Kantoorverlichting


Een moderne kantoor inrichting begint met het kiezen van meubels en verlichting. De basis wordt gevormd door een goede werkplek, met een passende stoel en een bureau op de juiste hoogte.

Van minstens net zo groot belang, maar helaas toch vaak onderschat, is goede kantoorverlichting. Dit draagt in grote mate bij aan goed en prettig werken.

projectpagina-kantoor-verlichting-hollandlamp


Werksfeer en concentratie


Mensen die werken in een goed verlichte ruimte zijn meer alert, maken minder fouten en zijn over de hele dag in staat om constant geconcentreerd te blijven werken. Het prestatie- en concentratievermogen wordt door kantoorverlichting versterkt.

Een goed verlichte werkruimte helpt in belangrijke mate om hoofdpijn en vermoeidheid te voorkomen.

Meest gestelde vragen over kantoorverlichting


In deze video geeft Jeroen antwoord op de drie meest gestelde vragen die Hollandlamp krijgt met betrekking tot het verlichten van kantoren.

Soms is het lastig om te bepalen hoeveel armaturen er nodig zijn om in een bestaande kantoor omgeving voor een goede verlichting te zorgen. Hoe werkt dat precies? Hoe wordt het juiste aantal bepaald?

Als je overweegt om te kiezen voor Led panelen in een kantoor, is dat dan altijd wel een goede keuze? Jeroen gaat hier op in en legt uit dat eigenlijk in alle gevallen Led panelen een goede keus is.

Tenslotte een belangrijk onderdeel bij Led verlichting op kantoor. Welke regels gelden daar nu precies allemaal voor, en waar moet je allemaal aan denken? Wat zijn zaken die in elk geval nooit vergeten mogen worden bij goede kantoorverlichting?

Nu even geen video, maar wel nieuwsgierig naar de informatie? Lees dan de antwoorden op de drie populairste vragen hieronder nog eens terug.

Hoe bepaal ik het benodigde aantal armaturen voor mijn kantoor?


Een vraag die ons veel gesteld wordt, is de vraag hoeveel armaturen er precies nodig zijn om een kantoor efficiënt te verlichten.

Dat is op de eerste plaats uiteraard afhankelijk van het formaat, en het gewenste lichtniveau. Als u dat aan ons doorgeeft kunnen wij heel eenvoudig doorrekenen hoeveel armaturen u nodig heeft.

Veel mensen denken dat ramen in een kantoor het lichtniveau ook sterk beïnvloeden. Het idee daarbij is dat bij heel veel ramen er minder armaturen hoeven te worden geplaatst. Dat is maar gedeeltelijk waar.

Op 23 december 16.30 in de middag bijvoorbeeld is het al donker buiten en is iedereen in het kantoor gewoon nog aan het werk. Dan wordt het aantal benodigde armaturen dus niet beïnvloed door het licht dat (niet) naar binnen valt.

Wel is het mogelijk, als u ramen heeft, om gebruik te maken van daglicht sensoren.

Het voordeel daarvan is dat het licht dat invalt door de ramen wordt gebruikt en de algemene verlichting gedimd wordt. Hierdoor wordt energie bespaard en blijft het lichtniveau in uw kantoor toch gelijkmatig.

Als u wilt weten hoeveel armaturen u nodig heeft voor uw kantoor, neem dan contact op met Hollandlamp. Wij brengen alles in overleg met u in kaart en maken een passend lichtplan. Daardoor weet u precies hoeveel armaturen u nodig heeft.

Is het gebruik van Led panelen in een kantoor aan te raden?


Op de vraag of u een bestaande TL verlichting in uw kantoor zou moeten vervangen door Led panelen, is het antwoord: zeker doen.

Het levert grote voordelen op:

- een grote energie besparing van wel 60 tot 70 procent

- minder geflikker van lampen

- veel minder onderhoud

- minder vaak lampen vervangen

Een extra voordeel is dat het ook nog eens veel minder warmte uitstraalt, waardoor het klimaat in uw kantoor prettiger blijft.

De airconditioning hoeft minder hard te werken, waardoor nog eens extra energie wordt bespaard.

Welke regels gelden er voor Led verlichting op kantoor?


Let goed op, want niet elk Led paneel is geschikt voor gebruik in een kantoor omgeving.

Er zijn regels die in acht moeten worden genomen als het om kantoor verlichting gaat.

U dient minimaal 500 Lux lichtsterkte te gebruiken, maar ook dienen de armaturen in elk geval een UGR waarde te hebben van 19 of lager.

Dit is van invloed op de reflectie vanuit het verlichtings armatuur op de omgeving waarin wordt gewerkt.

Als het paneel daar niet aan voldoet, is het gevolg dat medewerkers last kunnen gaan krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn en soms zelfs kunnen uitvallen doordat ze ziek worden door de onzorgvuldige verlichting in het kantoor.

Het is daarom belangrijk om een armatuur te nemen dat aan alle eisen voldoet. Helaas staat dit niet altijd goed aangegeven.

Neem daarom contact met Hollandlamp op om te weten welke armatuur u het beste zou kunnen nemen om uw kantoor goed te verlichten.

Mensen zijn visueel ingesteld


Onvoldoende of verkeerd licht op de werkplek kan leiden tot het maken van fouten en minder efficiënt werken.

Mensen zijn voornamelijk visueel ingesteld en hebben licht nodig om zich te oriënteren in de ruimte waarin ze werken en om letterlijk te kunnen zien wat ze doen.

Te weinig, of juist te veel licht zorgt altijd voor minder effectief resultaat.


Led Paneel Kantoor
Led Downlight
Lichtadvies
Overstappen LedDynamische verlichting


Elke dag heeft zijn eigen ritme in licht. Zonder dat we het bewust waarnemen, is er afwisseling in kleurtemperatuur.

Deze afwisseling heeft invloed op het functioneren van mens en dier. Bij koel wit, een beetje blauwig licht, neemt de activiteit toe, is men meer alert en geconcentreerd. Dit licht zorgt voor een energieke werkomgeving. Voor een kantoorruimte is dit dus zeer geschikt.

Wordt licht warm wit, met meer roodtinten erin, dan heeft dit een ontspannende werking. De alertheid neemt wat af en men wordt minder geconcentreerd. Hoewel dit sfeer brengt, is het minder geschikt om bij te lezen en te werken.

Ritme van het daglicht


Met dynamische verlichting is het mogelijk om het ritme van het daglicht na te bootsen en het aanwezige licht precies af te stemmen op de behoefte van dat moment. Door middel van daglicht sensoren wordt de hoeveelheid daglicht gemeten en eventueel aangepast. Op die manier blijven mensen de hele dag in een alerte werkmodus.

Deze sensoren, samen met eventueel aanwezigheidsmelders en bewegingssensoren, bieden veel comfort en altijd het juiste licht. Wanneer gedetecteerd wordt dat er niemand meer aanwezig is, kan het licht automatisch uitgeschakeld worden. Ook dit draagt weer bij aan energiebesparing.

Hollandlamp vertelt u graag meer over goede kantoorverlichting. We richten regelmatig kantoren in met de juiste armaturen, waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met goed licht om bij te werken, maar ook energiebesparing speelt hierbij een belangrijke rol.

Slim verlichten


Door slim om te gaan met de mogelijkheden in verlichting, wordt het comfort en gebruiksgemak op kantoor verhoogd, en zorgt u er ook voor geen extra energie te verbruiken.

U kunt er namelijk een domotica systeem aan koppelen, waardoor verlichting gaat branden op vooraf ingestelde tijden.

Dit kan ook gecombineerd worden met klimaatregeling en zonwering.

Zo kan de vergaderruimte ingesteld worden op algemene verlichting, die met een smart device eenvoudig aangepast kan worden naar de juiste verlichting voor een presentatie, waarbij ook de zonwering omlaag gaat.

Aan het eind van de dag gaat alles dan terug naar de vooraf ingestelde situatie, waardoor de airco niet onnodig aan blijft staan en alle verlichting uit of op nachtstand staat. Ook dit helpt mee met een besparing van energie.

Fiscaal voordeel


Met het plaatsen van energiezuinige Led verlichting met bijpassende armaturen wordt er al flink op energie- en onderhoudskosten bespaard.

Maar daarnaast valt er ook nog op een andere manier geld te besparen met deze investering: de Energie Investerings Aftrek.

Dit, door de overheid in het leven geroepen, fiscale voordeel voor bedrijven moet de overstap naar meer energiebesparingsmaatregelen extra stimuleren.

Een gedeelte van de investering is af te trekken van de fiscale winst. Er moeten dan wel aan een paar voorwaarden voldaan worden.

U kunt bij Hollandlamp terecht voor meer informatie hierover.vragen-info-meer-informatie-mail-hollandlamp

Loading...
Wacht a.u.b...
x