Winkelverlichting


Goede winkelverlichting is essentieel om een welkom gevoel te geven en de juiste sfeer te creëren voor klanten. In de eerste plaats moet de winkel van buiten uitnodigen om naar binnen te gaan.

De etalage moet uitnodigen tot bezoek en een goed beeld geven. Vervolgens krijgt de bezoeker na binnenkomst door effectieve verlichting een goed beeld van het assortiment.

projectpagina-winkel-verlichting-hollandlamp


Zichtbaarheid van artikelen in een winkel


Een belangrijk deel van het verkoopsucces in een winkel is de presentatie en de zichtbaarheid van het totale aanbod.

In de meeste winkels wordt veel aandacht besteed aan het zo aantrekkelijk mogelijk presenteren van de aanwezige producten.

Het zou jammer zijn om na al dat werk niet ook genoeg aandacht te besteden aan een juiste verlichting.

Meest gestelde vragen over winkelverlichting


In deze video geeft Jeroen antwoord op de drie meest gestelde vragen die Hollandlamp krijgt met betrekking tot het verlichten van een winkel.

Een goede winkelverlichting begint eigenlijk buiten, bij de etalage. Die moet opvallen en er voor zorg dragen dat mensen de winkel zien en er naar binnen willen gaan.

Binnen in de winkel legt goede verlichting accenten waar nodig, en is ook het belang van kleurechtheid zeer groot. Jeroen legt uit waar je bij het verlichten allemaal aan zou moeten denken.

Eigenlijk wordt een goede winkelverlichting altijd aangelegd vanuit een zorgvuldig samengesteld lichtplan. Dat kan gelden voor een bestaande winkel waarin verlichting wordt vervangen, maar natuurlijk ook voor nieuw in te richten winkels.

Nu even geen video, maar wel nieuwsgierig naar de informatie? Lees dan de antwoorden op de drie populairste vragen hieronder nog eens terug.

Waarmee begint het inrichten van een goede winkelverlichting?


Als winkelverlichting zorgt voor omzet, zorgt goede winkleverlichting voor meer omzet!

Het begint allemaal bij de etalage. Een etalage die opvallend is, en goed verlicht is, die maakt het verschil tussen doorlopen of naar binnen komen. Wanneer u een winkel heeft, ligt daarop in eerste instantie natuurlijk de focus. Het is belangrijk dat mensen naar binnen komen en dus is het bij het organiseren van goede winkelverlichting erg belangrijk om te beginnen met het juist verlichten van de etalage.

Wilt u weten wat daarbij komt kijken en precies weten waar u rekening mee moet dient te houden, dan kunt u ons altijd even bellen.

Hollandlamp helpt u graag op weg om uw etalage goed te verlichten.

Hoe bereik je binnen je doelen met winkel verlichting?


Het begint allemaal met het op orde brengen van de etalage. Alles wat daarin staat moet goed zichtbaar zijn en aandacht trekken. Op die manier lopen mensen niet door, maar komen de winkel binnen.

In de winkel gaat het er om dat de verlichting helpt om er voor te zorgen dat de gewenste artikelen worden verkocht. Goede winkelverlichting helpt om accenten precies daar te leggen op datgene dat verkocht ‘moet’ worden en waar mensen uiteindelijk ook (na betaling) de deur mee uit lopen.

Maar er komt meer bij kijken. Goede winkel verlichting is niet alleen maar een kwestie van veel licht, of de juiste accenten leggen. Minstens zo belangrijk is dat de kleur echtheid en de lichtkleur in orde zijn, om een juiste indruk van het product te geven.

Wanneer iemand bijvoorbeeld een shirt koopt, is het belangrijk dat dat shirt er binnen in de winkel precies zo uit ziet als buiten. Anders gaan mensen klagen, wanneer iemand dacht een blauwe te hebben en het blijkt een zwarte te zijn.

Bij een goede winkelverlichting is dus erg belangrijk dat de kleur echtheid goed aansluit.

Hollandlamp levert winkelverlichting die altijd een kleurechtheid van ten minste 95% heeft.

Dat betekent dus dat er nauwelijks verschil te zien is in vergelijking met daglicht.

Wilt u een goede winkel verlichting ? Neem contact op met Hollandlamp en wij helpen u uw winkel optimaal te verlichten.

Hoe komt een goede winkelverlichting precies tot stand?


Wanneer u in een bestaande winkel gaat overstappen naar Led verlichting, is de kans groot dat u gebruik maakt van een lichtplan dat eerder is ontworpen voor een eerdere situatie. Dat is uiteraard heel goed mogelijk.

Wanneer u een nieuwe winkel gaat inrichten en dus voor nieuwe verlichting kiest, wilt u een gedegen lichtplan hebben en daarmee werken. U wilt dan op voorhand weten hoe de winkel er uit komt te zien, en wat u nodig heeft aan verlichtingsarmaturen.

Hollandlamp maakt graag voor u een lichtplan aan de hand van uw wensen en zorgt daarbij voor twee dingen:

- Een goede basis verlichting, zodat de hele winkel voorzien is van een goede algemene verlichting

- Spot verlichting door middel van rail verlichting, het meest verkochte systeem voor winkels Dit zorgt er voor dat u vrij bent om spots te steken waar u wilt en waar dat nodig is, op elke plek in de rail. Het is daarbij eenvoudig om meerdere spots te plaatsen, of en eventueel juist minder.

Als de indeling van de winkel verandert, bijvoorbeeld bij een nieuwe collectie, is de verlichting heel eenvoudig aan te passen. Gewoon spots uit de rail halen op plaatsen waar dat even niet meer nodig is, en weer in de rail drukken op een andere plek.

Wij hebben zeer veel ervaring met het compleet inrichten van de verlichting in winkels, en kunnen u daarvan mooie referenties laten zien van winkels door het hele land. >p>Wanneer u een zorgvuldig afgestemd lichtplan wilt voor uw winkel, neem dan contact op met Hollandlamp.


Rail Spots
Railverlichting
Etalage Verlichting
LichtadviesKleurechte presentatie van het assortiment


Kleurechtheid in winkels is een belangrijke factor. Klanten willen de gepresenteerde producten goed kunnen zien en daarop hun beslissing nemen om te kopen.

Aangezien kunstlicht nooit 100% van het kleurenspectrum heeft, tonen bepaalde kleuren binnen net iets anders.

Door te kiezen voor lichtbronnen met een hoge CRI-waarde, dus een hoge kleurechtheid, kan een groot verschil gemaakt worden.

Succesvolle winkelverlichting


Hollandlamp heeft jarenlange ervaring in het adviseren en tot stand brengen van complete winkelverlichting.

In de beginfase brengen we samen met de klant de situatie precies in kaart en maken we een overzicht van alle wensen.

Op basis van alle informatie werken we een compleet lichtplan uit voor uw winkel. In dit plan nemen we alles mee en brengen een passende offerte uit. In overleg leveren we de benodigde lampen en voeren ook de installatie voor u uit.

Doeltreffende verlichting van uw winkel


Wanneer u vragen heeft over wat wij kunnen betekenen in uw situatie, aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Wij komen graag met u in gesprek om samen te komen tot een doeltreffende en succesvolle verlichting van uw winkel.

Wat is de juiste verlichting voor uw winkel?


Elke winkel heeft specifieke eigenschappen waardoor er niet één soort winkelverlichting aan te wijzen is als de enige juiste. Dit hangt onder andere af van de producten die er verkocht (gaan) worden, de indeling van de ruimte, de hoogte van de plafonds en de hoeveelheid daglicht die binnenkomt.

Als u bij ons een lichtplan wilt laten maken, dan komen we langs om de ruimte te bekijken. Hierdoor krijgen we een goed beeld van de winkel. We gaan dan na wat uw wensen zijn en adviseren u over de mogelijkheden hierin.

Ieder product zijn eigen licht


De verlichting is voor het grootste gedeelte functioneel; het moet de producten goed uitlichten, kleurechtheid moet weergegeven worden, verse producten mogen geen nadelige invloed van het licht ondervinden en ga zo maar door.

Maar daarnaast kunnen verschillende armaturen ook bijdragen aan de sfeer in de winkel: door met halstralers te werken wordt het industriële benadrukt, met railverlichting in combinatie met pendelarmaturen kan een wat meer intiemere setting gecreëerd worden bij bijvoorbeeld een koffietafel.

Door de juiste lichtkleuren toe te passen kan een product zo aantrekkelijk mogelijk gepresenteerd worden: groenten lijken groener, vlees lijkt roder en de trouwjurk is witter dan wit.

De juiste verlichting hangt dus af van de ruimte, de verkochte producten, uw wensen en de technische mogelijkheden hierin.

Als dit allemaal duidelijk op papier staat wordt op basis hiervan een lichtplan en een offerte gemaakt.

Naast het leveren van de materialen om dit lichtplan uit te voeren, kunnen we ook de complete installatie voor u verzorgen.

Dus van idee tot installatie: u kunt alles bij één bedrijf onderbrengen: Hollandlamp.

vragen-info-meer-informatie-mail-hollandlamp

Loading...
Wacht a.u.b...
x