E14 Led Lampen

Upgrade uw verlichting naar de nieuwste standaard met onze hoogwaardige E14 ledlampen. Met energie-efficiënte technologie en helder, levendig licht, zijn onze E14 ledlampen de perfecte keuze voor elk huishouden of bedrijf. Bespaar op energiekosten zonder in te leveren op kwaliteit en geniet van een langere levensduur van uw verlichting. Ontdek vandaag nog de voordelen van E14 ledlampen voor een stralende en duurzame verlichting.

Producten 1-24 van 524

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. PHILIPS CoreProLEDspot D 4.3-60W R50 E14 827 36D
  Dimbaar
  |
  4W
  PHILIPS COREPRO D 4.3-60W R50 E14  
  € 5,54 € 4,58 As low as € 5,23
 2. PHILIPS MAS VLE LEDLusterDT2.5-25W E14 927P45CLG
  Dimbaar
  |
  3W
  |
  IP65
  PHILIPS MASVLE 1.8-25W E14 927P45CL  
  € 5,42 € 4,48 As low as € 5,11
 3. PHILIPS MAS VLE LEDLusterD 2.6-15W E14 P45 SP G
  Dimbaar
  |
  3W
  PHILIPS MASVLE D 2.6-15W E14 P45SPG  
  € 7,55 € 6,24 As low as € 7,25
 4. OPPLE LED-E-B35-FILA-E14-4.5W-DIM-2700K-FR
  Dimbaar
  |
  5W
  OPPLE FILA E14 4.5W DIM2700K FR  
  € 4,88 € 4,03 As low as € 4,67
 5. PHILIPS MAS VLE LEDCandleD3.4-40W E14 B35 927CLG
  Dimbaar
  |
  3W
  |
  IP65
  Philips led-lamp MASTERValue, wit, energie-efficiëntieklasse D, voet E14  
  € 5,77 € 4,77 As low as € 5,45
 6. Bailey LED Party G45 E14 1W Yellow
  1W
  |
  IP44
  BAILEY ledlamp LED Party Bulb, 1W, lampaanduiding G45  
  € 3,16 € 2,61 As low as € 3,01
 7. Bailey LED Party G45 E14 1W Green
  1W
  |
  IP44
  BAILEY ledlamp LED Party Bulb, 1W, lampaanduiding G45  
  € 3,16 € 2,61 As low as € 3,01

Producten 1-24 van 524

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat bespaar ik met E14 Led lampen?

E14 LED lampen zijn een uitstekende keuze als het gaat om energie besparen en kosten verlagen. Deze moderne verlichtingstechnologie verbruikt namelijk veel minder energie in vergelijking met de traditionele E14 gloei- of halogeenlampen. De besparing kan oplopen tot wel 90%, wat aanzienlijk is en je jaarlijks veel geld kan besparen.

Naast het lagere energieverbruik hebben E14 LED lampen ook een veel langere levensduur. Afhankelijk van het type en model kunnen deze lampen tussen de 15.000 en 40.000 branduren meegaan, terwijl conventionele E14 lampen vaak slechts een levensduur van ongeveer 2.000 branduren hadden. Dit betekent dat je minder vaak nieuwe LED lampen hoeft te kopen en je ze ook minder vaak hoeft te vervangen, wat je tijd en moeite bespaart.

Een ander groot voordeel van E14 LED lampen is dat ze veel minder warmte produceren. Dit maakt de kans om jezelf eraan te branden vrijwel nihil en verkleint tevens het risico op brand in huis of op kantoor aanzienlijk.

Bovendien hoeven E14 LED lampen niet op te warmen. Ze geven direct 100% licht zodra je ze inschakelt, wat niet alleen praktisch is maar ook zorgt voor direct comfort en helderheid.

Kortom, met E14 LED lampen bespaar je niet alleen op je energierekening, maar profiteer je ook van een langere levensduur, verhoogde veiligheid en direct vol licht. Deze voordelen maken de overstap naar LED verlichting een slimme keuze voor zowel huishoudens als bedrijven.

Kleurtemperatuur van E14 Led lampen en de verschillende toepassingen hiervan.

E14 LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, wat verwijst naar de kleur van het licht dat ze produceren. De kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin (K) en bepaalt de sfeer en de toepassing van de verlichting.

Tussen de 1800 en 2400 Kelvin wordt de kleurtemperatuur beschouwd als extreem warm wit. Deze LED lampen hebben een zeer warme uitstraling en worden vaak gebruikt in de horeca en thuisomgevingen waar een gezellige en uitnodigende sfeer gewenst is.

Bij een kleurtemperatuur tussen de 2400 en 2800 Kelvin spreken we van extra warm wit. Dit is een standaard warm witte uitstraling die veel voorkomt in sfeervolle ruimtes zoals woonkamers, restaurants en sfeervolle bedrijfsruimtes.

LED lampen met een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin geven nog steeds warm wit licht, maar dit licht is iets koeler. Je zult deze lampen eerder aantreffen in winkels of kantoren. Voor thuisgebruik kan deze kleurtemperatuur soms te kil aanvoelen.

4000 Kelvin is neutraal wit licht. Deze kleurtemperatuur geeft geen warme uitstraling en wordt voornamelijk in zakelijke omgevingen toegepast. E14 LED lampen met 4000 Kelvin zijn minder gezellig, maar zeer functioneel voor werkplekken en andere professionele settings.

Kunnen E14 Led lampen gedimd worden?

E14 LED lampen zijn zowel in dimbare als niet-dimbare varianten verkrijgbaar. Als je een E14 LED lamp zoekt die je niet van plan bent te dimmen, is het niet noodzakelijk om op deze specificatie te letten. Een niet-dimbare E14 LED lamp voldoet dan prima, en je kunt zelfs een dimbare variant gebruiken zonder gebruik te maken van de dimfunctie.

Wil je echter wel gaan dimmen, dan is het belangrijk om te weten hoe de E14 LED lampen gedimd kunnen worden. In de meeste gevallen zijn E14 LED lampen dimbaar met een standaard dimmer in de muur. Je kunt dan het totale vermogen van de E14 LED lampen bij elkaar optellen om te bepalen welke LED dimmer je nodig hebt. Let echter op, want dit geldt niet voor elke E14 LED lamp. Sommige lampen kunnen slechts een beperkt aantal keer op een bepaalde dimmer worden toegepast; plaats je er meer, dan is de werking van het dimmen niet meer gegarandeerd.

Daarnaast zijn er steeds meer E14 LED lampen beschikbaar die dimbaar zijn via moderne technieken zoals Wifi, Bluetooth en Casambi. Deze methoden zijn zeer stabiel en vereisen geen wanddimmers meer. In plaats daarvan kun je alle E14 LED lampen eenvoudig dimmen met behulp van een app op je smartphone of tablet.

Kortom, de keuze voor dimbare of niet-dimbare E14 LED lampen hangt af van je specifieke behoeften en de dimtechniek die je verkiest.


>> IN DE HOLLANDLAMP PRAKTIJK <<

Kleding collectie door E14 LED lampen opvallend

Karel, eigenaar van een kledingwinkel in Groningen, stond voor een dilemma toen de verlichting in zijn etalage begon te falen. Klanten liepen voorbij zonder aandacht te schenken aan zijn prachtige collectie. In zijn zoektocht naar een oplossing adviseerde Hollandlamp hem om over te stappen op E14 ledlampen. Aanvankelijk was Karel sceptisch, maar hij besloot het advies op te volgen.

De transformatie was verbluffend. De heldere, levendige verlichting van de E14 ledlampen bracht zijn kledingstukken tot leven. Voorbijgangers werden aangetrokken door de stralende etalage, waardoor de verkoop sterk toenam. Karel besefte al snel dat hij niet alleen energie bespaarde, maar ook een betere sfeer creëerde voor zijn winkel.

Dankzij de deskundige begeleiding van Hollandlamp en de kwaliteit van de E14 ledlampen kon Karel zijn winkel nieuw leven inblazen en zijn klanten een onvergetelijke winkelervaring bieden.


Wat zijn de verschillen tussen de E14 Led lampen?

E14 LED lampen zijn in veel verschillende soorten verkrijgbaar, waardoor er altijd een passende oplossing is voor jouw verlichtingsbehoefte. Het grootste verschil zit uiteraard in de lichtkleur en de mogelijkheid om de E14 LED lampen te dimmen. Deze aspecten zijn al eerder behandeld. Andere belangrijke verschillen zijn onder andere het materiaal van de lamp, zoals glas of kunststof. Kunststof heeft het voordeel dat de E14 LED lampen minder kwetsbaar zijn, terwijl glas juist voor meer glinsteringen kan zorgen. Daarnaast kun je kiezen tussen mat of helder glas, afhankelijk van de gewenste lichtspreiding en uitstraling.

Een ander belangrijk verschil is de lichtsterkte, die wordt uitgedrukt in lumen. Hoe meer lumen een lamp heeft, hoe meer licht deze produceert. Dit kan voor veel mensen nog even wennen zijn, omdat men vroeger keek naar het wattage, zoals 15, 25 of 40 watt.

Er zijn ook grote verschillen in de vormen van de E14 LED lampen. Zo heb je kaarslampen, reflectorlampen, kogellampen en miniatuurlampen. Kaarslampen hebben een sierlijke vorm die ideaal is voor kroonluchters en decoratieve armaturen. Reflectorlampen zijn perfect voor gerichte verlichting, bijvoorbeeld in spotjes. Kogellampen hebben een ronde vorm en zijn veelzijdig inzetbaar, terwijl miniatuurlampen geschikt zijn voor kleine armaturen en specifieke toepassingen.

Kortom, de diversiteit in E14 LED lampen biedt een breed scala aan mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een bepaalde lichtkleur, een specifieke vorm of een materiaalvoorkeur hebt, er is altijd een E14 LED lamp die aan jouw wensen voldoet.

Welke E14 Led lampen vervangt mijn conventionele E14 lichtbron?

Bij de overgang van conventionele E14 lichtbronnen naar E14 LED lampen is het belangrijk om te begrijpen hoe de lichtopbrengst wordt gemeten. Waar we vroeger op basis van het lampvermogen (wattage) konden inschatten hoeveel licht een lamp gaf, wordt dit bij E14 LED lampen weergegeven in lumen. Hoe meer lumen een E14 LED lamp geeft, hoe meer licht deze produceert.

Bij veel E14 LED lampen wordt aangegeven hoeveel watt deze verbruikt en welk conventioneel wattage ze vervangen. Dit geeft je een idee van de lichtopbrengst. Omdat E14 LED lampen ongeveer 90% energie besparen, kun je eenvoudig een inschatting maken: een E14 LED lamp van 4 watt vervangt bijvoorbeeld ongeveer een gloeilamp van 40 watt. Met andere woorden, vermenigvuldig het wattage van de E14 LED lamp met 10 om te weten welke gloeilamp deze vervangt.

Om echter nauwkeurig te weten hoeveel licht een E14 LED lamp geeft, is het beter om naar de lumenwaarde te kijken. De lumenwaarde vertelt je exact hoeveel licht de lamp uitstraalt.

Bij het vervangen van je conventionele E14 lichtbron met een E14 LED lamp, let dan vooral op de lumenwaarde om de juiste lichtopbrengst te krijgen. Hier zijn enkele voorbeelden ter referentie:

 • Een E14 LED lamp van 250-300 lumen vervangt een gloeilamp van ongeveer 25 watt.
 • Een E14 LED lamp van 400-500 lumen vervangt een gloeilamp van ongeveer 40 watt.
 • Een E14 LED lamp van 700-800 lumen vervangt een gloeilamp van ongeveer 60 watt.

Door deze waarden te gebruiken, kun je eenvoudig de juiste E14 LED lamp kiezen die jouw conventionele E14 lichtbron vervangt en tegelijkertijd profiteer je van de energie-efficiëntie en lange levensduur van LED verlichting.

Kunnen E14 Led lampen buiten worden toegepast?

E14 LED lampen kunnen buiten worden toegepast mits de E14 LED lamp daarvoor geschikt is, of als het armatuur waarin de E14 LED lamp geplaatst wordt waterdicht is. We leggen je uit hoe dit werkt.

Bij bijna elke E14 LED lamp wordt aangegeven wat de IP-beschermingsgraad is. Deze geeft aan hoe goed de lamp beschermd is tegen stof en vocht. Bij een IP40 classificatie zegt het eerste getal (4) iets over de bescherming tegen stof. Het tweede getal (0) zegt iets over de bescherming tegen vocht. Dus bij IPX0 betekent de 0 dat de E14 LED lamp niet beschermd is tegen vocht en daarom niet buiten gebruikt kan worden.

Pas vanaf een IPX4 is er sprake van bescherming tegen vocht en kan de lamp buiten gebruikt worden. Voor volledige blootstelling aan regen en wind is echter minimaal IPX5 nodig.

Als de E14 LED lamp zelf deze bescherming niet heeft, kun je deze alsnog buiten gebruiken in een armatuur dat wel de benodigde bescherming biedt. Deze armaturen hebben dezelfde IP-classificatieregels.

Let bij het kiezen van een E14 LED lamp voor buitengebruik altijd op de IP-beschermingsgraad. Zo weet je zeker dat de lamp bestand is tegen de weersomstandigheden en veilig buiten gebruikt kan worden.

Tien voordelen van E14 LED lampen:

 • Energiezuinig E14 LED lampen verbruiken tot 90% minder energie dan traditionele gloei- en halogeenlampen
 • Lange levensduur Deze lampen hebben een levensduur van 15.000 tot 40.000 branduren, veel langer dan conventionele lampen
 • Direct licht E14 LED lampen geven direct 100% licht zonder opwarmtijd
 • Veiligheid Ze worden veel minder warm, wat de kans op brandwonden en brandgevaar vermindert
 • Verschillende kleurtemperaturen Verkrijgbaar in diverse kleurtemperaturen, van extreem warm wit 1800-2400K tot neutraal wit 4000K, geschikt voor verschillende toepassingen
 • Verschillende vormen Beschikbaar in kaars-, reflector-, kogel- en miniatuurlampen, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn
 • Dimbaar Verkrijgbaar in dimbare en niet-dimbare varianten, met moderne dimopties via Wifi, Bluetooth en Casambi
 • Hoge lichtopbrengst E14 LED lampen bieden hoge lumenwaardes, wat resulteert in helderder licht
 • Buitengebruik Geschikt voor buitengebruik als ze de juiste IP-beschermingsgraad hebben of in een waterdicht armatuur geplaatst worden
 • Kostenbesparend Door de lange levensduur en energie-efficiëntie bespaar je op lange termijn aanzienlijk op energiekosten