0

Lampen

Lampen vind u hieronder in verschillende uitvoeringen. Lampen zijn verkrijgbaar in Led, spaar, halogeen, gloei, TL, PL en gasontlading. Elk type lamp heeft zo z'n eigen specifieke kenmerken. Elke Lamp die wij aanbieden is van een A fabrikant zoals o.a. Philips, Osram, Megaman, Sylvania, Interlight en GE. Heeft u vragen over een lamp, of zoekt u een kamp welke u niet kunt vinden, neem dan vrijblijvend contact op d.m.v. het contactformulier.

Lampen, welke heb ik nodig?

Lampen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals Ledlampen, spaarlampen, halogeenlampen, gloeilampen en gasontladingslampen. Eerst kiest uit deze categorieën het soort type lamp wat u zoekt. Als u de keuze gemaakt heeft in type lamp, maakt u de keuze in de verschillende type fittingen. Deze lampen met de verschillende fittingen zijn onderling niet uit te wisselen. Nadat u de keuze gemaakt heeft in de lampfitting, maakt u de keuze van de lamp die u nodig heeft. In een categorie kunnen zich veel verschillende lampen bevinden. U kunt met de filters de juiste lamp uitselecteren.

 

Energie besparen met lampen

Lampen hebben als doel voldoende licht te geven voor uw situatie. Tegenwoordig zijn er veel lampen verkrijgbaar die veel efficiënter zijn dan vroeger. Zou kunt u in veel gevallen tot wel 85% energie besparen als u kiest voor een Ledlamp i.p.v. een gloeilamp. Om een goed vergelijk te hebben hoeveel licht een lamp geeft, kunt u het beste kijken naar de lumen die een lamp geeft. Dat geeft namelijk aan hoeveel licht een lamp geeft. Zo kunt u dus een goed vergelijk maken tussen de ene lamp en de andere lamp. En zorgt dat er voor dat u een Ledlampen, spaarlamp, gloeilamp en een halogeenlamp goed met elkaar kunt vergelijken.

 

Lampen dimmen

Lampen dimmen is 1 van de meeste gewenste eigenschap van onze klanten. Het dimmen van lampen geeft u de mogelijkheid de sfeer in een ruimte aan te passen. Gloeilampen en halogeenlampen zijn eigenlijk altijd dimbaar mist natuurlijk de juiste dimmer wordt toegepast. Bij TL lampen, spaarlampen en Ledlampen is het goed u zich vooraf goed te informeren naar de mogelijkheid van dimmen. Vaak zijn er voor lampen goede oplossingen te bedenken om bijvoorbeeld een Ledlamp heel goed te dimmen. Dit heeft vaak te maken met combinatie van Ledlamp en dimmer. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden.

 

Lampen uitwisselen

Als u lampen gaat uitwisselen, kan het zo zijn, dat de lamp die u in uw armatuur heeft zitten niet meer leverbaar is. Als u wel de lamp wilt vervangen is het belangrijk op verschillende zaken te letten. Allereerst kijkt u welke fitting u nodig heeft. Daarbij staan er vaak gegevens op de lamp en/of het armatuur waaruit op te maken valt, welke lampspanning en welk lampvermogen er kan worden toegepast. Als u hier niet uitkomt, vraag ons dan vrijblijvend advies.

Copyright © 2016 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.