0

VSA, drivers en ontstekers

Op deze pagina vindt u allerlei VSA's (voorschakelapparaat), drivers en ontstekers.

Een voorschakelapparaat wordt gebruikt om de elektrische stroom te begrenzen. Het wordt toegepast bij specifieke lampen zoals bijvoorbeeld halogeenlampen, Ledlampen, TL en Pl lampen en gasontladingslampen.

Naast een VSA is er afhankelijk van de situatie ook een starter/ontsteker nodig om de lamp op te starten. Wij zijn de speciallist op het gebied van VSA's, drivers en ontstekers, dus indien u een vraag heeft, stelt u deze dan gerust aan Hollandlamp.

 

VSA's, drivers en ontstekers: voor welke lamp pas ik ze toe en waarvoor?

VSA's (voorschakelapparaat) is een benaming die veel wordt gebruikt. Feitelijk zijn trafo's en Led drivers ook VSA's, maar in de praktijk associëren we deze vaak met een bepaald type lamp dat achter dit VSA is geplaatst.

  • Een trafo wordt zeer vaak gezien als VSA voor een halogeenlamp, deze trafo wordt ook wel halogeentrafo genoemd
  • Een driver wordt vaak gezien als voorschakelapparaat voor een ledlamp, ledstrip of led armatuur. De verzamelnaam is daarom vaak een Ledriver. Het is goed om er rekening mee te houden dat er zeer veel verschillende uitvoeringen zijn!
  • Een voorschakelapparaat voor een TL buis of PL lamp is het type voorschakelapparaat dat altijd nodig is om de lamp te kunnen laten werken. Deze zijn te verdelen in twee types: conventioneel en elektronisch. Bij een conventionele heeft u ook een starter nodig. Bij een elektronische is geen starter nodig. Deze wordt ook wel HF (hoogfrequent) VSA genoemd.
  • Een voorschakelapparaat voor een gasontladingslamp is bovendien een voorschakelapparaat dat altijd nodig is om de lamp te kunnen laten branden. Ook hier geldt weer het verschil tussen conventioneel (is een starter of ontsteker noodzakelijk) en elektronisch.

Weet u niet welk VSA of starter u nodig heeft, vraagt u het Hollandlamp. Wij informeren u graag.

 

 

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software