0

Lampen

Hieronder vindt u ons assortiment lampen in verschillende uitvoeringen, verkrijgbaar in Led, spaar, halogeen, gloei, TL, PL en gastontlading. Elk type heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken.

Alle verlichtingsbronnen die wij u aanbieden zijn van bekende A-fabrikanten zoals onder andere Philips, Osram, Sylvania en Interlight.

Als u vragen heeft, stelt u deze dan gerust aan ons door contact met ons op te nemen.

Welke lampen heb ik nodig?

Lampen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals Ledlampen, spaarlampen, halogeenlampen, gloeilampen, PL, TL en gasontladingslampen. Kies om te beginnen uit deze categorieën het type verlichtingsbron dat u zoekt.

De volgende stap is een keuze te maken uit een van de verschillende type fittingen.
NB: Verlichtingsbronnen met verschillende fittingen zijn onderling niet verwisselbaar.

Na de keuze voor de juiste lampfitting selecteert u de lamp die u nodig heeft. In een categorie kunnen zich veel verschillende lampen bevinden. Gebruikt u de filters links boven op de pagina om het juiste product te selecteren.

Energie besparen

Lampen hebben als doel voldoende licht te geven voor uw situatie. Tegenwoordig zijn er veel verlichtingsbronnen verkrijgbaar die veel efficiënter zijn dan vroeger. Zo kunt u in veel gevallen tot wel 85% energie besparen als u kiest voor een Ledlamp in plaats van een gloeilamp.

Om een goed vergelijk te hebben hoeveel licht een verlichtingsbron levert, kunt u het beste kijken naar het aantal lumen. Dit geeft namelijk aan hoeveel licht het product geeft.

Zo kunt u dus een goede vergelijking maken tussen de verschillende verlichtingsbronnen. En zorgt u ervoor dat u een Ledlamp, spaarlamp, gloeilamp en een halogeenlamp goed met elkaar kunt vergelijken.

Lampen dimmen

Dimmen is één van de meeste gewenste lamp eigenschappen door onze klanten. Het dimmen van uw verlichting geeft u de mogelijkheid de sfeer in een ruimte naar wens of situatie aan te passen.

Gloeilampen en halogeenlampen zijn eigenlijk altijd dimbaar mits natuurlijk de juiste dimmer wordt toegepast. Bij TL lampen, spaarlampen en Ledlampen is het raadzaam om vooraf goed te informeren naar de mogelijkheid van dimmen.

Vaak zijn er voor specifieke lampen goede oplossingen te bedenken en is bijvoorbeeld ook een Ledlamp goed te dimmen.
Belangrijk is altijd de juiste combinatie van Ledlamp en dimmer te gebruiken. 

Graag adviseren wij u over de mogelijkheden.

Verlichtingsbronnen uitwisselen

Als u verlichtingsbronnen gaat uitwisselen, kan het zo zijn dat de verlichtingsbron die u in uw armatuur heeft zitten niet meer leverbaar is. Als u deze wilt vervangen, is het belangrijk om op een aantal verschillende zaken te letten.

Allereerst kijkt u welke fitting u nodig heeft. Daarbij staan er vaak gegevens op de verlichtingsbron en/of het armatuur waaruit op te maken valt welke lampspanning en welk lampvermogen er kan worden toegepast.

Als u hier niet helemaal uitkomt, kunt u Hollandlamp altijd om advies vragen.
Bel ons gerust.

 

Copyright © 2017 HollandLamp. Alle rechten voorbehouden.
LiveZilla Live Chat Software