G53 AR111 Halogeenlamp

Geen producten gevonden voor deze selectie.

G53 AR111 Halogeenlamp


“G53 Naast de bekende 230 volt G53 AR111 halogeenlamp, is vooral de 12 volt halogeenspot populair geworden. Bij dit nieuwere type halogeenspot wordt een lamp gebruikt die op lage spanning werkt. Daardoor heeft de lamp minder warmteontwikkeling en dus een langere levensduur. Een nadeel is dat er bij voeding uit het lichtnet altijd een transformator nodig is die de stroom omvormt tot 12 volt. Meestal zit de transformator in het armatuur verwerkt. Mocht u wel een losse transformator nodig hebben, dan kunt u deze ook bij Hollandlamp bestellen.

Halogeenlampen zijn feitelijk gloeilampen. In het glas van halogeenlampen zit echter een speciaal soort gas met halogeen onder hoge druk. Hierdoor geeft de halogeenlamp meer licht dan een standaard gloeilamp en is de levensduur ook langer. De efficiëntie van een halogeenlamp is hierdoor ook beter. Een voordeel hiervan is minder energie verbruik en een langere levensduur dan een gloeilamp.

Een halogeenlamp kunt u altijd dimmen. Afhankelijk van het type halogeenlamp (230 volt of 12 volt) is daar wel een ander soort dimmer voor nodig.

Als u uw G53 AR111 halogeenlamp moet gaan vervangen .....

..... dan kunt u er ook over nadenken om gelijk over te stappen naar Led. Led spots gaan gemiddeld 20 keer langer mee dan de G53 AR111 halogeenspot. De levensduur van de Led spot is dus aanzienlijk hoger. Ook de lichtopbrengst per watt is vele malen hoger. Daardoor heeft u met minder watt toch dezelfde lichtopbrengst als halogeenlampen. De aanschaf van Led lampen ligt wel hoger dan de aanschaf van halogeenlampen maar door de langere levensduur en daardoor minder onderhoud is dit snel weer terugverdiend.