenlamp, en wordt deze trafo ook wel halogeentrafo genoemd
  • Een driver wordt vaak gezien als voorschakelapparaat voor een ledlamp, ledstrip of led armatuur, daarom is de verzamelnaam vaak een Ledriver. Het is goed om te weten dat er zeer veel verschillende uitvoeringen zijn
  • Een voorschakelapparaat voor een TL buis of PL lamp is het type voorschakelapparaat welke altijd nodig is om de lamp te kunnen laten werken. Deze zijn te verdelen in twee types: conventioneel en elektronisch. Bij een conventionele heeft u tevens nog een starter nodig. Bij een elektronische is er geen starter nodig en wordt deze ook wel HF VSA genoemd.
  • Een voorschakelapparaat voor een gasontladingslamp is tevens een voorschakelapparaat welke altijd nodig is om de lamp te kunnen laten branden. Ook hier geldt weer opnieuw het verschil tussen conventioneel (is een starter/ontsteker noodzakelijk) en elektronisch.

Weet u niet welk VSA of starter u nodig heeft, vraagt u het Hollandlamp. Wij informeren u graag.

 

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software