Horecaverlichting


In een horecaonderneming vinden veel verschillende gebeurtenissen plaats: een uitbundig feest, een bijeenkomst van een beroepsvereniging, een sfeervol diner bij een jubileum of een repetitie van de plaatselijke toneelvereniging.

Daarnaast is er vaak een keuken, de toiletgroepen en er moet ook goed schoongemaakt kunnen worden. Allerlei situaties die vragen om specifieke verlichting.

projectpagina-horeca-verlichting-hollandlamp


Om het alle gasten bij elke gelegenheid naar de zin te kunnen maken en personeel een prettige werkomgeving te bieden, is het belangrijk om goed na te denken over de verlichting in de verschillende ruimtes waar uw gasten en personeel samen verblijven.

Hier komt meer bij kijken dan alleen het plaatsen van een aantal armaturen. Horecaverlichting is echt een specialisme.

Meest gestelde vragen over horeca verlichting


In deze video geeft Jeroen antwoord op de drie meest gestelde vragen die Hollandlamp krijgt met betrekking tot het verlichten van een horeca bedrijf.

Bijna niets is zo gevarieerd als passende verlichting in de horeca. Met zoveel verschillende evenementen en gezelschappen is het erg belangrijk te kunnen varieren.

Belangrijk is om bij elke gewenste sfeer het juiste licht te kunnen kiezen. Je wilt optimale controle hebben om het licht precies te kunnen sturen naar wat de situatie op dat moment vraagt.

Led verlichting is al lang niet meer kil of sfeerloos, zoals nog weleens wordt gedacht. Jeroen gaat in op de voordelen die Led verlichting in de horeca heeft, waarbij natuurlijk kostenbesparing een zeer belangrijke factor is.

Nu even geen video, maar wel nieuwsgierig naar de informatie? Lees dan de antwoorden op de drie populairste vragen hieronder nog eens terug.

Welke mogelijkheden zijn er allemaal in horeca verlichting?


Het begrip ‘horeca’ is natuurlijk ontzettend breed: u kunt een bar hebben, of een hotel, een restaurant of een feestzaal. Afhankelijk van de zaak die u heeft, vinden daar op verschillende momenten verschillende evenementen plaats.

De ene keer wordt er een feest gevierd, bijvoorbeeld een bruiloft, een andere keer kijken mensen naar het Nederlands elftal dat wordt uitgezonden op groot scherm, het volgende moment wordt koffie met cake na een begrafenis geserveerd en de volgende dag is er weer een vergadering.

Allemaal verschillende situaties waar u rekening mee moet houden in uw horeca zaak, en dus ook met de verlichting op die verschillende momenten.

Hollandlamp heeft onzettend veel ervaring als het gaat om de verlichting in horeca zaken. Wij kunnen er voor zorgen dat bij elk evenement en elke gebeurtenis in uw zaak, de verlichting goed regelbaar is. Het is dus erg belangrijk om te kiezen voor verlichting die dat allemaal kan.

Daar is geen standaard concept voor dat altijd werkt. Neem daarom gerust contact met ons op. Wij gaan samen met u kijken naar de situatie, wat uw wensen zijn, wat de doelgroep is en wat u precies op elk moment met de verlichting moet kunnen doen.

Hollandlamp zorgt er voor dat alles goed werkt en dat de verlichting in uw horeca zaak ook echt iets bijdraagt.

Hoe kun je verlichting sturen en programmeren?


Welk type horeca zaak u ook heeft, u heeft er altijd mee te maken dat u verlichting wilt kunnen dimmen.

We kennen allemaal nog wel dat beeld van achter de bar een hele rij met verschillende knoppen en dimmers. De ene knop voor die lamp en de andere voor weer een andere, een systeem dat eigenlijk nooit helemaal goed naar wens functioneerde. Het licht brandde net iets feller dan de bedoeling was, of er liep per ongeluk iemand aan en de instellingen waren direct veranderd.

Dat is gelukkig niet meer nodig. U kunt overstappen op stuurbaar licht, dat helemaal wordt voorgeprogrammeerd. Dit systeem werkt met verschillende scenes voor verschillende situaties.

U heeft bijvoorbeeld een lunch en tijdens de lunch wilt u passende lunchverlichting aan hebben en kiest u voor scene 1.

Scene 2 is bijvoorbeeld voor een diner, scene 3 is voor een feest, scene 4 wordt gekozen bij een vergadering en zo heeft u verschillende scenes die perfect passen bij een specifiek moment.

Dat is allemaal vooral in te regelen, zodat u met één druk op de knop altijd precies de instelling met het juiste licht heeft. Dimmers kunnen dus overboord, vanaf nu kiest u voor voor stuurbaar licht.

Hollandlamp helpt u daarbij. Wij hebben daarvoor een heel mooi systeem dat we in overleg heel makkelijk bij u kunnen installeren.

Hoe pas je Led verlichting toe in de horeca?


Led verlichting is in de horeca vandaag de dag eigenlijk niet meer weg te denken. Wanneer je een nieuwe zaak begint, heb je eigenlijk geen andere keuze meer dan meteen te kiezen voor Led. Als u een bestaande zaak heeft, dan wordt er heel vaak nog gebruik gemaakt van halogeenspotjes, halogeenlampen en soms zelfs gloeilampen.

Soms zijn mensen wat aarzelend om oude verlichting te vervangen en over te stappen naar Led verlichting. Men vreest dat Led een beetje kil kan zijn, of niet goed dimt wanneer dat nodig is. Eigenlijk zijn die problemen allemaal verholpen. Een halogeenspot vervangen voor bijvoorbeeld een Led spot kan probleemloos. U zult nagenoeg geen verschil merken en ook dimmers acteren daar tegenwoordig gewoon hartstikke goed op.

Wilt u hulp bij het vervangen van uw halogeenverlichting of gloeilampen, stuur dan een foto van de lamp zelf naar ons op. Wij gaan dan de geschikte vervanger van de lamp voor u vinden. Daarbij zorgen wij er voor dat het klimaat in uw zaak goed blijft en dat er geen extreme warmte wordt opgewekt door de nieuwe verlichting, en dat uiteraard ook het energieverbruik omlaag gaat.

Centraal bedienen en dimmen

In veel horeca gelegenheden staan twee belangrijke wensen centraal.

De aanwezige verlichting moet eenvoudig vanaf één plek aangestuurd kunnen worden. Het spreekt voor zich dat het erg onhandig is om steeds naar verschillende plekken te moeten lopen om daar lampen aan of uit te zetten.

Een andere belangrijke factor is dat alle verlichting eenvoudig dimbaar moet zijn. Zo is op elk gewenst moment de intensiteit van het licht en (dus) de sfeer aan te passen.

Lichtplan en installatie


Om altijd in staat te zijn de juiste sfeer in de horeca gelegenheid aan te brengen, is het mogelijk om door Hollandlamp advies uit te laten brengen op het gebied van uw horecaverlichting.

In overleg komen wij bij u langs om de ruimte te bekijken en de huidige situatie te zien. Daarna nemen we uw wensen door en controleren of deze ook uitgevoerd kunnen worden.

Mochten we hier op problemen stuiten dan gaan we samen met u op zoek naar een alternatief.

Als alles dan duidelijk is gaan we een lichtplan maken. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. Dit lichtplan maken we in eerste instantie tegen betaling, maar als u ons de opdracht gunt, wordt dit verrekend met de eindfactuur.


Rail Spots
Railverlichting
Led Lamp
Overstappen LedOptimaal licht voor iedereen


Uw gastvrijheid wordt door klanten op de juiste manier ervaren als de sfeer uitnodigend en warm is. Wanneer gasten zich welkom voelen, zullen ze langer blijven, meer besteden en vaker terugkomen. Goed licht is daarom essentieel.

Ook de mensen die in uw horeca gelegenheid aan het werk zijn, zullen bij een juiste verlichting prettiger hun werk kunnen doen. Het risico op het maken van fouten wordt verkleind wanneer alles voor iedereen voldoende zichtbaar is.

Is de groepenkast toereikend?


Met name de wat grotere horecazaken beschikken vaak ook over een toneel waar sprekers gebruik van maken, toneelgezelschappen hun voorstellingen geven en muziekgroepen hun optredens doen. Door het gebruik van licht – en geluidsinstallaties kan er nogal wat gevraagd worden van de stroomvoorziening.

Wees er dus ook zeker van dat uw groepenkast over voldoende capaciteit beschikt om deze belasting aan te kunnen, zonder hierbij gevaar te lopen op calamiteiten.

Bij Hollandlamp kunnen we voor u nagaan of uw bestaande groepenkast toereikend is en in hoeverre deze eventueel aangepast moet worden.

Noodverlichting is ook verlichting


Noodverlichting is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u uw horecazaak aan het inrichten bent en nadenkt over de verschillende mogelijkheden in verlichting. Maar het is wel degelijk een van de belangrijkste soorten verlichting.

Door het plaatsen van deugdelijke noodverlichting kunnen klanten, personeel en andere aanwezigen snel een veilige vluchtweg vinden. U heeft immers gezorgd voor goede aanduiding van nooduitgangen zodat men weet waar men zo snel mogelijk het pand kan verlaten.

De weg naar die nooduitgang heeft u duidelijk verlicht met goede vluchtwegverlichting, zodat men niet struikelt over obstakels als omgevallen stoelen en tafels die in de weg staan.

Neem bij uw lichtplan dus ook de noodverlichting mee. Hollandlamp weet welke normen gelden op het gebied van noodverlichting en we voorzien u graag van het juiste advies.

Neem hiervoor contact op met telefoonnummer 072-26 000 00, of stuur een mail naar info@hollandlamp.nl

Inzetten van licht in horeca


Hollandlamp komt graag met u in contact wanneer u horeca ondernemer bent en vragen hebt over het inzetten van licht.

Wij hebben veel ervaring en staan open voor het beantwoorden van vragen die u over horecaverlichting heeft. Goede verlichting kan een wereld van verschil maken, bijdragen aan het werkcomfort van uw personeel en een flinke kostenbesparing op uw energienota.

vragen-info-meer-informatie-mail-hollandlamp

Loading...
Wacht a.u.b...
x